Ne îmbolnăvesc fără să ne dăm seama! Obiectele din casă pe care trebuie să le arunci urgent!

Obiecte care te imbolnavesc

Există o sumedenie de obiecte pe care le ai în casă la care ar trebui să renunți imediat deoarece, în cele mai multe cazuri, te expui unor riscuri pentru sănătate. Iată mai jos o listă cu cele mai comune obiecte care ne îmbolnăvesc fără să ne dăm seama:

Cuptorul cu microunde

Potrivit experților din cadrul Asociației pentru Protecția Consumatorului, cel mai dăunător aparat pe care îl ai în locuința ta este cuptorul cu microunde. Potrivit sursei citate, acest aparat radiază unde electromagnetice de fiecare dată când îl pornim. În plus, atunci când încălzim mâncarea în cuprotul cu micounde practic distrugem proteinele, vitaminele și alte substanțe nutrivite din alimente.

Aparatul de aer condiționat

Dacă este folosit fără a fi întreținut în mod corespunzător sau la temperaturi foarte joase, aparatul de aer condiționat ne poate cauza destule probleme de sănătate. Asta din două motive: dacă nu este curățat la timp poate declanșa boli respitatorii, astm sau reacții alergice; în cazul în care gradele pe care este setat sunt prea mici, pot apărea probleme respiratorii, rinită ori faringită.

Tampoanele interne

Tampoanele pe care femeile le folosesc pentru uz intern atunci când sunt la menstruație pot face mult rău, chiar dacă sunt extrem de practice. Majoritatea specialiștilor evită să recomande pacientelor utilizarea aceastor obiecte de igienă deoarece pot cauza diferite infecții, iar rar, în cazuri extreme, pot fi asociate cu declanșarea sindromului de șoc toxic.

Cosmeticele expirate

Aruncă imediat cosmeticele expirate! Pe lângă că pot să îți cauzele iritații serioase la nivelul ochilor, acestea pot provoca, de asemenea, afecțiuni la nivelul pielii. Nu te juca cu sănătatea ta: obiectele de make-up care au ieșit din perioada de valabilitate pot provoca infecții, alergii, senzații de arsură sau mâncărime.

Toate obiectele vechi

Este bine să renunți periodic la toate obiectele vechi și să le înlocuiești cu altele noi. Includem aici pernele vechi, periuțele de dinți, bureții pentru baie sau bucătărie, caserolele din plastic, blaturile de tocat din lemn și încălțămintea veche.