Soția mea a pus câteva felii de castravete pe pervazul geamului de la bucătărie! Am rămas plăcut surprins când am văzut rezultatul…

Dacă muștele te supără, noi îți propunem un truc eficient!

Bătrânele de la țară cunosc o groază de trucuri care le fac viața mai ușoară. Banalul castravete, pe care îl folosim în rețetele culinare, ne poate fi de mare ajutor.

Există tot felul de soluții de cumpărat, dar poți apela la ceva mai ieftin, rapid și… naturist.

Potrivit site-ului Homeremedy.com, se pare că muștelor nu le place mirosul de castravete, așa că dacă-ți ”împănezi” casa cu felii de castraveți nu vei mai fi ”vizitat” de aceste mici înaripate.

Cum să procedezi

1. Ia un castravete.

2. Taie-l în felii de ce forme și dimensiuni vrei. Neapărat, curăță-l de coajă.

loading...

3. Pune câteva felii pe pervazul geamului de la bucătărie (sau și alte camere ale casei), deoarece pe acolo intră muștele de obicei, pentru că vara geamurile sunt lăsate deseori deschise.

Dacă ai impresia că muștele sunt atrase și de gunoiul din bucătăria ta, ai grijă ca mereu, deasupra gunoiului din coș, să fie și câteva felii de castravete.

În afară de castraveți, se pare că și mierea este un mare inamic al gâzelor care ne fac viața imposibilă. Mirosul puternic al mierii de albine alungă muștele și țânțarii.

Pune miere într-un căpăcel în locurile unde se adună cel mai des insectele. Vei vedea că în câteva ore, nu vei mai avea o ”inflație” de muște și țânțari în casa ta.