Este oficial: de luni, părinţii pot depune actele pentru stimulentul de 2.500 de lei acordat nou-născuţilor de pmb. Tot ce trebuie să faci ca să primeşti aceşti bani

Începând de luni părinţii pot depune documentele pentru obţinerea stimulentului financiar pentru nou-născuţi acordat de Primăria Capitalei. Cei 2.500 lei vor fi acordaţi pentru copiii născuţi începând cu data de 26 iunie.

“Cererile vor fi depuse începând cu data de 3 iulie 2017 la sediul Centrului de Informare şi Consiliere pentru Cetăţeni din Şos. Ştefan cel Mare, nr. 38, sector 2 şi la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti din str. Foişorului, nr.56-58, sector 3, de luni-vineri între orele 9:00 – 15:00”, transmite Primăria Capitalei.

Pentru a beneficia de sumă trebuie ca cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul sau rezidenţa în Bucureşti şi naşterea să fi fost înregistrată într-o maternitate de pe raza Capitalei (publică sau privată). Părinţii trebuie să se prezinte, în termen de cel mult o lună de la naşterea copilului, cu :următoarele acte:

– un dosar cu şină;

loading...

– certificatul de naştere al copilului, original şi copie sau nr. de înregistrare care conţine CNP-ul copilului de la Biroul de înregistrare naşteri de la Oficiul de Stare Civila, în cazul în care nu s-a eliberat certificatul de naştere

* dosarul se completează cu copie certificat nastere copil imediat ce este emis , cel mai tarziu în data în care se virează stimulentul;

– biletul de ieşire din spital/certificat medical constatator al naşterii emis de către unitatea sanitară (copie);

– actul de identitate al părinţilor, original şi copie;

-extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar.

* Extrasul de cont se obţine de la banca unde este deschis contul, eliberându-se pe loc;

– cerere tipizată (se completează la locaţiile de depunere sau se poate veni cu ea completată, după ce se descarcă de pe site-ul www.dgas.ro).

– declaraţie de consimţământ (se completează la locaţiile de depunere sau se poate veni cu ea completată, după ce se descarcă de pe site-ul www.dgas.ro)

Pentru informatii puteti suna gratuit la TelVerde 0800.821.218, de luni până vineri, 8:30 – 16:30, informează primăria.