Poți să rămâi însărcinată fără să faci amor? Află acum răspunsul

Contracepția este un domeniu înconjurat de mituri și confuzie, mai ales când vine vorba de persoanele neexperimentate sau care nu au suficiente informații. E clar că poți rămâne însărcinată dacă ai avut o partidă de dragoste în care nu s-a folosit protecție, dar e oare posibil să rămâi însărcinată și fără contact intim? Iată mai multe informații despre acest subiect:

Cum rămâne gravidă o femeie?

Explicația e simplă și probabil că o cunoști deja. Ovulul feminin este fertilizat în momentul în care celula ia contact cu sperma bărbatului. Pentru acest lucru e nevoie de un singur
spermatozoid, deși în vagin sunt ejaculați milioane. Sarcina nu poate să apară chiar în orice moment în care există contact intim, deoarece perioada de ovulație are și ea un rol important ]n facilitarea concepției unui copil.

Unul sau mai multe ovule sunt eliberate din ovar la mijlocul ciclului menstrual. Dacă în acel moment are loc o partidă de amor fără protecție, șansele de a rămâne însărcinată sunt foarte mari. Spermatozoizii sunt împinși puternic în vagin, facilitându-se drumul lor prin cervix, uter și intrarea în tubul Fallop, prin vagin.

Poți să rămâi însărcinată chiar și fără contact amoros?

Ei bine, da, poți. Totuși, dacă nu există penetrare, șansele sunt mult mai mici. Sarcina fără contact intim poate să apară atunci când:

– Degete care au atins sperma sunt introduce în vagin

– Bărbatul ejaculează aproape de vagin, la nivelul vulvei sau al anusului

loading...

Lichidul seminal ajunge aproape de vagin (totuși, părerile specialiștilor sunt împărțite aici).

Trebuie să fii conștientă că o adolescentă și o femeie de 30 de ani au tipuri de fertilitate diferite. Sarcina poate să se instaleze mai ușor în cazul primeia și cu ceva mai multă dificultate în cazul unei femei adulte, deși nu e chiar imposibil să rămână însărcinată. Adevărul e că spermatozoizii nu rezistă prea mult timp în afara corpului și traseul pe care îl au de făcut ca să
ajungă la ovul nu e atât de simplu.

Dacă vrei să împiedici instalarea unei sarcini, poți încerca diverse metode contraceptive:

1. Pilulele

Dacă alegi această metodă, va trebui să iei zilnic o tabletă care conține hormoni – estrogen și progesteron sau numai progesteron. Nu ar trebui să le iei fără să discuți cu un medic înainte,
deoarece s-ar putea să nu îți facă prea bine dacă ai anumite afecțiuni sau să te confrunți cu tot felul de efecte adverse.

2. Sterilizarea feminină

Aceasta este o metodă permanentă, care întrerupe definitiv capacitatea de reproducere a femeii. Ea presupune întreruperea continuității trompelor uterine, astfel încât întâlnirea dintre
spermatozoid și ovul să nu mai poată avea loc. Efectul contraceptiv apare imediat după operație, dar asta nu înseamnă că nu mai pot să existe sarcini extrauterine.

3. Prezervativul pentru bărbați

Acesta este confecționat din latex, poliuretan sau intestin animal și ia forma penisului, creând o barieră între spermă și vagin. Dacă este folosit corect, protejează și de bolile cu transmitere intimă.

loading...