Vine zapada: cum sa faci ca sa nu iti mai apara niciodata pete de sare pe incaltaminte! Merge perfect, indiferent de material

Venirea iernii aduce cu ea o problema cu care multa lume se confrunta: petele inestetice albe de sare de pe incaltaminte.

Stiai insa ca exista un truc simplu si eficient cu ajutorul caruia puteti preveni aparitia lor? Iata ce trebuie sa faci:

– mai intai curata foarte bine incaltamintea cu o solutie bazata pe apa calduta si sapun. Nu iti face griji, materialul din care sunt facute incaltarile tale nu va fi atacat sau deteriorat;

– ulterior unge suprafata incaltarilor cu ulei de masline. Acesta va proteja extrem de bine materialul impotriva umiditatii si a sarii, astfel ca nu te vei mai confrunta cu aceasta problema.

Daca ai deja pe ghete pete de sare, poti rezolva problema foarte simplu: spala materialul cu o solutie bazata pe apa si otet, puse in cantitati egale.

Daca nici asa sarea nu se curata, freaca suprafata materialului cu o ceapa curatata, aceasta va dizolva rapid sarea.

Vezi si:

Bradul de Crăciun pentru stăpânii de PISICI – IDEI ISTEŢE pentru siguranţă!

Stăpânii de pisici se gândesc cu groază la momentul în care bradul de Crăciun şi pisica familiei se vor întâlni şi,

Există câteva idei isteţe care te pot ajuta să ai un brad de Crăciun aşa cum îţi doreşti şi să care să nu devină victima sigură a pisicii familiei.

Pisica şi bradul de Crăciun

loading...

Brad natural sau brad artificial, e bine să îl aşezi într-un colţ sigur şi, foarte important, să îl ancorezi de alte obiecte de mobilier sau de cuie aflate deja în pereţii locuinţei -pe care se află tablouri sau fotografii. Nu e nicio îndoială, pisica va încerca să escaladeze bradul, indiferent dacă acesta e mare sau foarte mic, aşa că e bine să te asiguri că acesta nu se va prăbuşi peste animalul de companie.

Dacă, scrie Catster, foloseşti un borcan cu apă pentru bradul natural, acoperă-l, astfel încât pisica să nu poată bea apă şi să nu se simtă bine după aceea.

Pisica şi decoraţiunile de Crăciun

Alege să nu decorezi crenguţele mai joase sau, dacă poţi, întreg bradul cu ornamente de sticlă care se pot sparge uşor şi pot provoca un dezastru în cazul unei pisici curioase. Aşa că alege ornamente pentru brad din lemn, din lână sau fetru, dar şi din plastic. Nici beteala nu e cea mai bună prietenă a pisicilor, pentru că tind să o roadă, să o smulgă din pomul de Crăciun sau se pot înfăşura cu beteala, în joacă, şi există riscul unei sufocări accidentale sau al unui blocaj intestinal dacă o roade .

cel mai des, bradul şi mai ales decoraţiunile vor avea de suferit.

Nu lăsa luminiţele de Crăciun băgate în priză atunci când nu eşti acasă şi nu poţi supraveghea pisica, mai ales dacă are „antecedente” de fire roase. Dacă e posibil, alege luminiţe pentru bradul de Crăciun care nu pot fi sparte uşor, din plastic dur.

Pisicile şi costumaşele de Crăciun

Chiar dacă toate site-urile de socializare sunt pline de fotografii cu pisici îmbrăcate cu tichia lui Moş Crăciun sau cu un costum complet de ren, e bine să te gândeşti la faptul că pisica ta nu se simte deloc confortabil purtând astfel de accesorii şi că, în cel mai rău caz, pisica nu ar trebui să le poarte decât câteva minute, preţ de o poză şi, eventual, un chicotit al stăpânilor.

Experţii susţin că ar trebui să rezişti tentaţiei de a te juca cu pisica în timp ce decorezi bradul de Crăciun şi, după ce bradul e decorat, să pui nişte coji de portocală, mirosul de citrice fiind -teoretic- respingător pentru feline.

loading...