Cine este pustiul care A IMPRESIONAT tot internetul?! Un profesor i-a fotografiat mainile degerate si crapate de frig: “Ajunge, zi de zi, CONGELAT, la școală! Pe păr și sprâncene are gheață, mâinile-i sunt crăpate! 4,5 km la -9 grade! DAR VREA SĂ ÎNVEȚE!”

Cine este pustiul care A IMPRESIONAT tot internetul?! Un profesor i-a fotografiat mainile degerate si crapate de frig: “Ajunge, zi de zi, CONGELAT, la școală! Pe păr și sprâncene are gheață, mâinile-i sunt crăpate! 4,5 km la -9 grade! DAR VREA SĂ ÎNVEȚE!”

Wang Fuman este un pusti de opt ani, care infrunta zilnic intemperiile naturii pentru a ajunge la scoala. Provenind dintr-o familie cu posibilitati reduse, copilul strabate 4,5 kilometri prin temperaturi de -9 grade Celsius. Pentru ca iubeste sa invente si nimic nu ii sta in cale.

Fuman, pe care mama sa l-a abandonat, el trăind cu bunica, nu a lipsit, niciodată, de la nicio oră de curs. Învățătorul său l-a fotografiat și a decis să facă publice impresionantele imagini.

Afară e frig, temperaturile sunt de -9 grade Celsius acolo, în provincia Yunnan. N-are bani nici de fes, nici de mănuși, iar când intră în sala de clasă, părul, sprâncenele și genele de pe ochișorii aceia mari, vioi, îi sunt acoperite de gheață și de zăpadă. Colegii râd, zilnic, de el, dar Fuman nu pune la suflet nimic. Spre deosebire de mulți dintre ei, piciul n-a lipsit, niciodată, de la cursuri. Mâinile-i sunt degerate, crețe, ca ale unui om bătrân care a muncit toată viața, dar, ce, s-a plâns vreodată? Are răni pe ele, iar obrajii-i sunt, mereu, roșii. Ar fi putut abandona școala, dar niciodată nu s-a gândit la asta. Niciodată!

loading...

sursa: www.a1.ro

 

Citeste si: Un tată bogat a vrut sa își învețe copilul ce înseamnă să fii sărac! Ce s-a întâmplat este incredibil!

Un om bogat si-a dus fiul într-o excursie la țară, în scopul de a ii arata ce inseama sa fii sarac. Ei au petrecut câteva zile la fermă, cu o familie foarte săracă.

Odată ce excursia s-a terminat tatăl l-a intrebat pe fiul său daca i-a placut. “Da fost grozav, tată,” fiul a răspuns. “Ai văzut cat de săraci sunt unii oameni?”, a întrebat tatăl. “Oh, da, am vazut”, a spus copilul.

Când a fost întrebat ce a învățat din excursie, copilul a răspuns:

“Am văzut că noi avem un câine și ei au patru. Avem o piscina care ocupa jumatate din grădina noastra și ei au un pârâu care nu are sfârșit. Am pus felinare în grădina noastră, pentru a avea lumina, și ei au stelele, ca sursa de lumina, noaptea. Terasa noastra ajunge pana la strada din fata casei si ei au tot orizontul.

Avem o mică bucată de pământ pe care trăim și ei au câmpuri mai mari decat poate privirea noastră sa cuprinda. Noi avem servitori care ne servesc, dar ei servesc pe altii.

Noi cumpărăm hrana noastră, dar ei o cresc pe a lor. Avem ziduri în jurul proprietății noastre pentru a ne proteja, ei au prieteni pentru a ii proteja. ” Tatăl băiatului a fost luat prin surprindere de acest răspuns! Apoi, fiul a adăugat: “Mi-ai arătat cât de săraci suntem.”

Noi, oamenii, de multe ori uităm ceea ce avem și ne concentram pe lucrurile pe care nu le avem.

Sunt recunoscător pentru ceea ce am, nu sunt gelos pentru ceea ce eu nu am, dar altii au. Am afla mai multe despre unde mă aflu și am înțeles ce vreau pentru familia mea.

Atunci când sunt pe deplin conștient de modul în care decizia mea poate afecta alte persoane, stiu bine care sunt cele mai bune lucruri pentru familia mea, comunitatea mea, țara mea, și chiar și planeta noastră.

loading...