A înfipt în joacă mai multe bețe de chibrit în pământul din ghiveciul unei flori. După câteva zile, când s-a uitat mai bine la el, nu i-a venit să creadă! E incredibil ce s-a întâmplat după ce a făcut asta:

Trucul de mai jos este pe cat de ciudat, pe atat de folositor celor care cresc plante in apartament.

Probabil ati observat si voi ca, de multe ori, pamantul din ghiveci devine gazda unor gandaci si vietati minuscule, care misuna nestingherite pe acolo.

Desi, la prima vedere, par inofensive, acestea pot dauna plantei gazda pe termen lung. O modalitate simpla de a scapa de ele este de a infige in pamant mai multe bete de chibrit, cu capul de aprindere in jos.

Atentie, acestea trebuie sa fie noi, nefolosite. Dupa cateva zile, veti observa ca insectele vor disparea. Motivul? Sulful de pe capatul chibritului nu le permite dezvoltarea

Citeste si: Am presărat doar o linguriță de scorțișoară pe plantele din casă și deja un lucru uimitor s-a întâmplat! Nu m-aș fi gândit niciodată că…

Scorțișoara are proprietăți incredibile atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe. Datorită aromei sale speciale, scorțișoara este, de asemenea, inclusă adesea în diverse preparate, în special în deserturi.

În plus, acest condiment este foarte util pentru cei care suferă de boli ca hipercolesterolemia sau diabetul.

Datorită versatilității sale, acest condiment extras din arborele numit scorțișor poate fi un aliat de nădejde în grădină.

Iata cum poti utiliza scorțișoara la plantele tale:

loading...

Îndepărtează insectele:

– Furnicile detesta scortisoara, asa ca poti adauga in jurul plantelor din gradina ca sa le alunge.

Ajută la creșterea plantelor:

– Dacă vrei să plantezi butași, nu utiliza chimicale pentru a stimula hormonii de înrădăcinare. Aplică pudră de scorțișoară pe tijele răsadurilor pe care vrei să le plantezi. Acest condiment este eficient și, în plus, nu costă mulți bani, așadar nu va trebui să achiziționezi produse chimice scumpe.

Seminte sanatoase:

– Scortisoara previne infectarea semintelor cu fungi sau bacterii periculoase din sol. Presar-o pe pamant pentru a te asigura ca acestea nu se vor infesta.

Vindecă plantele rupte:

În cazul în care ai tăiat în exces frunzele plantei tale sau ai lezat-o în timp ce îndepărtai buruienile, poți accelera procesul de vindecare cu ajutorul pudrei de scorțișoară. Acest ingredient previne dezvoltarea bolilor, susținând vindecarea naturală a plantelor.

Alungă daunatorii de pe plantele din casă:

– Presara scortisoara pe sol si daunatorii vor fugi. De asemenea, dacă observi urme de mucegai sau de ciuperci pe plantele tale, presară puțină scorțișoară măcinată pentru a preveni dezvoltarea și reproducerea acestor organisme nocive.

În plus casa va mirosi frumos.

loading...