S-a terminat! Veste extrem de bună pentru şoferi. Poliţiştii nu vor mai avea voie să facă asta!

S-a terminat! Veste extrem de bună pentru şoferi. Poliţiştii nu vor mai avea voie să facă asta!

Cel puţin asta scrie într-un proiect de lege iniţiat de 16 deputaţi şi senatori liberali.

Parlamentarii consideră că agenţii – a căror principală misiune este prevenţia – preferă să-i vâneze pe şoferii indisciplinaţi, în loc să-i determine – prin simpla prezenţă – să respecte legea.

Şi, pentru ca nimeni să nu mai spună că poliţiştii de la Rutieră stau la pândă în tufişuri, în maşini neinscripţionate, au înaintat actul normativ, care – deocamdată – a trecut cu brio de Comisia Juridică din Senat.

Radarele poliţiei ascunse după tufe, în maşini neinscripţionate ar putea deveni în curând istorie.

Comisia juridică a senatului a avizat favorabil marți o iniţiativă legislativă porivit căreia radarele trebuie amplasate la vedere, în autoturisme cu însemne distinctive.

Iar poliţiştii rutieri ar trebui să stea şi ei pe marginea drumului, pentru a fi zăriţi de la depărtare de şoferi. Iniţiatorii legii susţin că, astfel, ei ar face activităţi de prevenţie şi nu ar mai da atâtea amenzi.

loading...

Drumul Naţional 1, marţi la prânz. În Prahova, la Româneşti, conducătorii auto care intrau în localitate dinspre Capitală remarcau cu greu maşina de poliţie ce staţiona pe marginea drumului.

Cei care au fost amendaţi pentru viteză excesivă susţin că radarul era amplasat după curbă, astfel că nu au putut încetini la timp.

Şofer: “Nu l-am văzut, chiar nici nu vreau să întreb unde o fost, mi-ar fi plăcut să aflu că radarul a fost în cealaltă localitate să ştiu şi eu să am şi eu sufletul împăcat. E chiar aici la intrare. Asta este.”

Şofer: “Bineînţeles că radarul trebuie văzut. Trebuie să fie fair play pentru cetăţenii…. Totul ar trebui să fie la vedere.”

La acţiunea de marți din cele 83 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii serviciului rutier, 53 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Când radarul este la vedere, numărul şoferilor sancţionaţi scade vertiginos. Chiar şi cei neatenţi, sunt avertizaţi de colegii de trafic că în zona e un control.

Şofer: “Flashuri, mai nou oameni au staţii, în principiu flashuri, mai sunt şi pe Waze.”

Dacă modificarea legislativă intră în vigoare, poliţiştii nu vor mai putea folosi nici pistoalele radar la o distanţă mai mare de 10 metri de maşină inscripţionată care le semnalează prezenţa.

loading...