A purtat în buzunar un grăunte de muștar și dintr-un ratat jalnic a ajuns un prosper om de afaceri (partea I)

„Credința, chiar cât un grăunte de muștar, vă va rezolva toate problemele”, se spune în Biblie.
Maurice Flint din Philadelphia era un bărbat cu un suflet minunat, dar care eșuase nu doar pe plan profesional, ci și pe plan personal. Se temea de orice, era plin de resentimente, o persoană foarte pesimistă.

Pe vremuri fusese o personalitate pozitivă, însă a ajuns în punctul în care pur și simplu a reușit să facă numai greșeli în viață. După cel mai mic efort de a-și schimba atitudinea (mă refer la cea mentală), renunța imediat.
Situația lui financiară, datoriile, viitorul incert îl determinaseră să nu mai creadă că va putea repara ceva, că va mai putea să devină cineva.

Și-a dat seama că atât el cât și soția lui au nevoie de ajutor. Și acesta a venit imediat. Aflase despre “Predicatorul de milioane”, nimeni altul decât Norman Vincent Peale, pastor principal la Biserica Marble Collegiate din New York.

A luat legătura cu Peale, a mers împreună cu soția la biserica unde predica acesta, deși vremea era foarte aspră. S-a confesat cu lux de amănunte despre viața plină de greutăți, mărturisind că nu mai găsește nicio soluție.
Celebrul pastor și orator din New York l-a asigurat că:

„Dacă avea să-și soluționeze conflictele personale și își va modela gândurile în armonie cu tiparul oferit de Dumnezeu, dar, în special, dacă avea să învețe și să folosească tehnica credinței, își va putea rezolva, fără nicio îndoială, toate problemele.”

loading...

În primul rând, cei doi soți trebuiau să lupte cu resentimentele. Ambii nutreau o furie mocnită împotriva tuturor, dar care căpăta accente acute față de unii.
În acel moment erau nefericiți, așa că zămisleau gănduri bolnave, cum ar fi faptul că starea lor nu se datora eșecului personal, ci, “afacerilor murdare” ale celor din jurul lor.

Trăind în această atmosferă nesănătosă, ajunseseră că nu mai dormeau nopțile, discutând despre cum ar putea să-i insulte verbal pe ceilalți.
Maurice Flint s-a gândit atunci să ia în serios ideea credinței.

Într-o seară, a intrat în bucătărie, unde soția lui spăla vasele și i-a spus că ar vrea să poarte în buzunar un grăunte de muștar ca să simtă când îl părăsește credința, iar acesta să-l ajute să o păstreze.

Mary Alice Flint a scos un grăunte de muștar din borcanul cu murături și i l-a dat soțului, spunându-i că el nu are nevoie de un grăunte adevărat, că e vorba doar de un simbol.

Maurice a privit grăuntele din palmă și s-a întrebat dacă are nevoie doar de o picătură de credință, cât un bob de muștar. L-a pus în buzunar, după care l-a pierdut. (va urma)

Un articol de leana Mlădinoiu
Adaptare după “Forța Gândirii Pozitive” de Norman V. Peale

loading...

Leave a Reply