Această casă are peste 300 de ani. Dar priviţi cum este amenajată în interior!

Cu ce se asociază o casă ce are o istorie de 300 de ani? În primul rând ne imaginăm o colibă părăsită, intrată pe jumătate în pământ, care poate fi utilizată cel mult ca decor pentru un muzeu istoric. Dar iată că o asemenea construcţie poate fi transformată într-o casă de vis!
Această casă a fost ridicată în anul 1680 pe litoral, în Cornwall, Marea Britanie. Vechimea sa este mărturisită de pereţii groşi, geamurile mici şi tavanul jos. Şi cu toate că din afară construcţia nu pare foarte atractivă, interiorul său ademeneşte prin tenta şi rafinamentul romantic în stil retro.

Casa străveche a fost procurată de o familie tânără, care i-a şi transformat complet interiorul, fără a atinge însă aspectul său istoric exterior.

Deoarece geamurile sale sunt destul de mici pentru vremurile noastre, a fost decis ca interiorul să fie predominant de culoare albă. Astfel încăperile par mult mai luminoase.

În afară de aceasta, culoarea albă oferă impresia unei încăperi spaţioase, în acest fel tavanul nu mai pare atât de “apăsător”

Şemineul vechi din camera de oaspeţi a fost păstrat practic în forma sa iniţială. Ce-i drept acum el are mai mult un rol decorativ, căci din considerente de securitate anti-incendiu interiorul său a fost complet modernizat.

În afară de şemineu atmosfera istorică este creată şi de o ladă veche, ce are rol de măsuţă

În timp ce camera de oaspeţi mai păstrează spiritul istoriei multiseculare, bucătăria este complet utilată conform standardelor moderne.

În perioada caldă a anului masa poate fi servită în aer liber, în curte, unde se poate ieşi direct din bucătărie.

Această curte este înconjurată de un perete, astfel încât nimeni să nu-i tulbure liniştea. Deosebit de plăcut este să serveşti aici o cană de ceai sau cafea, iar în caz de ploaie te poţi adăposti în foișorul de lemn.
.
Revenind în casă: la etaj se află o cameră pentru copii şi dormitorul.

Camera pentru copii este deosebit de comodă, iar tavanul înclinat îi oferă un aspect cu totul special.

Patul imens în stil colonial din dormitor atrage atenţia imediat.

La momentul de faţă această casă poate fi închiriată, orice doritor putând petrece weekendul aici. Ea a devenit o adevărată perlă a regiunii Cornwall şi atrage tot mai mulţi turişti.

loading...

Iată cum imaginaţia combinată cu resursele financiare corespunzătoare poate face adevărate minuni.

loading...

Leave a Reply