Cotlete de miel la grătar cu sos de vin si cotlete de miel cu legume la tavă

Pentru cotletele de miel la grătar in sos de vin avem nevoie de :
o jumătate de kilogram cotlete de miel, 150 ml vin rosu, o lingură sos de soia, o lingură de zahăr, sare si piper după gust, o lingurită de amidon alimentar, un varf de cutit de cimbru, o lingurită boia de ardei, 100 ml ulei
Mod de preparare
Cotletele se spală si se  condimentează cu sare, cimbru,  piper, boia si un ung cu putin ulei. Cotletele astfel pregătite  se lasă circa 2-3 ore la macerat,  apoi se pun la grătar.

Prepararea sosului de vin . Intr-o oală mică se pune vinul, sosul de soia, zahărul si putin piper. Se amestecă bine si se pune compozitia la  fiert . După ce incepe sa fiarbă, se ia deoparte si se adaugă amidonul dizolvat in prealabil in putin vin rece. Se mai lasă la fiert si se amestecă pană incepe usor să se ingroasă. Sosul format va avea o consistentă cremoasă si un gust dulce acrisor. Se pun cotletele pregătite la grătar pe un platou si se pune sosul peste ele.
Pentru cotletele de miel cu legume la tavă, avem nevoie de :
900 g cotlete de miel,  sare si piper,  ulei de măsline,  3-4 fire usturoi, un varf de cutit de rozmarin,  boia iute şi boia dulce,  cimbru, 600 g cartofi noi, spălaţi şi tăiaţi în jumătăţi, 4 cepe roşii, tăiate în sferturi, 5-6 morcovi
Mod de preparare
Cotletele de miel se spală cu apă rece, apoi se pun într-o tavă şi se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru, rozmarin şi usturoi. Se adaugă ulei de măsline, cartofii, morcovii tocati mărunt si se lasă la frigider aproximativ 2 ore pentru a-şi lăsa aromele.

După ce a stat la frigider, tava se bagă în cuptorul încins în prealabil la 180˚ pentru circa 35 de minute. In acest timp se adaugă putina apă , se intorc pe ambele părti. După ce s-au pătruns şi s-au rumenit, se scot din tavă şi se aranjează în formă de coroniţă, pe un platou. Se servesc cu garnitură de salată verde.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!



0 Replies to “Cotlete de miel la grătar cu sos de vin si cotlete de miel cu legume la tavă”