O metodă extrem de eficientă! Curăță impecabil tigaia, cratița, aragazul… Această soluție a fost ascunsă de producătorii produselor chimice! Noteaz-o repede!

Cea mai gustoasă mâncare cere și mari sacrificii în bucătărie. Nu doar că stai cu orele în picioare, dar te trezești la final că tigăile și oalele arată ca și cum ar fi fost salvate dintr-un incendiu. Ce ai de făcut ca să scapi de bătăi de cap și să ai și vase curate? Îți prezentăm mai jos un truc prin care îi scoți față tigăii cu doar două ingrediente. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu și de oțetul alb.
De ce ai nevoie?
O ceșcuță de apă
O ceșcuță de oțet alb
2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
Ce trebuie să faci?
Pasul 1:
Pune tigaia pe aragaz și toarnă o ceșcuță de apă, cât să acopere toată suprafața fundului.
Pasul 2:
Adaugă puțin oțet alb și las-o pe foc, pânâ când aceasta începe să sfârâie.
Pasul 3:
Ia tigaia de pe ochiul aragazului și pune două lingurițe de bicarnonat de sodiu. Lasă puțin timp să acționeze compoziția.
Pasul 4:
Golește tigaia.
Pasul 5:
Ia un burețel de vase cu una dintre fețe abrazivă și șterge ușor suprafața tigăii.
Vei vedea că toate urmele de arsură vor deveni istorie, iar tigaia poate fi oricând refolosită pentru rețete la fel de solicitante.
Alte trucuri de menaj:
Curăță petele de pe pahar cu oțet alb! Pulverizează puțin pe pahar și după aceea șterge cu o hartie și vei vedea că nu vor mai rămâne urmele de degete, iar tu le vei servi musafirilor o băutură impecabilă.
Îndepărtează uleiul de pe aragaz cu… ulei! Dacă aragazul arată dezatruos după ce ai prăjit ouăle și baconul pentru micul dejun învață acest mic truc: presară câteva picături de ulei vegetal și șterge suprafața cu un prosop de hartie. Murdăria va dispărea ca prin minune!
Grăsimea și murdăria de pe vasele de iena se curăță foarte simplu cu un ”bulgăre” confecționat din folie de aluminiu înmuiată în detergent de vase.
CITESTE SI: Uite cum mi-am curățat în 5 minute hota murdară, îmbâcsită de praf și stropită cu ulei! Acum arată ca nouă! Nu credeam că mai este posibil așa ceva!
Cu siguranta curatarea hotei iti da mari batai de cap, tocmai din cauza vaporilor de grasime care evacueaza din bucatarie. Curatarea hotei nu este doar pentru igiena, ci se poate evita si un incendiu.
Grasimea care se depunde pe hota poate genera mirosuri neplacute, iar aceste mirosuri atrag gandacii. Hota trebuie curatata si pe interior, nu doar la exterior.
Fitrele hotei se pun intr-o punga care poate fi sigilata, iar peste acestea se pune apa si amoniac. Aceste filtre se lasa in solutia respectiva timp de 24 de ore, dupa care acestea se scot si clatesc cu apa calduta si se pun la uscat, potrivit earticole.net.
Pe exterior, hota se poate curata cu solutii degresante, cum ar fi alcoolul denaturat. Alcoolul va scoate orice urma de grasime. Aceasta metoda este una non-toxica si cu rezultate pe masura.
Un al truc este sa puneti filtrele hotei intr-o solutie din apa, sare si sare de lamaie timp de 15 minute. Daca nu se curata asa, puteti fierbe filtrele in aceasta solutie.
Sursa: landia.ro
CITESTE SI: Casa mea strălucește de când am descoperit această soluție genială de curățare a tuturor suprafețelor! O recomand tuturor gospodinelor!
Fiecare femeie stie ce provocare reprezinta sa mentii casa cat mai curata, asa cum stie ca si cea mai mare provocare este de fapt pastrarea unei bai sau bucatarii imaculate.
Daca esti una dintre persoanele care isi doresc sa aiba o casa imaculata, probabil ca ai folosit deja numeroase produse chimice de curatare, insa de departe ceea ce urmeaza sa-ti dezvaluim cu siguranta nu ai incercat.
Cel mai important aspect este ca acest amestec este eficient, natural si foarte ieftin. Mai mult decat atat, ai nevoie doar de 3 ingrediente si 1 minut sa-l prepari!
Vei avea nevoie de:
– 100 de grame de bicarbonat de sodiu
– 100 de ml de zeama de lamaie
– 100 de ml de otet
– 2 litri de apa
Mod de preparare:
Adauga toate ingredientele de mai sus intr-un recipient , amesteca bine, apoi lasa-l cateva minute sa se linisteasca. Vei observa ca va avea loc o rectie chimica dupa combinare (reactia dintre otet si bicarbonat), insa nu trebuie sa te sperii. Este ceva normal.
Dupa ce s-a linistit, transfera lichidul intr-un recipient cu pulverizator si GATA. Tocmai ti-ai preparat cea mai buna solutie pentru curatare a casei.
Folosire:
Aplica solutia pe supravetele pe care vrei sa le cureti, lasa apoi 10-15 minute sa actioneze. La final freaca usor cu un burete, apoi sterge cu o carpa uscata si orice suprafata va straluci de curatenie!
Rezultatele sunt GARANTATE!
Sursa: secretele.com
CITESTE SI: Prietena mea a turnat sare și oțet peste o oală. Când am văzut ce a urmat după 30 de secunde… am rămas surprinsă! La așa ceva nu mă așteptam!
În orice bucătărie tradiţională vom găsi vase pentru gătit facute din diferite materiale, de la fontă până la aramă (cupru). Vasele realizate din aceste materiale sunt speciale datorită aspectului lor deosebit, însă pentru a le păstra mereu curate avem nevoie de mici trucuri pentru un efect garantat.
Atunci când gătim mai mult în astfel de tigăi sau oale, pe suprafaţa lor se depun arsuri care de multe ori sunt greu de îndepărtat. Folosind această metodă, ne va fi foarte uşor ca de acum înainte să le păstrăm curate şi strălucitoare.
Reţeta conţine ingrediente pe care le avem de regulă în bucătărie şi nu implică niciun cost suplimentar. Cu un amestec de sare şi oţet vom putea curăţa orice tigaie peste care s-a depus murdăria provenită de la flacăra deschisă a aragazului. Primul strat pe care îl aplicăm pe suprafaţa exterioară a acestor vase din bucătărie va fi unul de sare, după care turnăm puţin oţet şi încă un strat de sare.
Vom lăsa puţin sarea si oţetul să acţioneze asupra murdăriei după care vom freca vasele cu un burete abraziv de bucătărie. Vom fi plăcut surprinşi cât de uşor se dizolvă grăsimile arse de pe vasele de aramă din bucătăria noastră şi ce frumos vor străluci în urma tratamentului aplicat.

Sursa: DaveHax via Youtube
Autor text: LiveBiz.ro
CITESTE SI: Pune oțet pe o felie de pâine și las-o în bucătărie peste noapte! De ce tot mai multă lume apeleaza la acest truc! Rezultatele sunt minunate!
De mii de ani, diferite culturi din întreaga lume au folosit oţetul ca un ingredient pentru gătit, un remediu curativ sau un produs pentru curăţenie.
Începând cu Roma Antică şi până în China şi Orientul Mijlociu, oţetul a fost recunoscut pentru calităţile sale medicinale, nutriţionale şi puterea de curăţare şi antioxidare.
Câteva picături de oțet pe o felie de pâine fac minuni!
Oțetul amestecat cu bicarbonat de sodiu ajută la desfundarea țevilor. Câțiva stropi de oțet îndepărtează orice urmă de autocolant.
Adaugă oțet pe o felie de pâine și las-o în coșul de gunoi peste noapte. Mirosul neplăcut va dispărea complet!
Dacă amesteci oțet cu câteva picături de detergent și apă obții un degresant extrem de puternic. Lentilele ochelarilor se curăță excelent cu puțin oțet îmbibat într-un șervețel curat.
Alte 10 utilitati importante ale otetului:
1. Improspatati frigiderul. Curatati rafturile si peretii acestuia cu o solutie formata din jumatate apa si jumatate otet.
2. Curatati cestile de cafea si cele de ceai cu otet si sare (sau bicarbonat de sodiu), in parti egale.
3. Eliminati mirosurile. Curatati recipientele de plastic cu o carpa inmuiata in otet.
4. Distrugeti germenii din baie. Pulverizati otet de jur imprejurul chiuvetei si a cazii.
5. Pentru a elimina urmele lucioase ale fierului de calcat de pe tesaturi, dar si petele de antiperspirant, frecati zona usor cu otet si apoi stergeti cu o carpa uscata.
6. Igienizati toaleta. Turnati o ceasca de otet alb distilat in vasul de wc. Lasati amestecul sa actioneze peste noapte. Frecati bine cu o perie de toaleta si clatiti.
7. Indepartati petele de pe covor cu o pasta din 2 linguri de otet alb distilat si 1/4 cana de sare sau bicarbonat de sodiu. Frecati pata si lasati sa se usuce si aspirati resturile.
8. Reimprospatati-va pensulele. Pentru a indeparta vopseaua veche, puneti pensulele intr-o oala in care adaugati putin otet. Inmuiati-le timp de o ora si apoi lasati sa fiarba oala cateva minute la foc mic. Se scurg pensulele si se clatesc.
9. Stergeti robinetele murdare si indepartati calcarul cu o pasta dintr-o lingurita de otet si doua lingurite de sare si aplicati solutia pe robinete. Se va freca bine cu o carpa si se va clati.
10. Diminuati incarcarea electrostatica a hainelor. Adaugati 1/2 ceasca de otet alb distilat la ciclul de spalare.



0 Replies to “O metodă extrem de eficientă! Curăță impecabil tigaia, cratița, aragazul… Această soluție a fost ascunsă de producătorii produselor chimice! Noteaz-o repede!”