Lovitura pentru romanii din strainatate! Pe langa justificarea banilor pe care ii trimit in tara, ei trebuie acum sa faca si asta:

By | June 5, 2018

Lovitura pentru romanii din strainatate! Pe langa justificarea banilor pe care ii trimit in tara, ei trebuie acum sa faca si asta:

Un nou proiect de lege spune ca romanii din strainatate care trimit sume mai mari de 1000 de euro in tara trebuie sa-i justifice.

Calin Popescu Tariceanu nu este de acord cu acest proiect de lege. “Nu vad justificarea. Sunt romani care fac eforturi foarte mari. Milioane de romani care au plecat in strainatate sa lucreze, care isi castiga viata si isi obtin veniturile, care au dreptul sa si le gestioneze cum doresc, sa le trimita in tara la familii, sa le depuna la banci, sa ii investeasca. Nu stiu de unde aceasta atitudine care mie mi se pare vecina cu spiritul militienesc care domnea odata in Romania, nu stiu daca nu este tot un fel de reverberatie a modului de gandire pe care unii din cei care functioneaza astazi in sistem il au si iata ca regasim antenele trimise si in tot felul de zone la care nu ne asteptam. Pe scurt, suntem impotriva, ca sa fie clar”, a spus Tariceanu.

Proiectul de lege de pe site-ul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor prevede, la art. 7 (5), ca: „Pentru activitatea de remitere de bani, entitatile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 1.000 euro”.

Totodata, art. 7 alin (7) spune ca persoanele fizice au la dispozitie maximum trei zile lucratoare de la momentul in care au efectuat tranzactia sa raporteze informatii la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.

Citeste si: Distribuie daca iti este pasa !Romanii din strainatate obligați să justifice fiecare banut trimis in tara! In caz contrar, vor rămâne fără banii munciți cu atata sudoare in decursul unei luni… Iata cum ar putea fi sancționați:

Distribuie daca iti este pasa !Romanii din strainatate obligați să justifice fiecare banut trimis in tara! In caz contrar, vor rămâne fără banii munciți cu atata sudoare in decursul unei luni… Iata cum ar putea fi sancționați:

Românii din diaspora vor fi obligați să justifice cu documente orice sumă care depăşeşte 1.000 de euro trimisă în țară, aceeași obligaţie urmând a avea și cel care primește banii. În caz contrar, se poate ajunge la confiscarea banilor şi amenzi de până la 150.000 de lei, conform observator.tv.
Acest proiect îşi propune să ducă la prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului.

„Pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro.

Entităţile raportoare prevăzute la art. 5 alin. (1) (fundaţiile şi asociaţiile, federaţiile, inclusiv orice alte persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial) sunt obligate să cunoască identitatea entităţilor de la care primesc fonduri în cuantum mai mare decât echivalentul în lei a 1.000 de euro.” se arată în proiectul de lege.

Persoanele fizice care au efectuat tranzacţia au la dispoziţie trei zile să justifice sumele de bani, iar proiectul de lege prevede şi sancţiuni, în cazul nerespectării prevederilor.

„Încălcarea prevederilor prezentei legi atrage, după caz, răspunderea civilă, disciplinară, contravenţională, administrativă sau penală. (2) Pentru persoanele fizice, contravenţiile prevăzute la alin.(1) lit. a), d) şi f) se sancţionează cu avertisment sau amendă de la 25.000 lei la 150.000 lei”.
DACA TU ROMANE ITI ESTE PASA SI NU DORESTI ASTA ! DISTRIBUIE mai departe , lumea trebuie sa afle !

Share this...