Alertă în apropierea Capitalei. O localitate ar putea intra în CARANTINĂ TOTALĂ!

Din cauza romilor din comuna ialomițeană Bărbulești, care nu respectă carantina, primarul municipiului Urziceni a cerut carantinarea localității.

De parcă nu erau suficiente scandalurile din ultimele săptămâni, romii fac din nou probleme în județul Ialomița. Nu se mai întâmplă în orașul Țăndărei, ci în comuna Bărbulești din apropierea municipiului Urziceni (altfel spus, la nici 100 de kilometri de București). Conform informațiilor oferite de primarul Urziceniului, Constantin Sava, romii din comuna Bărbulești (învecinată municipiului) nu respectă măsurile de siguranță specifice acestei perioade și umblă nestingheriți, uneori în grupuri mari, pe străzile din Urziceni. Așa se face că primarul s-a văzut nevoit să se adreseze cu sesizări atât Poliției Române, cât și Prefecturii Județului Ialomița. Deocamdată, în zonă pare să nu se fi schimbat mare lucru, așa că edilul s-a văzut nevoit să solicite intrarea în carantină a întregii comune Bărbulești. Dacă demersul său ar fi aprobat, comuna ar urma să fie păzită de armată și, cel mai probabil, dorul de ducă al romilor s-ar mai domoli.
„Deoarece vecinii noștri din comuna Bărbulești nu respectă măsurile luate pentru pevenirea răspândirii epidemiei de Coronavirus, primarul municipiului nostru, Constantin Sava, a trimis mai multe adrese către Ministerul Afacerilor Interne și către Prefectura Ialomița. Prin aceste adrese s-a cerut intervenția pentru restricționarea accesului locuitorilor comunei Bărbulești în municipiul Urziceni. Această localitate are foarte multe cazuri confirmate de Coronavirus”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Urziceni. De asemenea, personal, primarul municipiului Urziceni a solicitat autorităților competente să instituie măsura carantinării întregii comune Bărbulești!

Share this...