Home / Monden / Putem face nuntă cu mai mult de opt persoane? Ce zic autoritățile

Putem face nuntă cu mai mult de opt persoane? Ce zic autoritățile

Data de 15 mai 2020 va aduce, în cazul în care evoluția epidemiei de Coronavirus va fi favorabilă, o restrângere a limitărilor draconice impuse în această perioadă. Numai că aceste vești parțial bune nu prea se aplică și celor care intenționau să organizeze nunți.

 

 

Ministrul Afacerilor Interne a declarat, pentru o televiziune națională, că nici după data de 15 mai 2020 nu vom avea parte de o relaxare în adevăratul sens al cuvântului când vine vorba despre restricțiile impuse în această perioadă.  Iar evenimente care se organizau cu sute de persoane, precum nunțile, nu se vor putea desfășura deoarece va exista riscul unei contaminări în masă a participanților. „Cred că poate avea loc nunta în condiţii normale, dar partea festivă cu cheful să o lăsăm mai la toamnă, când putem evalua această epidemie”, a spus ministrul Afacerilor Interne. Marcel Vela a mai adăugat că este posibil ca în luna august să aibă loc o relaxare a condițiilor astfel încât nunțile să poată avea loc cu mai mult de opt persoane.
Concret, evenimente precum nunți și botezuri s-ar putea desfășura după data de 15 mai (dacă se vor ridica restricțiile), dar nu cu mai mult de opt persoane! Ulterior, probabil în vara acestui an, dacă situația va permite, este posibil ca nunțile să se desfășoare cu un număr mai mare de participanți, dar oricum nu de ordinul sutelor!
„Cu părere de rău nu pot da un răspuns pozitiv pentru că nunţile românilor în perioada în care chiar dacă se relaxează în 15 mai condiţiile de reţinere, de comprimare a unor posibilităţi de a ne mişca liber, de a fi alături de cei dragi, aceste condiţii nu se vor relaxa sută la sută. Individual probabil vom avea dreptul la această mişcare de a ne duce, a ne relaxa, de a ne plimba, de a rezolva câteva probleme individuale, dar, din păcate, presupun eu, nu vă dau un răspuns oficial, nu cred că în 15 mai am scăpat cu totul de acest coronavirus. Nu înseamnă că în 15 mai virusul s-a oprit şi ia o pauză. Noi va trebui să fim atenţi în continuare, să ne protejăm, să purtăm mască, să avem grijă să ne spălăm pe mâini, să nu stăm mai mult de trei la o discuţie, să respectăm distanţarea socială, anumite activităţi se vor relua în anumitre condiţii”, a spus Vela, răspunzând pe Facebook întrebări venite din partea românilor.

Share this...

Check Also

Data la care românii pot scăpa de masca de protecție!

După modelul mai multor state din Europa Centrală și de Nord, în care purtatul măștii …