Aceasta este pisica îmbolnăvită cu COVID chiar de proprii stăpâni

Dacă mulți oameni de știință cred că actualul virus a apărut prin transmiterea de la animale la om undeva în Extremul Orient, iată că au existat și cazuri în care oamenii au transmis Coronavirusul unor animale.

Până în prezent, doar câteva cazuri de animale domestice în care virusul a fost transmis de la om au fost confirmate în întreaga lume. Pisica Papille, în vârstă de nouă ani, a fost primul animal de companie testat pozitiv cu noul coronavirus în Franţa. Aceasta s-a vindecat deja de COVID-19, după cum a anunţat un membru al familei care o deține, citat joi de Reuters.
În cazul pisicii Papille, sursa probabilă de infectare a fost reprezentată de proprietarii ei, la rândul lor pacienţi testaţi pozitiv cu COVID-19. „Nu ştiam ce era în neregulă cu ea. Mamei mele i s-a părut ciudat că Papille prezenta aceleaşi simptome ca un om bolnav: oboseală, tuse şi episoade de letargie. Ne-am spus că poate era vorba despre COVID-19. Părea puţin probabil, dar era totuşi posibil”, a declarat Brian, proprietarul pisicii. Iar această bănuială s-a dovedit a fi corectă.
Papille a fost testată la una dintre principalele facultăţi de medicină veterinară din Franţa și a fost confirmată ca fiind infectată cu Coronavirus. „Nu putea să stea în picioare, nu reacţiona deloc atunci când o strigam. Abia putea să îşi ridice capul. Noi am fost aceia care i-am transmis virusul”, a mai precizat Brian.
Brian, în vârstă de 24 de ani, a prezentat primele simptome de COVID-19 la sfârşitul lunii martie. Angajat al unei fabrici de produse petrochimice, tânărul francez şi-a întrerupt munca şi s-a autoizolat la domiciliu, în aceeaşi casă în care locuiesc şi părinţii lui. Câteva zile mai târziu, mama lui, Florence, a făcut febră mare şi se simţea epuizată. Testul ei a ieşit pozitiv. În timp ce Florence îşi petrecea convalescenţa la pat, Papille venea adeseori să o viziteze şi se ghemuia lângă ea. Apoi, pisica s-a îmbolnăvit.
Din fericire, după cum a declarat Brian, cu toții sunt acum sănătoși, inclusiv pisica. Iar imaginea cu care ilustrăm acest post este printre primele surprinse ulterior momentului în care pisica a fost declarată vindecată.

Share this...