Alte vești proaste: IMUNITATEA LA COVID nu te ține nici până la Revelion!

Mulți oameni de pe întreaga planetă să întreabă, în această perioadă, cât de mult îi va ajuta pe cei care au supraviețuit Coronavirusului imunitatea dobândită. Cercetătorii din domeniul medical au venit cu unele vești mult mai proaste decât își imaginau mulți!

 

Un studiu realizat de Universitatea din Amsterdam (Olanda) a încercat să arate cât de mult s-ar putea întinde în timp imunitatea pe care cei care s-au luptat cu Coronavirusului (și au supraviețuit) au câștigat-o în fața acestui temut virus. Studiul pune sub semnul întrebării eficiența așa-numitelor «pașapoarte de imunitate» pe care unele guverne vor să le ofere pacienților care s-au vindecat de COVID-19, bazându-se pe presupunerea că ei nu se pot reinfecta și că astfel s-ar putea întoarce la muncă în diverse domenii, ajutând economia să își revină mai repede.
Cercetarea olandezilor a monitorizat 10 bărbați de-a lungul a 35 de ani pentru a determina nivelul de anticorpi din organismul acestora după ce ei s-au infectat cu cele 4 tipuri de coronavirusuri umane sezoniere (nu este vorba de coronavirusul ce provoacă COVID-19, ci de coronavirusuri umane cunoscute ce provoacă răceli). Bărbații, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, au fost testați la intervale de 3 sau 6 luni.
„În ciuda acestui fapt, toate datele analizate par să inducă o imunitate de scurtă durată și o pierdere rapidă a anticorpilor. Acest lucru ar putea fi o trăsătură comună pentru coronavirusurile umane. Dacă, în viitor, SARS-CoV-2 se va comporta precum un coronavirus sezonier, ne-am putea aștepta la același tipar”, au declarat cercetătorii olandezi.
„Dacă imunitatea poate fi pierdută la 6 luni după infecție, atingerea imunității de turmă funcțională prin infectare naturală pare foarte puțin probabilă”, au mai explicat aceștia.

Share this...