Home / Actualitate / Ascultătorii de manele AU CÂȘTIGAT. Robu ESTE VINOVAT

Ascultătorii de manele AU CÂȘTIGAT. Robu ESTE VINOVAT

În luna noiembrie a anului trecut, primarul Nicolae Robu din Timișoara au luat o decizie care a stârnit multe comentarii în toate mediile din țara noastră: interpretarea şi difuzarea manelelor, precum şi folosirea grătarelor în aer liber pe domeniul public din municipiu erau interzise.

După mai multe luni trecute de la momentul în care au fost sesizați cu privire la această decizie a primarului din Timișoara, reprezentanții Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au reușit să delibereze și să ia o hotărâre. Iar primarul Robu a picat cel mai rău. A fost găsit vinovat! (nu, nu urmează să fie executat în piața publică – dacă la asta se gândeau iubitorii de manele din Timișoara; dar tot urmează să i se întâmple ceva rău).
„Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional”, au transmis reprezentanții CNCD cu privire la cazul primarului Robu.
„Am dispus interdicții de interpretare și difuzare a manelelor pe domeniul public în spațiile deschise din Timișoara. Mă refer aici la zone precum Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Sf. Gheorghe, Piața Traian, Parcul Rozelor, Parcul Justiției, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Botanic și Parcul Copiilor”, erau argumentele primarului Nicolae Robu pentru interzicerea manelelor în spațiile publice din Timișoara, exprimate în luna noiembrie a anului trecut.

Share this...

Check Also

Guvernul a anunțat: CE SE DESCHIDE DUPĂ 1 IUNIE?

După mai multe momente de tărăgănări și indecizii, reprezentanții Guvernului României au publicat, în cele …