Astăzi este ziua unora dintre cei mai speciali militari ai României

Nu știm deocamdată dacă au pus-o de vreo paranghelie mare (cu respectarea măsurilor de siguranță, bineînțeles), dar cert este faptul că astăzi, 31 mai 2020, este ziua unora dintre cei mai cunoscuți și apreciați militari din România: geniștii!

Chiar pe 31 mai 2020, Arma Geniu a Armatei României împlinește 161 de ani de existență. Despre importanța acestei arme, atât pe timp de pace, dar și în perioadele tulburi de conflicte în care și România a fost implicată de-a lungul timpului veți afla mai multe informații din rândurile de mai jos. Cu această ocazie, conducerea unei unități din țară specializată pe această armă a transmis următorul mesaj:
„Pe 31 mai 2020, sărbătorim 161 de ani de la înființarea armei geniu, o armă de sprijin a cărei importanţă a fost vizibilă atât pe timp de pace, cât şi pe durata conflictelor armate în care a fost implicată România.
Pe lângă misiunile și activitățile specifice armei, în această perioadă caracterizată de situația generată de pandemia noului coronavirus SARS-CoV-2, militarii geniști au acționat în sprijinul autorităților publice centrale și locale abilitate pentru gestionarea situației epidemiologice.
Cu această ocazie, doresc să le adresez, atât militarilor geniști în activitate, cât și militarilor geniști în rezervă şi în retragere, să aibă parte de împliniri profesionale şi personale deosebite, sănătate şi tăria de a trece cu bine peste situația actuală.
La mulţi ani, dragi genişti!”

Share this...