Home / Actualitate / BANI DE LA STAT pentru modernizarea caselor!

BANI DE LA STAT pentru modernizarea caselor!

Chiar dacă bugetul este destul de gâtuit în această perioadă din cauza costurilor neprevăzute pe care le-a adus epidemia de Coronavirus, Guvernul le promite românilor bani pentru a-și moderniza casele.

100 de milioane de euro! Aceasta este suma pe care Ministerul Mediului o pune la bătaie pentru modernizarea caselor românilor interesați de a aplica pentru accesarea banilor. Potrivit unui proiect al acestui minister, lansat în dezbatere publică, peste 9.000 de locuințe din România ar putea să fie modernizate cu ajutorul acestor bani. Asta înseamnă că vor fi disponibili, în medie, mai bine de 10.000 de euro pentru fiecare locuință care va fi admisă în acest program.

Cum trebuie să procedați pentru a obține bani de la stat?

Cei interesați pot depune o cerere în aplicația Administrației Fondului pentru Mediu. Apoi, ei trebuie să își evalueze locuința cu ajutorul unui specialist. Și această operațiune este decontată (maxim 1.500 de lei). Proprietarii de case pot primi până la 15.000 de euro, dar nu mai mult de 60% din totalul costurilor.
Beneficiarii vor face lucrările de modernizare cu fonduri proprii, cheltuielile urmând să fie decontate după următorul algoritm:
• cei care reduc pierderile de energie cu până în 40% primesc 9.000 de euro;
• o reducere de 50% a pierderilor de energie aduce un stimulent financiar de 12.000 de euro;
• fondurile maxime ce pot fi accesate prin program (15.000 de euro) vor fi disponibile doar pentru cei care reduc pierderile de energie cu cel puțin 60%.
Pot aplica în cadrul acestui program doar persoanele care au case deja construite. Programul „Casa eficientă energetic” ar urma să înceapă la finalul lunii iunie 2020.

Share this...

Check Also

Guvernul a anunțat: CE SE DESCHIDE DUPĂ 1 IUNIE?

După mai multe momente de tărăgănări și indecizii, reprezentanții Guvernului României au publicat, în cele …