Home / Actualitate / CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru românii care ajung în Marea Britanie

CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru românii care ajung în Marea Britanie

Speriate după numărul mare al deceselor provocate de Coronavirus, autoritățile britanice au decis să înăsprească unele măsuri de siguranță tocmai pe timp de vară, când cele mai multe state din Europa vor relaxa aceste măsuri!

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că vor introduce carantina obligatorie pentru toți călătorii veniți din afara țării. Drastica restricție va fi pusă în aplicare începând cu data de 8 iunie 2020, după cum a anunțat ministrul de Interne britanic pe 22 mai.
Concret, toate sosirile internaționale (inclusiv ale cetățenilor britanici) vor fi supuse unei perioade de autoizolare obligatorie de 14 zile. În această perioadă, persoanele care vor sosi în UK vor fi obligate să furnizeze informații cu privire la locația în care se vor afla pe timpul carantinării.
„Acum că am depășit vârful pandemiei, trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja împotriva importării de cazuri care ar putea redeclanșa această boală mortală”, a justificat ministrul britanic de Interne, Priti Patel, necesitatea introducerii acestei măsuri drastice.

Amenzi mari pentru cei care nu respectă carantina

Pentru persoanele care vor încălca măsurile de carantină, autoritățile au pregătit sancțiuni destul de drastice, care pot ajunge la amendă de 1.000 de lire sterline. În plus, inspectorii sanitari din Marea Britanie, însoți de polițiști, vor efectua controale inopinate la adresele în care noi-veniții au declarat că își vor petrece perioada de carantină.
Măsura carantinei nu se va aplica pentru persoanelor sosite din Irlanda și nici șoferilor de camioane, personalului medical și muncitorilor sezonieri din agricultură.
Aceste măsuri vor fi revizuite la fiecare trei săptămâni pentru a se vedea utilitatea lor și importanța continuării pe același trend.
O «portiță» de a intra în această țară fără carantinare (dar care, foarte probabil, nu va fi deschisă românilor) poate fi reprezentată de ideea ministrului Transporturilor britanic, Grant Shapps. El a sugerat că guvernul va încerca să negocieze așa-numitele „poduri aeriene” pentru călătorii sosiți din țările cu o rată scăzută a infectării cu Coronavirus.

Share this...

Check Also

TRANSPORT GRATUIT PENTRU ELEVI tot anul. Când se dublează alocațiile

Guvernul a venit cu unele vești bune pentru copiii din România. Chiar dacă elevii nu …