Home / Actualitate / CELE MAI BUNE MĂȘTI: se luminează când virusul se apropie de ele!

CELE MAI BUNE MĂȘTI: se luminează când virusul se apropie de ele!

Mai mulți cercetători americani, dar și asiatici încearcă să producă măști de protecție cu o caracteristică extrem de utilă: să detecteze în timp real Coronavirusului! Mai mult, aceste măști ar emite și semnale vizuale prin care ar avertiza purtătorul asupra pericolului.

Deși sună destul de revoluționar, ideea creării unei măști de protecție care să se lumineze atunci când detectează un virus nu este una nouă. Oamenii de știință au mai dezvoltat senzori pentru detectarea Ebola, în timp ce tehnologia a fost folosită și pentru detectarea virusului Zika. Acum, cercetătorii americani și asiatici spun că masca de protecție care detectează coronavirusul va produce un semnal fluorescent când o persoană care are virusul respiră, tușește sau strănută pe această mască «inteligentă». Dacă tehnologia va fi implementată cu succes, aceste măști ar elimina probabil complet erorile care rezultă de pe urma efectuării testelor de temperatură, folosite pe scară largă în multe țări, inclusiv în România.
„Dorim să începem testele pe oameni cât mai curând posibil, pentru a vedea dacă această idee funcționează cu adevărat bine”, a declarat cercetătorul american Jim Colins, unul dintre specialiștii care lucrează intens pentru creeare acestei măști.

Share this...

Check Also

Guvernul a anunțat: CE SE DESCHIDE DUPĂ 1 IUNIE?

După mai multe momente de tărăgănări și indecizii, reprezentanții Guvernului României au publicat, în cele …