Home / Actualitate / Crizele aduc transformări neașteptate. Sutienul este produsul unei mari crize!

Crizele aduc transformări neașteptate. Sutienul este produsul unei mari crize!

Actuala epidemie de Coronavirus, care se va încheia… nu știe nimeni când, pare să aducă un adevărat carusel de transformări în viața majorității pământenilor.

Se spune că oamenii se obișnuiesc mult mai ușor cu anumite schimbări atunci când sunt forțați de împrejurări dintre cele mai vitrege să accepte transformări pe care altfel, foarte-foarte greu le-ar fi primit în viața lor. Un astfel de exemplu este… banalul sutien. Până la Primul Război Mondial (1914-1918), corsetul a făcut parte din garderoba fiecărei doamne și domnișoare înstărite, din lumea occidentală. După aceea totul s-a schimbat, femeile au început să poarte mult mai ales sutien în locul incomodului corset. Această popularizare a sutientului a venit datorită faptului că un corset era fabricat din metal, iar acesta era foarte important pentru fabricarea armelor de război. În felul acesta, în anul 1917, Comisia Industriilor de Război din SUA le-a cerut femeilor americane să-şi ajute bărbaţii să câştige războiul boicotând cumpărarea de corsete.
Ceea ce s-a și întâmplat! Deși pare greu de crezut, renunţarea la corsete a economisit circa 28.000 de tone de oţel pe toată perioada conflictului. Însă această situație nu a fost singura care a dus la renunțarea la purtarea corsetului. După război, femeile au început să lucreze în fabrici și să practice multe munci foarte solicitante, iar un corset era foarte incomod. Astfel, sutienul a devenit o variantă destul de potrivită.
După terminarea Primului Război Mondial, sutienul a devenit foarte răspândit în rândul femeilor din America de Nord și din statele vestice ale Europei. Deși s-au mai fabricat corsete după anul 1920, cererea pentru acestea a scăzut atât de mult încât cei care le produceau au fost nevoiți să își închidă afacerile. Pe lângă faptul că era mult mai practic, sutienul a câștigat teren în fața corsetului și prin prisma faptului că era mult mai folositor pentru sănătatea femeilor.
Noi vă spunem de pe acum: după finalul crizei provocată de epidemia de Coronavirus vor fi multe transformări în viața celor mai mulți dintre pământeni!

Share this...

Check Also

Data la care românii pot scăpa de masca de protecție!

După modelul mai multor state din Europa Centrală și de Nord, în care purtatul măștii …