CTP: „Primim de la nenorociții ăia de la UE a șasea sumă ca valoare”

Cristian Tudor Popescu a revenit iarăși pe „baricade” cu o declarație care a stârnit unele controverse în mediul on-line după ce s-a aflat că Uniunea Europeană va aloca României suma de 33 de miliarde de euro ca parte a planului de redresare economică după efectele pandemiei de coronavirus.

Această sumă destul de însemnată (chiar foarte mare raportată la posibilitățile financiare ale României) reprezintă cea de-a șasea ca mărime care se alocă celor 27 de state ale Uniunii Europene. În context, cunoscutul ziarist a spus că sunt de condamnat reprezentanții Partidului Social Democrat care au spus că Uniunea Europeană își bate joc de România. Asta pentru că, iată, acum, țara noastră este pe punctul de a primi „de la nenorociții ăia de la UE, antiromânii ăia” (după cum a declarat cunoscutul gazetar) cea de-a șasea sumă ca valoare alocată statelor din blocul comunitar.
„Să ne amintim ce spunea PSD, ce a tot spus în ultimii ani și în ultimele luni și în ultimele săptămâni. Până în ultimul moment, PSD a spus că UE își bate joc de România, că noi suntem ultima găină din gostat, că nouă nu ne dau bani, că ăia mari își dau între ei, ne tratează ca pe niște sclavi de care au nevoie să le strângă recoltele Sparanghela Merkel. Uite că România primește «de la nenorociții ăia de la UE, antiromânii ăia» a 6-a sumă din UE. Din această sumă o parte de peste 50% sunt granturi sau credite nerambursabile, adică nu trebuie să dăm banii înapoi. Ce rămâne sunt credite. Este un ajutor substanțial pe care România îl primește din partea UE”, și-a început tirul de critici Cristian Tudor Popescu, în direct la Digi 24.
Totuși, cunoscutul gazetar a pus și unele întrebări cu privire la modul concret în care vor fi folosite aceste multe miliarde de euro care vor fi alocate României: „Ce va face România cu acești bani? Pericolul e foarte mare ca, fiind an electoral, să se încerce acum cu toate mijloacele să fie folosiți pentru câștigarea de voturi, să nu fie folosiți în direcția pe care o dorește UE. Doar așa ar face binele cel mai mare României: dezvoltarea infrastructurii, reforme administrative, construcții, proiecte de stat, care să readucă locuri de muncă din cele pierdute și să genereze plusvaloare și venituri. Însă tentația politicienilor este mare. E mult mai greu decât cu bugetul statului, am văzut ce se poate face cu el. Poți să-i dai bani lui cuscru, lui cumătru, fără prea mari probleme când ești la putere, dar cu bani europeni mai greu. Se poate, dar este mai greu”.

Share this...