Data la care românii pot scăpa de masca de protecție!

După modelul mai multor state din Europa Centrală și de Nord, în care purtatul măștii de protecție nu mai este obligatoriu, și românii încep să se gândească că Guvernul ar putea reglementa această posibilitate. Totuși, mai este de așteptat ceva timp până atunci.

În acest sens, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că epidemia de coronavirus se află pe o pantă descendentă în România, situație verificată deja de mai bine de două săptămâni. Prin această prismă, autoritățile de la Guvern, dar și cele din domeniul sanitar sunt de părere că epidemia a devenit controlabilă la nivelul țării noastre. Situația s-ar putea traduce prin faptul că, ulterior datei de  15 iunie 2020 (atunci când va expira starea de alertă la nivelul României – și foarte probabil nu va fi înlocuită cu o altă asemenea «stare») este posibil să apară noi măsuri de relaxare.
Astfel, după cum ministrul Sănătății a declarat pentru o televiziune de știri din România, dacă totul va merge pe acest trend pozitiv în continuare, în luna august ne-am putea întoarce la o viață „cvasi-normală”. O astfel de situație ar putea presupune și eliminarea obligativității purtării măștilor de protecție, inclusiv în spațiile închise.

Cei care vin din străinătate ar putea să scape de măsura izolării la domiciliu

„De la 15 iunie 2020, e posibil să se renunțe și la măsura izolării pentru o perioadă de două săptămâni pentru cei care vin din străinătate. Rămâne ca împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică, cu Centrul Naţional de Control și Supraveghere a Bolilor Transmisibile să evaluăm fiecare zi a acestor relaxări având şi norme de aplicare, dar şi unele restricţii pe care le putem reimpune, în măsura în care vom vedea că măsura este nefavorabilă”, a declarat Nelu Tătaru.
„Până acum nu avem un motiv real să ne gândim la readucerea în actualitate a unora dintre restricţiile care au fost deja ridicate. În măsura în care vom respecta precauțiile și regulile de igienă, de distanţare socială în locurile publice, unde avem adunări cetățenești, putem spune că vom merge și cu a treia etapă de relaxare, ulterioară datei de 15 iunie 2020”, a concluzionat optimist ministrul Sănătății.

Share this...