Home / Actualitate / DECLARAȚIE OBLIGATORIE pentru românii care intră în Bulgaria. Vezi aici cum arată modelul tradus în limba română

DECLARAȚIE OBLIGATORIE pentru românii care intră în Bulgaria. Vezi aici cum arată modelul tradus în limba română

Românii care au drum pe căi terestre prin Bulgaria nu mai pot pătrunde pe teritoriul acestei țări fără a completa o declarație pe propria răspundere în care să prezinte, pe semnătură, diferite date personale.

 

 

 

Potrivit ultimelor informații venite dinspre Ministerul Afacerilor Externe, cetățenii români care vor intra în Bulgaria trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere. În aceasta, ei sunt obligați să menționeze, printre altele, că nu sunt infectați cu noul coronavirus, că nu sunt în carantină sau că vor respecta măsurile epidemiologice instituite de autoritățile bulgare. Vezi AICI modelul acestei declarații, tradus în limba română.

Cetățenii români trebuie să știe că declarația pe care trebuie să o completeze dacă doresc să intre pe teritoriul Bulgariei cuprinde opt câmpuri (acestea sunt datele pe care și le asumă românul prin completarea declarației), după cum urmează:
1.Nu are simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19.
2.Nu este pus sub carantină.
3. A luat cunoștință de situația epidemiologică din Republica Bulgaria, precum și de riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19.
4.Va respecta măsurile anti-epidemiologice introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinele ministrului sănătății.
5. Călătorește pe propriul său risc.
6. Scopul călătoriei.
7.Se angajează să părăsească fără întârziere teritoriul Republicii Bulgaria (se aplică doar pentru persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria).
8. Pentru furnizarea de date false, răspunde conform prevederilor legislației Republicii Bulgaria.

Share this...

Check Also

TRANSPORT GRATUIT PENTRU ELEVI tot anul. Când se dublează alocațiile

Guvernul a venit cu unele vești bune pentru copiii din România. Chiar dacă elevii nu …