Home / Actualitate / Ei sunt românii care VOR PRIMI GRATUIT CÂTE 50 DE MĂȘTI

Ei sunt românii care VOR PRIMI GRATUIT CÂTE 50 DE MĂȘTI

Intențiile autorităților de a distribui gratuit măști de protecție românilor proveniți din categorii sociale vulnerabile prind contur: se vor da 50 de măști „de căciulă”!

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că aproximativ 2,3 milioane de români vor primi, în mod gratuit, măști de protecție din partea Guvernului României. Și nu doar câteva, ci chiar 50 pentru fiecare persoană. Conform autorităților, cele 50 de măști care vor fi distribuite unei persoane vulnerabile ar trebui să îi fie suficiente acesteia pentru o perioadă de două luni.
„În urma modificării în Parlament a hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat în şedinţa de Guvern o ordonanţă de urgenţă privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică, autorităţilor locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens, s-au aprobat măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a declarat Nelu Tătaru.
„Tot prin această ordonanţă de urgenţă, s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230 milioane de lei pentru achiziţia măştilor de protecţie prevăzute pentru cele patru categorii sociale”, a mai spus Tătaru.
Ministrul Sănătății a mai precizat că banii necesari pentru achiziționarea acestor măști care vor fi oferite în mod gratuit de către Guvernul României vor proveni în mare parte de la Uniunea Europeană.

Cine va primi câte 50 de măști?

Cele patru categorii de persoane vulnerabile din țara noastră la care a făcut referire ministrul Sănătății sunt reprezentate de:
1.persoanele din familiile care primesc ajutor social;
2.persoanele care primesc alocație pentru susținerea familiei;
3.pensionari cu pensii de până în 704 lei;
4.persoanele cu handicap care realizează venituri exclusiv din prestații sociale.
Cum se cunoaște, măștile de protecție sunt obligatorii în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Share this...

Check Also

Guvernul a anunțat: CE SE DESCHIDE DUPĂ 1 IUNIE?

După mai multe momente de tărăgănări și indecizii, reprezentanții Guvernului României au publicat, în cele …