FAC UN ABUZ paznicii din supermarketuri când ne măsoară temperatura?

După câteva zile bune în care paznicii din mai multe lanțuri de supermarket-uri le-au monitorizat temperatura corporală la intrarea în magazine, iată că românii se revoltă. Acuză că sunt supuși unor abuzuri!

 

 

Judecătorul Cristian Danileț a făcut câteva declarații în contextul în care tot mai multe supermarket-uri din țara noastră au apelat la metoda de testare a temperaturii corporale pentru cei care intră în magazine, iar mulți români se întreabă dacă este legal să se procedeze așa. De asemenea, unii se întreabă dacă situația de a respinge vreun român de la efectuarea de cumpărături (pe motiv că ar fi avut temperatura prea mare) nu ar reprezenta o formă dediscriminare și de restrângere a unor drepturi pe baza unei simple măsurători ad-hoc realizată în fața supermarket-ului.
„Eu chiar cred că acest virus există, deși nu l-am văzut. Am încredere în cadrele medicale și în oamenii de știință și, chiar dacă nu m-ați întrebat, nu se atinge niciun drept al omului dacă paznicul de la supermarket îndreaptă spre mine un aparat și îmi spune ce temperatură am. Vă asigur de asta. E doar un mijloc de siguranță. Așadar nu are loc un act medical. E bine totuși că lumea dezbate”, a declarat judecătorul Dănileț cu privire la acest aspect.
„Dar, într-adevăr s-a operat o restrângere a drepturilor, ca să nu vorbim doar de sancțiuni. Această restrângere este justificată, potrivit Constituției și eu cred că este normal ca toți cetățenii care au ceva de reproșat să o facă în condiții legale. Ce văd acum pe stradă mă sperie. Văd persoane care s-au adunat mai multe într-un loc, văd persoane care nu poartă mască, care vor să braveze foarte mult. Ele nu nerealizează că tocmai încalcă niște reglementări. Și mai vreau să vă spun un lucru pe care noi încercăm să îi învățăm pe copii în cadrul proiectului de educație juridică. O regulă trebuie respectată chiar și atunci când nu ne vede nimeni. Că e bună sau că e rea, regula trebuie respectată. Dacă avem reproșuri, atunci trebuie să încurajăm modificarea respectivei norme, dar nu ne putem face dreptate singuri”, a mărturisit Danileț.
„Nimănui nu-i este îngăduit să spună: «mie nu-mi place această lege, eu nu o respect!». Asta înseamnă că suntem iresponsabili și că nu respectăm statul de drept. Ori, dacă eu nu respect legea, nu mai am stat de drept, nu mai am o societate democratică și oamenii devin un pericol. Atunci când oamenii devin un pericol, trebuie să se adopte sancțiuni împotriva lor. Eu aș vrea să trăim vremuri în care se respectă legile în România pentru că ele sunt făcute să ne protejeze, nu pentru că se aplică sancțiuni”, a concluzionat cunoscutul magistrat.
Deci, este sau nu un abuz măsurarea temperaturii de către paznicii din supermarketuri!?

Share this...