Home / Diverse / „Ne facem serviciul în SICRIE PE 4 ROȚI”: acuzațiile unei polițiste accidentate

„Ne facem serviciul în SICRIE PE 4 ROȚI”: acuzațiile unei polițiste accidentate

Au trecut trei ani de când o agentă de Poliție din cadrul municipiului Pașcani a fost aproape de a-și pierde viața în urma unui accident rutier. Femeia spune că mașinile pe care  polițiștii le au în dotare sunt foarte nesigure („sicrie pe patru roți” – după cum le-a numit într-o postare pe Facebook).
Problema este că, și după atâta timp, cei mai mulți dintre polițiștii cu grade inferioare trebuie să își desfășoare misiunile în aceleași mașini care nu pot ține pasul cu cele ale infractorilor!

 

Andrada Voicu, agent de poliție în municipiul Pașcani (județul Iași), a fost implicată pe 3 aprilie 2018 într-un accident rutier grav. Aceasta se afla în misiune, într-o autospecială Dacia Solenza, alături de un coleg de muncă. Cei doi porniseră în căutarea unei minore dispărute și, pe DN 28A Târgu Frumos – Pașcani, șoferul mașinii de poliție a efectuat o depășire pe un segment de drum unde această manevră era interzisă. IPJ Iași susține că semnalele vizuale și acustice erau în funcțiune. Autospeciala a fost lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar pe sensul opus.
Andrada Voicu a fost spitalizată urgent cu hemoragii la cap, hemoragii abdominale și cu oase rupte. Când tatăl său a primit vestea accidentului rutier, a suferit un infarct care, în cele din urmă, l-a răpus.

Ulterior, femeia a postat pe pagina de Facebook un mesaj, care vedem că nu și-a găsit ecoul nici după trei ani de la acel moment. De aceea, invităm șefimea din Poliția Română să îl recitească.

„Mașinile morții. Cu astfel de autoturisme sunt trimiși unii polițiști la evenimente. Neinscripționate, cu semnale luminoase/acustice neomologate. În timp ce pe pagina oficială a Poliției Române se postează în fiecare zi fotografii cu domnișoare care au buzele uuuun pic mai mici decât colacul de la wc, cu dinți perfect aliniați si zâmbete mișto, cu autoturisme noi si sclipitoare, noi ne pierdem dinții, picioarele, viețile, de parcă la începutul școlii de poliție am semnat contract cu moartea, nu cu instituția în sine.
Cui îi pasă de faptul că stăm internați la ATI cu fracturi deschise, cu dureri sfâșietoare, cu hemoragii cerebrale, rugându-ne pentru viețile noastre și așteptând să treacă perioada critică, pentru a ști sigur că vom scăpa cu viață? Cui îi pasă că tata a murit după ce a auzit de accidentul meu? Nimănui. Toți cei «mari» care ne-au asigurat de sprijinul lor ne-au întors spatele și ne-au lăsat amanet. Nu ne mai întreabă nimeni dacă suntem/vom mai fi oameni normali, sau dacă am rămas cu sechele. Nu îi pasă nimănui că cel puțin un an din viețile noastre ne va fi furat de spitalizări, operații și recuperare.
Domnilor/doamnelor care ne conduceți, îl mai țineți minte pe colegul nostru de la Suceava, care a fost injunghiat de zeci de ori? Dar pe ceilalți colegi care au murit cu zile? Căci noi ne aducem aminte și aprindem lumânări pentru ei. Ați vuit în toată țara, că veți face, că veti drege, că ne veți ajuta cu legi care să ne protejeze, că vom avea dotări și mașini care să ne ofere siguranță. Ați făcut căcatul praf. Situația e aceeași în fiecare zi.
Domnilor/doamnelor care ne conduceți, dumneavoastră aveți impresia că cerem prea mult?
Eu sunt de părere că îmi cer doar dreptul la viață. Că nu trebuie să ne facem serviciul în sicrie pe 4 roți.
Nu vreau să mor la serviciu din cauza incompetenței unora. Mai am o viață lungă (sper eu) în față și vreau să mi-o trăiesc decent si frumos. Nu cu frica de-a urca într-o cocină cu pretenție de mașină. Îmi doresc din tot sufletul să existe karma, iar celor vinovați de situația in care ne aflăm noi, «talibanii» din stradă (așa cum ne numea un superior), să li se intoarcă. Eventual, să le iasă pe ochi.
Iar celor care se bucură atunci când află despre faptul ca polițiștii mor cu zile, le doresc sănătate. Că-i mai bună decât toate”.

Share this...

Check Also

Guvernul a anunțat: CE SE DESCHIDE DUPĂ 1 IUNIE?

După mai multe momente de tărăgănări și indecizii, reprezentanții Guvernului României au publicat, în cele …