Omul care a adus COVID-ul în Spitalul Gerota spune că nu s-a infectat când a fost cu amanta în Israel

Bărbatul în vârstă de 60 de ani (fost ofițer MAI) care a ținut prima pagină a ziarelor la mijlocul lunii martie se declară nevinovat cu privire la apariția focarului de Coronavirus în Spitalul Gerota din București.

Bărbatul (actualmente beneficiar de pensie de serviciu) a declarat că se consideră nevinovat şi că este de părere că s-a infectat în România, nu în Israel. Procurorii au deschis un dosar penal în acest caz, după ce zeci de medici au fost infectaţi. Se presupune că fostul ofiţer MAI, care a fost a primit titulatura de «pacientul 17 de la Spitalul Gerota», ar fi minţit că a călătorit în Israel (negând acest adevăr) pentru a nu fi descoperit de nevastă și familie că a călătorit cu amanta în Israel.
Potrivit unor surse judiciare, bărbatul le-ar fi spus anchetatorilor că se consideră nevinovat şi că a contactat virusul de undeva din România și nu din Israel. Cert rămâne însă faptul că zeci de medici şi membri ai familiei sale au fost infectați de fostul ofiţer MAI. Spitalul Gerota a fost în carantină din cauza numărului mare de bolnavi infectaţi cu noul coronavirus. Măsura carantinării unității medicale a fost valabilă aproape o lună, fiind ridicată la începutul lunii aprilie.
În acest caz, primul în care un spital din România a intrat în carantină din cauza infectării cadrelor medicale cu Coronavirus, Gabriela Scutea, procurorul general al României, afirma la sfârșitul lunii aprilie: „Pacientul vindecat și externat se află în continuare sub puterea unor indicații de izolare. Noi suntem pregătiți ca în momentul în care nu mai avem bariere rezultate din indicațiile medicale, să începem audierile. Mai mult nu pot sa comentez despre dosarul coelgului meu. O să fac o paranteză, care e una pur teoretică și nu pe contextul cauzei: nu este o cauză complexă, avem acuzație de fals în declarații, respectiv zadărnicirea combaterii bolilor, însă considerăm că în acest moment nu este cazul să comentăm foarte mult”.
În context mai este de amintit faptul că oficialii Spitalului Gerota, care aparţine de Ministerul Afacerilor Interne, au transmis, în luna martie 2020, mai multe clarificări cu privire la pacientul care a fost diagnosticat cu coronavirus. Aceștia au precizat că ofiţerul a semnat, la internarea în spital, un formular în care anunţa că nu călătorise recent în străinătate.

Share this...