Home / Actualitate / PETRECERE ÎN APARTAMENT? Mare grijă câte persoane invitați

PETRECERE ÎN APARTAMENT? Mare grijă câte persoane invitați

Din cauza epidemiei de Coronavirus, mulți români au ratat în această primăvară posibilitatea de a-și sărbători zilele de naștere sau onomasticile așa cum doreau.

Dacă de mers la restaurante, cluburi sau de organizatul nunților cu mare pompă nici nu poate fi vorba în această perioadă, românii care vor să dea un chef au posibilitatea, în timpul actualei stări de alertă, să își organizeze petrecerile în propriile apartamente / case. Însă, chiar și așa, numărul persoanelor care pot participa este destul de limitat. În caz contrar, dacă locuiți la bloc, riscați ca vecinii să sune la poliție și sigur o veți încurca dacă vă prinde organul cu 20 de inși în casă!
Revenind la subiect, trebuie spus că petrecerile care se desfășoară în timpul stării de urgență (chiar și în apartamentele proprietate personală ale românilor), trebuie să se desfășoare cu respectarea numărului maxim de persoane; alături, bineînțeles, de nelipsitele reguli de distanțare socială!
Astfel, conform spuselor ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela (într-un video postat pe Facebook), numărul maxim de persoane care pot participa la o aniversare sau o onomastică – dacă vorbim despre un eveniment organizat într-un apartament – este de OPT. Atenție, în acest număr destul de drastic limitat sunt incluse și gazdele sau cei care pregătesc mâncarea (nu numai invitații). Spre exemplu, dacă într-o familie se află patru persoane care locuiesc în mod statornic acolo, apartamentul acestei familii va putea primi maxim patru musafiri.
Ministrul Afacerilor Interne a oferit și câteva detalii cu privire la numărul maxim al persoanelor care pot participa la evenimente sociale de alte tipuri. Astfel, pentru evenimente care implică desfășurarea unei slujbe religioase (nuntă, botez sau înmormântare) numărul maxim al celor care pot participa este de 16 (în acest număr sunt incluși mirii, nașii, preotul, părinții mirilor etc.).

Share this...

Check Also

TRANSPORT GRATUIT PENTRU ELEVI tot anul. Când se dublează alocațiile

Guvernul a venit cu unele vești bune pentru copiii din România. Chiar dacă elevii nu …