România, lider mondial la PROSTITUȚIE ONLINE

Bani mulți făcuți ușor, posibilitatea de ați schimba cursul vieții la 180 de grade, mult timp liber, multe petreceri și multă strălucire în jur… cam acestea sunt ingredientele care atrag tot mai multe tinere românce spre videochat. Dar cât de rentabilă (pe termen lung) este cu adevărat această industrie pentru cele care o practică?

 

Sociologul Bruno Ștefan a declarat recent că România este o țară ideală pentru o activitate precum cea de videochat. Asta din cauza infracționalității scăzute, a legislației „aproape europene” care acoperă domeniul și a dezordinii morale a societății. El a spus că mass-media joacă un rol important în promovarea acestui domeniu.
„Ca sociolog, tind să pun fenomenul într-un context și să îl înțeleg fără să-l judec. Adică spre această muncă se îndreaptă mai mult femeile din România acum pentru că producătorii au văzut aici o oportunitate. În trecut, au văzut-o în alte țări. Polonezele au fost prin anii 2004-2008 fruntașe, alături de unguroaice. Apoi femeile din țările sud-americane au fost mult timp în topuri datorită unei moralități mai relaxate a societății, precum și sărăciei din aceste țări. Cel mai probabil, aceasta este o meserie practicată de fetele sau femeile provenite din zone sărace, plecate de acasă, studente, muncitoare în afara mediului familial sau provenite din familii în care toleranța față de aceste activități este foarte mare. Toleranța religioasă sau prezența scăzută a religiei în spațiul public îi atrag pe producătorii acestui tip de activitate. În țările arabe fenomenul este redus, deși acolo cererea este cea mai mare (arabii sunt principalii consumatori ai acestor produse)”, a declarat sociologul.
Apoi, acesta a mai punctat: „România e în Uniunea Europeană, e o țară sigură, are o legislație aproape europeană, infracționalitate scăzută. Dar în același timp are o dezordine morală ridicată. Oamenii se prostituează la slujbe făcând ce nu le place, suportând șefi nemernici, mințind, furând, înșelând. Micile delincvențe și infracțiuni permit apariția acestui fenomen de prostituție. Preoții nu joacă un rol activ, puternic în comunitate. Ei s-au retras între ziduri și nu mai fac muncă pastorală, apostolică, mergând în casele oamenilor. Absența lor din spațiul public facilitează un tip de ideologie infracțională, în care șmecherii sunt valorizați pentru că reușesc să încalce legile și să scape de pedepse”.
Basarabencele au fost printre fruntașele din România în această industrie
În final, sociologul a prezentat și alte concluzii pentru care România a devenit unul dintre liderii mondiali în materie de practicare a videochat-ului: „Pe de altă parte acest tip de prostituție sporește când tinerele văd că succesul unei femei în viață ține de multe ori de bărbații cu care s-a culcat. Promovarea mediatică a unor pițipoance favorizează extinderea fenomenului. Imoralitatea multor studente basarabence le-a molipsit și pe cele din țară. Departe de familiile lor, mai sărace decât româncele din țară, moldovencele au ajuns repede să facă bani mulți și apoi să se mărite cu oameni bogați, să aibă slujbe bune și un fel de opulență pe care o afișează cu mândrie. Normal că au stârnit invidia unor românce dornice de un succes facil. Ele au văzut că învățatul nu le duce departe, că tocilarele rămân sărace, se urâțesc, nu le ia nimeni în căsătorie, că obscenitatea publică nu mai jenează pe nimeni, că trecutul imoral nu mai contează dacă e ascuns cu grijă”.
Share this...