Ștrandurile și piscinele nu se deschid de luni

Mulți români s-au bucurat degeaba la gândul că, începând cu data de 1 iunie 2020, vor putea merge la ștrand sau la piscină. Aceste locații atât de îndrăgite în perioada verii vor rămâne închise până la noi dispoziții ale autorităților.

Chiar dacă, prin unele orașe din țară, s-au mai deschis locuri de distracție precum ștranduri și piscine (cu respectarea măsurilor de siguranță, după cum au anunțat organizatorii), acestea trebuie să rămână închise la nivelul întregii Românii! Asta pentru că, după cum a precizat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, începând cu data de 1 iunie 2020 se vor ridica doar unele dintre restricțiile impuse în perioada stării de alertă pentru împiedicarea răspândirii Coronavirusului. Așadar, chiar și piscinele care au fost deschise în a doua jumătate a lunii mai (și care încă mai funcționează – în ilegalitate) trebuie închise cât mai curând. Altfel, cei care le au în subordine riscă sancțiuni severe din punct de vedere financiar, dar și juridic (adică dosar penal pentru zădărnicirea eforturilor de luptă cu virusului).

 

Totuși, unele bazine se vor deschide de la 1 iunie

Este adevărat însă că, începând cu 1 iunie 2020, vor fi redeschise bazinele în aer liber sau acoperite. Însă acestea vor fi funcționale doar pentru pregătirea sportivilor profesioniști sau pentru desfășurarea competițiilor fără spectatori; nicidecum pentru publicul larg dornic de o baie în primele zile ale verii.
Cu privire la acest subiect (cel al redeschiderii ștrandurilor și piscinelor din România), declarațiile ministrului Marcel Vela au fost cât se poate de elocvente: „De luni nu va fi deschisă activitatea ștrandurilor și a piscinelor pentru publicul larg”.

Share this...