TRANSPORT GRATUIT PENTRU ELEVI tot anul. Când se dublează alocațiile

Guvernul a venit cu unele vești bune pentru copiii din România. Chiar dacă elevii nu vor putea merge la școală până în luna septembrie, lor li s-a asigurat transportul local gratuit până la finalul anului 2020!

Se întâmplă în România: elevii nu au voie să meargă la școală până în luna septembrie, dar au primit toate asigurările că li se va suporta integral transportul local. pe anul în curs. Practic, ei vor beneficia cel mult trei luni de acest transport gratuit (dacă nu vine și al doilea val de Coronavirus!).
„Elevii vor circula spre școală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la școală și înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori și autoritățile statului direct responsabil”, a scris vicepremierul Raluca Turcan pe pagina personală de Facebook.
Mai mult decât atât, transportul feroviar şi cu metroul (tot pentru elevi şi studenţi), va fi gratuit pe tot parcursul anului calendaristic 2020. Chiar dacă, și în acest caz, transportul feroviar și cu metroul va putea fi folosit în mod gratuit de către elevi și studenți abia începând cu lunile septembrie și octombrie 2020, atunci când se vor deschide anii școlar, respectiv universitar 2020/2021.

Chiar dacă în privința transportului elevii și studenții sunt ca și asigurați pentru anul calendaristic 2020, părinții elevilor privesc cu îngrijorare pasivitatea Guvernului legată de dublarea alocațiilor. Deși era anunțată pentru anul curent, dublarea alocațiilor pare să rămână un subiect în stand-by din cauza lipsei fondurilor. Părinții se tem acum că asigurarea transportului gratuit reprezintă doar o formă de «momeală» pentru a mai trece un an în care dublarea alocațiilor să fie… „uitată”.

Share this...