Trei județe au CINCI CAZURI NOI DE COVID de la începutul stării de alertă

Cele aproape două săptămâni trecute de la momentul la care autoritățile au decis înlocuirea stării de urgență cu măsura stării de alertă nu au adus creșterea numărului de îmbolnăviri pe care o tot anunțau unii pe la diferite posturi de televiziune.

 

 

 

Există trei județe care, până la data de 27 mai 2020 (inclusiv), înregistraseră cumulat doar cinci cazuri noi de infectare în ultimele aproape două săptămâni. Este vorba despre județele Caraș-Severin – 2 cazuri, Covasna – 2 cazuri și Vâlcea – 1 caz.
La polul opus, începând cu data de 15 mai și până în prezent, cele mai multe noi cazuri au fost înregistrate în București, aproape 280 de la ieșirea din starea de urgență! Județul în care s-a înregistrat o creștere importantă de cazuri este Iașul. De când a început perioada de relaxare, în județul Iași au fost confirmate încă 183 de noi infecții cu coronavirus. Este o cifră mare având în vedere că, până pe 15 mai, în Iași au fost raportate 342 de cazuri. Practic, în 10 zile vorbim despre o creștere procentuală cu mai mult de 50% a numărului total de infecții. Asta și pentru că un focar de coronavirus a fost descoperit la Spitalul de Neurochirurgie din municipiul Iași. Până acum, aici au fost confirmate 38 de persoane infectate (22 cadre medicale și 16 pacienți internați). Focarul ar fi pornit de la una dintre asistentele medicale care ar fi intrat în contact cu o rudă revenită în țară din Suedia – țară recunoscută pentru numărul mare de persoane infectate.
În plus, tot în județul Iași, poate fi amintită și confirmarea cu coronavirus a patru cadre medicale de la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria”.
Alte județe în care s-au înregistrat cazuri numeroase de infectare cu Coronavirus (de la ridicarea stării de urgență) sunt: Ilfov – 106, Brașov – 103, Dâmbovița – 98, Alba – 94, Botoșani – 87, Vrancea – 86, Harghita – 85, Buzău – 84, Bacău – 80, Suceava – 79, Bihor – 69, Dolj – 53, Argeș – 52, Sibiu – 52, Tulcea – 52, Galați – 51,

Share this...