Afacere imobiliară: un sat întreg este scos la vânzare

Cine are bani și dorește să facă o investiție care s-ar putea dovedi destul de rentabilă pe termen lung este ademenit cu o ofertă interesantă și oarecum… neașteptată. Este vorba despre posibilitatea de a achiziționa un sat întreg într-una dintre cele mai civilizate țări ale lumii!

 

Conform unor informații prezentate de câteva zile pe unele dintre site-urile imobiliare care funcționează în țări din Uniunea Europeană, un sat întreg din Suedia a fost scos la vânzare. Suma pentru care acesta va fi cedat de proprietar cumpărătorului interesat de ofertă este una destul de inaccesibilă multor români: 7 milioane de dolari. Totuși, dacă mai mulți români care ar avea ceva bani puși deoparte ar pune «mână de la mână», poate s-ar strânge fondurile necesare pentru «a pune mâna» pe un veritabil domeniu într-una dintre țările considerate a fi printre cele mai civilizate din întreaga lume. În plus, satul este și unul care se bucură de o istorie proprie.

Satul se află la numai o oră şi jumătate de mers cu mașina față de Stockholm, capitala Suediei. Zona cu locuințe are o suprafață de aproape 25 de hectare. Aceasta include 70 de imobile, printre care o biserică, o grădiniţă, un hotel, un restaurant şi un centru SPA. Adică destule condiții care nu pot fi găsite în mediul rural obișnuit din România. Oferta inițială mai conține, în același preț de 7 milioane de dolari, un teren adiţional de aproape 40 de hectare, pe care crește doar pădure. În această pădure se află un izvor cu apă termală, care poate spori foarte mult interesul investitorilor pentru această ofertă imobiliară.
În context, mai poate fi amintit și faptul că acest sat din Suedia a fost fondat în jurul anului 1700, având deja o vechime de peste 300 de ani. Proprietarul care a scos acum proprietatea la vânzare a achiziționat-o după anul 1990, atunci când a cumpărat mai multe proprietăți deținute de ultimii locuitori ai acestui sat.

Share this...