Ce NU TREBUIE SĂ FACI dacă găsești un pet la roata mașinii

Pe rețelele de socializare circulă, în ultima perioadă, mai multe informații despre o tactică pe care hoții au scos-o din nou la lumină cu scopul de  a sustrage bunuri din mașini sau chiar de a fura la propriu autovehicule!

Este vorba despre o metodă (destul de ingenioasă, într-adevăr) folosită de hoții de mașini, care s-a răspândit în toată lumea. Se pare că metoda a fost folosită pentru prima dată în Africa de Sud, iar de acolo s-a răspândit și în alte țări, acum fiind din nou scoasă pusă în practică în mai multe rânduri. Concret, hoții pun o sticlă goală de plastic între roata din dreapta față a mașinii și aripă, astfel încât șoferul să nu o vadă atunci când se urcă în mașină. După ce vehiculul pornește, cel de la volan aude un zgomot, făcut de acel pet care stătea înțepenit acolo. Unii șoferi vor coborî, lăsând motorul pornit, sa vadă ce se întâmplă. În acele momente, hoțul (aflat undeva aproape) se va urca la volan și va fugi cu mașina.
Alți infractori folosesc aceeași metodă pentru a fura obiecte din mașinile care rămân deschise după ce șoferul se va coborî, precum telefoanele aflate în suporturi, genți sau laptopuri. Din câte se pare, chiar și în România au existat șoferi care au căzut în «plasa» întinsă de hoții care folosesc tot felul de informații aflate de pe internet pentru a-și păcăli cât mai ușor și mai eficient potențialele victime. De aceea este bine ca și persoanele care doresc să nu cadă în astfel de capcane să se informeze constant și să fie la curent cu cele mai noi metode pe care răufăcătorii le-ar putea aplica.
În acest sens, chiar și Poliția Română a desfășurat recent unele campanii de informare pentru a atrage șoferilor atenția cu privire la «tehnicile» tot mai diversificate pe care hoții le folosesc pentru a fura din mașini.

Share this...