CREȘTE ALARMANT numărul de infectări în România. Guvernul reacționează

Până astăzi, 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate. În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 320 de persoane infectate.

Conform ultimelor informații oferite de către reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică din cadrul Guvernului României, până astăzi (14 iunie 2020), 1.410 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 13 iunie (ora 10.00) – 14 iunie (ora 10.00) au fost înregistrate 16 decese (9 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Aceste persoane erau internate în spitale din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Iași, Olt, Sibiu și Suceava. Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, un deces la categoria de vârstă 40-49 ani, patru decese la categoria de vârstă 50-59 ani, patru decese la categoria de vârstă 60-69 ani, patru decese la categoria de vârstă 70-79 ani și două decese la persoane de peste 80 de ani. Toate aceste decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 165 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.985 de persoane. Alte 97.750 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 560.596 de teste.
„Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor. Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități”, au informat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică din cadrul Guvernului României.

Share this...