GUVERNUL INTERVINE în județele GALAȚI și BRĂILA

Chiar dacă ne aflăm în plină perioadă de pandemie (națională și internațională), reprezentanții Guvernului efectuează diverse vizite în teritoriu. Poate nu este un lucru rău, însă există și «voci» care spun că acestea se fac „de pomană”.

 

 

Premierul Ludovic Orban va ajunge în data de 10 iunie 2020, în județele Brăila și Galați. Șeful Guvernului va fi însoțit de ministrul Economiei – Virgil Popescu și ministrul Transporturilor – Lucian Bode. Prim-ministrul va vizita Șantierul Naval Brăila, șantierul de construcție al Podului de peste Dunăre și Combinatul Siderurgic Liberty Galați. De asemenea, premierul Orban va participa la Ceremonia de semnare a Memorandumului  de colaborare dintre Liberty S.A. Galați și Romgaz S.A.

Guvernul a pus gând rău Bolii Batten

Iar dacă tot a venit vorba despre activitățile care se desfășoară în directa coordonare a Guvernului României, ar mai fi de amintit faptul că instituția din Piața Victoriei s-a alăturat, în mod oficial, campaniei de conștientizare a Bolii Batten. Pentru a marca acest demers, în seara de 9 iunie, în intervalul orar 21.00 – 24.00, sediul Guvernului a fost iluminat în culoarea turcoaz, în semn de solidaritate față de pacienții care suferă de boala Batten. Instituția s-a alăturat astfel altor organe publice care susțin campania de conștientizare a acestei boli rare, inițiată de Asociația Rebeca Faith Hope Love.
„O societate evoluată oferă fiecărui cetățean șanse egale la tratament. Decizia pe care am luat-o în luna aprilie, de a deconta tratamentul salvator pentru copiii care suferă de boala Batten, este firească și răspunde acestui principiu. Știu că a fost o decizie așteptată de toți cei care au această afecțiune, de părinții lor, și este inexplicabil cum această problemă a fost ignorată până acum”, a afirmat premierul Ludovic Orban.
Ziua Conștientizării Bolii Batten, boală neurodegenerativă rară, care afectează copiii, este marcată în fiecare an la data de 9 iunie. Potrivit datelor Alianţei Naţionale pentru Boli Rare din România, un milion de oameni suferă de boli rare, dintre care 75% sunt copii, iar 9 din 10 nu sunt diagnosticaţi sau primesc un diagnostic greşit.

Share this...