Se cere ca fata de 17 ani căreia I S-A DAT FOC să fie transferată în străinătate

Cazul fetei de 17 ani din județul Mehedinți căreia un bărbat i-a dat foc a ajuns la urechile mai mult oameni care ocupă sau au ocupat funcții importante în sistemul medical din țara noastră. Un fost ministru al Sănătății susține că se impun de urgență întreprindera unor măsuri pentru ca adolescenta să fie transferată la un spital din străinătate specializat în tratarea unor cazuri de mari arși.

Prin intermediul unui anunț public, Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a lansat un apel către Nelu Tătaru, actualul ministru al Sănătății din România pentru ca tânăra de 17 ani din județul Mehedinți (care a fost efectiv incendiată de către un bărbat) să fie transferată cât mai urgent la un spital de mari arși din străinătate. Vlad Voiculescu ar trebui să aibă expertiza necesară pentru a-și da cu părerea în astfel de cazuri urmând simplul considerent că el a ocupat funcția de ministru al Sănătății în perioada intens mediatizată din toamna anului 2015, când s-a produs drama din clubul „Colectiv”. Astfel, politicianul ar trebui să cunoască destul de bine (la nivel managerial) cu ce minusuri se confruntă sistemul medical din țara noastră atunci când vine vorba despre tratarea (eficientă) persoanelor care au arsuri pe o mare parte a corpului.
„La Craiova nu există centru de mari arși. Fata ar trebui dusă într-un centru specializat, care ar fi în principiu mai degrabă în strănătate. Sau în București, dacă nu există posibilitatea să fie dusă în străinătate, deși din informațiile mele, dacă statul o cere, ar fi posibil. Măcar să fie adusă la un centru din București. Medicul ar trebui să decidă asta împreună cu Ministerul Sănătății”, a declarat Vlad Voiculescu pentru ziarul Libertatea.
„În mod normal, ministrul Sănătății nu ar trebui să intervină pentru așa ceva, dar dacă se întâmplă o porcărie atât de mare și nu se respectă o lege. Există un normativ clar pentru asta care spune că dacă sunt arsuri pe o suprafață mai mare de 20% a corpului, trebuie dusă într-un centru de specialitate. În București ar fi Floreasca, ar fi Spitalul de Arși, potențial Spitalul Militar”, a mai precizat Voiculescu.

Share this...