A decis să dea gratis cocoșul din curte și a scris un mesaj pe internet. A povestit pas cu pas ce face zi de zi: „Este cocoșul perfect, dar am o singură condiție”. Toată lumea a râs cu lacrimi când a citit ce poate face pasărea:

În cazul în care adori să faci cumpărărturi online, nu întotdeauan lucrurile comandate vin la destinație, iar în unele cazuri, lucrurile pot fi chiar riscante. Nu știi niciodate cum va fi, până în momentul în care deschizi coletul și îl deschizi.

Pe lângă vânzările obișnuite, apar uneori și unele ciudate, dar care fac deliciul internauților, care râd pe săturate la citirea lor Denell McCaul, din Michigan, se confrunta cu sarcina dificilă găsi pe pe cineva care să-i adopte cocoșul năzdrăvan. Da, am spus un cocoș.

În anunțul său, McCaul vrea ca cineva să-i ia „ticălosul nerecunoscător” de pe capul ei. Ea a fost destul mult timp terorizată de această pasăre demonică și pur și simplu nu mai poate conviețui cu el în aceeași curte.

„Liber să mergi acasă. Ei bine, la orice casă, de fapt. În acest moment, nu dau doi bani pe cel care se îndrăgostește de acest ticălos nerecunoscător. Este cocoșul perfect dacă alarma ta este stricată și trebuie să fii treaz la 5:30 a.m. Acesta este singura sa setare, 5:30. El nu are nici un buton de amânare, dar va fi liniștit doar suficient de mult timp pentru ca voi să vă întoarceți la culcare și apoi veți începe să vă enervați în fața ferestrelor.

E ca și cum știe unde dormi și poate cânta la fereastra respectivă. Așa că poate are un fel de viziune specială cu raze X, unde poate vedea oameni care dorm în spatele zidurilor. El este, de asemenea, un cocoș perfect dacă doriți să începeți să alergați în jurul curții dumneavoastră, în timp ce încercați să scăpați de el. Nu mai merge după mine, fiind instructor al dansului interpretativ.

Sau cel puțin asta mi-am închipuit că arătam când m-am dus după el, mi-am aruncat brațele, sărind în sus și în jos, l-am lovit, țipând și țipând și am aruncat cu un mop în direcția lui.

Deci, dacă sunteți în căutarea unui ceas cu alarmă, singura oră setată fiind 5:30 a.m., un antrenor personal și un instructor de dans, am cocoșul perfect care poate să umple toate cele 3 poziții GRATUIT! Dar trebuie să vii să-l prindem pe tâmpitul ăsta, vreau să văd prima lecție de dans interpretativă”.

Un român a găsit o bombă pe câmp și a zis:…. Incredibil l-a ce l-a putut duce capul!

Un român a găsit o bombă pe câmp și a zis: „Hai să dau cu ciocanul în ea, de ce nu?”

Ce se poate întâmpla rău?

Când am dat prima oară peste informația asta, eram convins că-i vorba despre un copil. Doar un puști curios și inconștient ar putea face una ca asta, nu? Se pare că m-am înșelat. Protagonistul nostru e un bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Bălţaţi, județul Iași.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, omul a descoperit un proiectil abandonat pe câmpul din afara satului Cotirgaci. L-a luat acasă și s-a apucat să dea cu ciocanul în el, să vadă ce se întâmplă. S-a întâmplat fix ce te-ai aștepta: bomba a explodat și i-a sfărâmat mâinile…

Ieșeanul a fost transportat de urgență la Spitalul Judeţean Sf. Spiridon. Se pare că are schije în ambele mâini, arsuri de gradul 1 la nivelul feței și probleme cu ambii ochi după incident.

Să sperăm că o să-și revină și că a învățat o lecție importantă, lecție pe care o subliniază IPJ Iași: „Recomandăm tuturor persoanelor care găsesc astfel de dispozitive să nu le atingă şi să apeleze, de îndată, numărul unic de urgenţă 112”.

sursa: noizz.ro

Citeste si: A sărit în apa rece a Oltului pentru a salva o tânără. „Am simțit că mă duc și eu, că mă pierd de tot”. Este incredibil ce a putut să se întâmple!

Un român a dat dovadă de un eroism ieșit din comun atunci când a decis să intre în apa rece ca gheața a Oltului pentru a aduce la mal ceva ce părea a fi, inițial, cadavrul unei persoane. A fost la un pas să își piardă el însuși viața, dar toate riscurile au meritat, pentru că persoana respectivă nu era moartă.

Dan Mihai Petre (45 de ani) este de profesie asistent medical de igienă și lucrează ca funcționar în cadrul Direcției de Sănătate Publică Olt. A mărturisit că a încățat manevrele de resuscitare în școală, dar nu a fost niciodată nevoit să le pună în aplicare pe o persoană în viață.

Dan Mihai a povestit pe larg, pentru Adevărul, cum a decurs operațiunea de salvare a tinerei fete, pe care o credea moartă:

„Aveam impresia că e vorba de un cadavru”

„Mergeam pe malul Oltului cu bicicleta. Am făcut o «clasică» cu bicicleta, de 30 şi ceva de kilometri. Mergând să las bicicleta la paznicii de la Plaja Olt, am auzit nişte pescuruşi, cu acele zgomote specifice. Spre pescăruşi m-am uitat şi am văzut cadavrul, la momentul ăla credeam că e vorba de un cadavru. Geaca mi-a atras privirea, avea o geacă de culoarea muştarului. Dacă nu avea mâinile întinse, nu-mi dădeam seama că e om, dar a avut exact poziţia mortului, cu faţa în jos, cu mâinile întinse, exact cum iese cadavrul omului înecat după câteva zile. M-am oprit cu bicicleta, m-am urcat pe dale şi am început să strig la paznici. La un moment dat am văzut nişte fete care aleargă cu noi, de la Slatina Running. Am strigat la ele, le-am spus să dea telefon la salvare. Între timp n-am mai aşteptat să vină ajutoare, am lăsat bicicleta, am aruncat hainele de pe mine, telefonul, şi am sărit în apă, deşi, da, aveam impresia că e vorba de un cadavru”, a declarat bărbatul.

„Am simțit că mă duc și eu, că mă pierd de tot”

„În mintea mea a fost gândul să scot cadavrul de acolo, din apă. Am crezut iniţial că sunt 15 metri, dar era mai mult de 15 metri de la mal. Am sărit, am ajuns lângă ea, iar când am ajuns la suprafaţă am simţit ca un cuţit, am simţit că nu mai am aer, era apa foarte-foarte rece, începusem să văd steluţe, mi se schimbase privirea, vocea… Şi am tras-o de umăr, când am văzut că plutea părul pe deasupra, am tras-o spre mine şi în momentul ăsta am simţit că mă duc eu, că mă pierd de tot. Ajunsesem cam la 5 metri de mal cu ea. Le-am făcut semn fetelor să mă ajute. În momentul ăla am văzut că dă din picior. Am crezut că e efectul apei, am văzut din nou mişcarea, mai accentuat, exact ca o pasăre tăiată, când îşi dă ultima suflare. Am prins putere mai mare atunci, am zis – bă, trebuie să trăiască! Am ieşit din apă, am prins-o de umăr şi în timpul ăsta am rugat paznicul să-mi dea mâna. Am scos-o şi în timpul ăsta, până au venit echipajele, cei de la SMURD şi ambulanţă, i-am apăsat pe stern, masaj, începuse să-i curgă apă pe colţul gurii. Atunci am început să strig la ea – hai, că tu trebuie să trăieşti, luptă să trăieşti! (n.r. – în timpul discuţiei ochii i se umezesc). Le-am dat apoi concurs salvatorilor. Credeţi-mă că nici n-am dormit bine azi-noapte! Nu m-am mai gândit că trebuie să trăiesc sau că mor. Am şi eu un băiat, sunt de vârste apropiate, am înţeles că ea are 18 ani, băiatul meu are 19. I-am şi spus – dac-ai făcut treaba asta pentru un băiat, cea mai mare prostie ai făcut!“, a mărturisit bărbatul.

Eroul consideră că ar fi mai bine ca în școli, elevii să fie învățați cum să salveze vieți

Tânăra a fost dusă pe 9 decembrie, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, având hipotermie, conștientă, dar agitată și echilibrată hemodinamic. Va fi ținută sub observația medicilor psihiatri când se va pune pe picioare. „Păinţii ei trebuie să se ocupe de ea. Poate acum apreciază mai mult viaţa. I-am spus că viaţa e aşa de frumoasă şi atât de scurtă, merită trăită. Apreciază orice secundă, şi momentul când te trezeşti, să te trezeşti şi să spui – Doamne, îţi mulţumesc că m-am trezit!“, a sfătuit Dan Mihai.

„După mine, decât cursuri inutile de tot felul, mai bine să bage partea asta, cu resuscitarea, cu tot ce ţine de sănătate. Şi să se pună mult accent pe sport. Asta era copilăria noastră: băteam mingea. Ce-au făcut cu şcolile, cu terenurile de fotbal, că le-au închis şi le închiriază, e rău, pentru că elevii nu au bani să plătească şi nu mai fac mişcare. Şi cu telefonul, altă capcană, se numeşte heroină digitală, pentru că stai toată ziua pe el, nu numai copiii, ci şi oamenii maturi“, spune bărbatul.

Sursa click.ro

Cat de periculoase sunt produsele Starbucks pentru sanatatea ta?

Compania Starbucks, obligată să pună avertismente legate de apariția cancerului pe produsele lor

Știi avertismentele alea nasoale de pe pachetele de țigări, alea care-ți amintesc că fumezi suferință, nu tutun? Ei bine, compania Starbucks a fost obligată să pună avertismente similare pe produsele lor.

A, nu, nu se întâmplă în România, ci doar în California, pentru că doar acolo Starbucks a fost dată în judecată, la pachet cu alte 90 de cafenele fast-food, de către o organizație non-profit. ONG-ul a solicitat ca Starbucks și celelalte firme să-și avertizeze clienții că există compuși chimicali în cafelele pe care le vând ce ar putea cauza apariția cancerului.

Una dintre substanțele care te-ar putea îmbolnăvi de cancer este acrilamida, un produs secundar rezultat din procesul de prăjire al boabelor de cafea, care este prezent în concentrație mare în cafeaua preparată.

Tribunalul din Los Angeles și-a motivat decizia prin faptul că Starbucks și celelalte companii nu au reușit să demonstreze că nu există niciun risc semnificativ din partea acrilamidei rezultată în urma procesului de prăjire.

Starbucks și celelalte cafenele implicate în proces au termen până la 10 aprilie să depună o contestație față de această decizie.

Starbucks a refuzat să facă vreun comentariu, dar există un comunicat al Asociației Naționale de Cafea din SUA, care spune că „avertismentele de risc de cancer pe cafea ar fi confuze și că Dietary Guidelines, care aparține de Guvernul SUA, spune că acest consum de cafea poate fi un stil de viață sănătos”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla după 10 aprilie.

Veste MARE inainte de PASTI! Armata ANUNTA ca incepe recrutarea. Tinerii sa fie pregatiti. Sunt, totusi, cateva CONDITII:

Procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei continuă în acest an cu o nouă etapă, care a început luni cu selecţionarea candidaţilor care doresc să se încadreze în funcţii de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi-gradaţi rezervişti voluntari, anunţă Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, recrutarea candidaţilor se va desfăşura până pe 8 iunie, iar selecţia candidaţilor, repartizarea pe funcţii, anunţarea candidaţilor declaraţi admişi şi instruirea acestora se vor desfăşura conform unui calendar care va fi anunţat în timp util.

Pentru anul 2018 sunt disponibile peste 3.400 de posturi, dintre care aproximativ 380 pentru ofiţeri, aproximativ 140 pentru maiştri militari, aproximativ 680 pentru subofiţeri şi peste 2.200 pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii trebuie să se prezinte la sediile centrelor militare zonale, judeţene sau de sector pe a căror rază îşi au domiciliul, pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente: actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi în copie; permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

La prezentarea la sediile centrelor militare, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul).

De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

În urma campaniei de recrutare şi selecţie a soldaţilor şi gradaţilor rezervişti voluntari desfăşurată în anul 2017, au fost recrutaţi 739 de candidaţi, dintre care 209 au semnat contracte cu unităţile militare beneficiare.

Rezerviştii voluntari reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a personalului militar în activitate.

Sursa: stirileprotv.ro

De ce sunt „de neatins” regii din țigănime? Averile colosale de care ANAF nu îndrăznește să se atingă: Cum au ajuns să fie protejați:

De ce sunt „de neatins” regii din țigănime? Averile colosale de care ANAF nu îndrăznește să se atingă: Cum au ajuns să fie protejați:

Lor le place viața trăită în lux, dar sunt oamenii extremelor. În timp ce unii rromi sunt extrem de bogați, alții trăiesc de pe o zi pe alta.

Din prima categorie face parte, spre exemplu, liderul clanului Cârpacilor, care are o avere estimată la 13 milioane de euro, avere personală, scrie antena3.ro.

De amintit este și Bercea Mondial, cel care are permis de conducere, deși era analfabet. Nu trebuie omise nici categoriile rromilor maneliști și ai celor care se ocupă de vrăjitorie.

O dată la câțiva ani, Fiscul anunță că merge peste clanurile bogate din România. Foarte rar, ca să nu spunem niciodată, s-au văzut și rezultatele. Problema adevărată este că interlopii și clanurile n-ar fi „înflorit” dacă n-ar fi fost lăsați, cu alte cuvinte protejați. În România, dar și peste tot în lume, se pare că banii pot cumpăra orice și pe oricine.

Cu alte cuvinte, de averile vedetelor și liderilor din lumea rromilor nu îndrăznește să se apropie ANAF.

Mai multe informații despre averile pe care Fiscul le ocolește, aici: blob:https://www.antena3.ro /d5daf5f6-d82b-4e4a-bf98-5df0c446ef56

 

Citeste si: Românul care a uluit Parisul cu averea lui a devenit tată! Avem primele imagini cu bebelușul lui Patrick Specialu’. Luxul în care trăiește e de pe altă lume, îi șochează și pe francezi! Galerie foto

Patrick Specialu’ are acum mai multe motive de fericire: frumoasa lui soție, Mony, l-a făcut tată, cei doi au un băiețel perfect sănătos. Petrică Dorle, cunoscut ca Patrick Specialu’ – românul care a uimit Parisul cu averea sa, este în al nouălea cer. Soţia lui, Mony, a adus pe lume o minune de băieţel.

Ca orice bărbat care devine tată pentru prima oară, Patrick a vrut să afle toată lumea că are un băiat, așa că a făcut anunțul pe Facebook, acolo unde a și pus primele imagini cu nou-născutul și proaspăta mămică, aflată încă pe patul de spital. Alături de imagini, Petrică a mai scris: „Azi  mi s-a implinit cel mai mare vis!Va fac cunostiinta cu Patrick -Junior! Familia Dorle ,va multumeste pentru toate mesajele trimise!”.

Originar din satul Certeze, judetul Satu – Mare, Patrick conduce bolizi de sute de mii de euro, pe care îi scoate din garaj în functie de anotimp, îmbracă cele mai scumpe haine și poartă bijuterii exclusiviste, pe care omul de rând nici în zece vieți nu și le-ar permite.

Iată imaginile cu bebelușul, dar și cu casa acestui român care a reușit să facă avere în Franța în domeniul construcțiilor, fiind arhitect de profesie, și care are o vilă în cel mai exclusivist cartier din Paris:

Patrick ,,Specialu” Dorle a pornit din Negrești Oaș și s-a oprit abia la Paris unde a făcut avere. Cum a reușit?

El a plecat din țară în urmă cu 18 ani, dar spune că nu a avut regrete, el se trage dintr-o familie înstărită dar și-a propus la 17 ani să își întreacă părinții în bogăție, și a reușit! El conduce în Paris două firme de construcții care îi sporesc averea pe zi ce trece, viața lui acolo este una care nouă ni s-ar părea perfectă.

El are o colecție de mașini de lux, dar nu mereu a fost milionar, el este singurul care știe prin ce a trecut pentru a ajunge la fericirea pe care o trăiește în prezent. El declară într-un interviu: ,,Am opt mașini, printre care două Ferrari, un Maserati, însă asta este singura mea pasiune costisitoare. Recent mi-am luat și un cal, iar părinții îmi mai reproșează că sparg banii aiurea. Le-am spus că nu vreau să strâng bani pentru mai multe generații, viața este scurtă și trebuie trăită din plin!” – o adevărată lecție de urmat, nu-ia așa?

Casa lui se află la numai cinci minute de Champs Elysees, și-a cumpărat-o cu banii jos, mănâncă în fiecare zi la restaurant, își scoate arhitecții în oraș, iar când vine în țară vine cu un Ferrari pentru a ajunge mai repde.

El are proiecte și în țară, de exemplu a investit într-o bază sportivă din Negrești Oaș, el povestește: ,,Vreau să investesc mult în sport și mă bucură la culme să văd copiii cum se bucură de aceste facilitate. Unii mă sună să-mi ceară voie să joace fotbal pe teren, și le zic de o mie de ori că e gratis, să intre când vor. Am făcut-o special pentru ei și voi mai face multe altele”.

Este cea mai puternică femeie din România, dar trăiește într-un apartament amărât cu două camere, cumpărat prin credit ipotecar! Uite unde locuiește Laura Codruța Kovesi

Este cea mai puternică femeie din România, dar trăiește într-un apartament amărât cu două camere, cumpărat prin credit ipotecar! Uite unde locuiește Laura Codruța Kovesi>

Sefa Directiei Nationale Anticoruptie nu epateaza la capitolul case, locuind intr-un apartament modest, cu doua camere.

La doar 44 de ani, sefa Directiei Nationale Anticoruptie este considerata cea mai puternica femeie din Romania, functia pe care o ocupa si felul de a fi al Laurei Codrutei Kovesi transformand-o intr-un personaj public de prima mana, in care romanii au foarte mare incredere.

Nascuta pe 15 mai 1973 la Sfantu Gheorghe (judetul Covasna), Codruta Kovesi a bifat pana acum un divort, pronuntat in 2007, prilej cu care s-a ales la partaj cu 70.000 de euro, partea ei din vanzarea unui imobil din Sibiu pe care Eduard, fostul ei barbat, l-a vandut cu 200.000 de euro. In anul divortului, Kovesi si-a achizionat printr-un credit ipotecar si apartamentul in care sta si in zilele noastre, o locuinta cu doua camere.

Interesant este faptul ca – in ciuda notorietatii si a importantei functiei – sefa DNA a ales ca apartamentul de 55 de metri patrati sa fie in Sectorul 5, foarte aproape de intersectia Rahova cu Ferentari! Potrivit declaratiei de avere, Laura Codruta Kovesi traieste doar din salariul de procuror sef al DNA, care inseamna circa 13.000 de lei pe luna.

Laura Codruţa Kovesi nu mai reuşește să pună bani de-o parte, pentru că are cheltuieli mari. O arată declaraţia de avere a şefei DNA, din conturile căreia s-au evaportat peste 6.000 de euro şi 3.800 de lei.

Kovesi nu a mai avut încasări din cursurile plătite din fonduri europene, aşa că se bazează acum doar pe salariu.

Șefa DNA încasează lunar puţin peste 3.000 de euro.

Declaraţia de avere a procurorului-şef al DNA a fost urmărită şi de israelienii de la Black Cube. S-a vorbit atunci despre posibile conturi bancare în Elveţia şi Cipru, unde Kovesi şi-ar fi depozitat bani primiţi din alte surse, însă acest lucru n-a fost demonstrat până acum.

Ce s-a schimbat în averea lui Kovesi:
– Are acelaşi apartament cumpărat în 2007.
– A cheltuit 6.400 de euro dintr-un depozit pe care îl avea la BRD.
– Are cu 3.800 de lei mai puţin în conturile curente.
– Nu a mai primit bani pentru participare ca expert la programe europene. În declaraţia de avere anterioară apăreau aproximativ 4.000 de euro obtinuţi astfel.
– primeşte anual un salariu de aproximativ 190.000 de lei. În medie, salariul lunar este de aproximativ 15.000 de lei.

Sursa: antena3.ro

După 27 de ani, SALVAREA vine de la Nicolae Ceaușescu. SURPRIZĂ de proporții în realizarea autostrăzii Pitești – Sibiu. Cum a fost posibil așa ceva

După ce la finalul anului trecut, CNADNR a prezentat o hartă în care apăreau cinci propuneri de variante de traseu pentru autostrada Sibiu-Pitești, se pare că actuala conducere a ajuns la concluzia că tot planurile lui Nicolae Ceaușescu sunt mai bune.

Traseele europene importante s-au stabilit în 1972, atunci când a fost semnat acordul TIR, iar România lui Nicolae Ceaușescu sunt mai bune.
Era vorba de traseul prin care Europa Occidentală era legată de Orient, iar, la acea oră, cei mai mari transportatori de marfă din Europa de Est care aveau nevoie de infrastructură erau turcii.

Nicolae Ceaușescu s-a apucat de A1 și A2, reușind să finalizeze sectorul București-Pitești, iar proiectanții fostului dictator au reușit să traseze și segmentul Pitești-Sibiu, care, în realitate, pe Valea Oltului, nu are nimic în comun cu cele cinci variante desenate de către CNADNR în toamnă și este cu mult mai ieftin.

Acesta se află deja depus într-un memoriu transmis la București de directorul de investiții, Alin Goga, din cadrul DRDP Craiova. Este traseul pe care îl proiectaseră, până în 1989, specialiștii lui Ceaușescu.
Pornind de la Sibiu, acesta coincide cu studiile postdecembriste, până la Câineni. Însă nu coboară pe Valea Oltului, ci merge spre Greblești, pe Valea Boia, spre Boișoara, pe la nordul satului Podeni și al satului Mlăceni, spre Valea Topologului, „zona fiind foarte bună pentru edificarea acestui tronson”, spune Goga.

„Tronsonul are o lungime aici de 20 de km față de 30, varianta 1 a CNADNR, fără să mai fie nevoie de 3 tunele și un pod peste râul Olt, ci doar de un tunel în zona de după satul Mlăceni, spre Sălătrucu (economia ar fi de circa 150 de milioane de euro).”

Acest drum a fost folosit și de armata română în Primul Război Mondial.

„Băi băieți, nu vă jucați cu focul” Temutul Putin isi pune PRIETENII sa ameninte Romania. E destul de urat ce ne asteapta!

Mesaj uluitor transmis de Igor Dodon, liderul pro-rus şi anti-unionist de la Chişinău.

Igor Dodon a apărut miercuri la postul privat de televiziune TVC 21 şi a acuzat România că vrea să facă să dispară de pe hartă ţara pe care o conduce. „La nivel economic, social, umanitar totu-i bine până se ajunge la aceea că ei vor să ne lichideze statalitatea. Băi băieți, nu vă jucați cu focul”, a spus Dodon, citat de MoldNova.

Pe de altă parte, Dodon a spus că deputaţii socialişti de la Chişinău care au în continuare cetăţenie română, deşi critică România şi UE şi au spus că vor renunţa la cetăţeania ţării noastre, sunt în realitate victimele regulilor complicate ale autorităţilor de la Bucureşti.

„Ştiţi câte acte trebuie adunate. Că ei sunt hâtri românii ăştia. Sunt interesanţi fraţii aceştia ai noştri: ca să obţii cetăţenia, ţi-o dau foarte repede, dar ca sa te dezici de ea, trebuie să mergi să strângi tot felul de acte, ca pe timpul sovietic”, a declarat preşedintele Moldovei.

El nu a răspuns însă concret dacă deputaţii au depus efectiv actele pentru renunţarea la cetăţenia română, deşi în 2014, înaintea alegerilor parlamentare, socialiştii au scris declaraţii pe proprie răspundere prin care îşi asumau că vor renunţa la la cetăţeniile străine.
La ora actuală, şase dintre cei 24 de deputaţi socialişti au cetăţenia română, deşi se opun unirii sau intării Moldovei în UE.

În aceeaşi emisiune, Dodon a declarat că, în opinia sa, Traian Băsescu va fi declarat persona non-grata în Republica Moldova şi că fostului preşedinte al României „o să-i iasă pe ochi” activitatea unionistă desfăşurată dincolo de Prut.

Stai la casă?? Obligatoriu pentru toți cei care stau la casă. Închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei

Un proiect de lege privind normele de stingere a incendiilor îi privește direct pe toți cei care locuiesc la casă.

Toți cei care locuiesc la casă în România vor trebuie să dețină hidranți sau sisteme adecvate pentru intervenții în caz de incendiu, potrivit proiect legislativ inițiat de Ministerul Dezvoltării la sfârșitul lunii decembrie.

Actul normativ prevede modificarea și completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare astfel încât sistemele de alimentare de oriunde din țară să corespundă normelor de combatere și stingere a incendiilor, conform legestart.ro.

Proiectul de act normativ a fost publicat în data de 28 decembrie 2017, propunerile sau observațiile prvind noile măsuri putând fi trimise în atenția Ministerului Dezvoltării Regionale în termen de 10 zile.

Legea nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare. După articolul 4 se introduc două noi articole, articolul 41 având cu următorul cuprins:

“Art. 41

(1) Reţelele de distribuţie a apei din unităţi administrativ-teritoriale trebuie să fie echipate cu hidranţi exteriori – subterani şi/sau supraterani, care trebuie să asigure condiţiile de debit şi presiune necesare stingerii incendiilor.

(4) Gospodăria proprie de incendiu, prevăzută la alin. (3) trebuie sa cuprindă:

a) rezerva intangibilă de apă necesară funcţionării sistemului de securitate la incendiu, în conformitate cu reglementările specifice în vigoare;

b) sistem de pompare: pompe active, pompe de rezervă, rezervor hidrofor, cu alimentare electrică dublă – atât din reţeaua publică cât şi din grup electrogen propriu;

c) sistem de avertizare la incendiu”.

Există și sancțiunoi pentru cazurile în care hidranții sunt distruși sau deteriorați.

“Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:

a) hidranţii sunt distruşi, deterioraţi sau este împiedicat accesul la aceştia şi care poate conduce, la pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii persoanelor, sau la distrugerea totală sau parţială a construcţiei, ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante”.

Te-ar putea interesa si: #SalariileRomanilor. Județele din România cu cele mai mari salarii, dar și județele cu cele mai mici lefuri

Județele din România cu cele mai mari salarii. În ceea ce privește salariile românilor, pe județe, evident lefurile mai mari se concentrează în jurul oraşelor mari, acolo unde cei mai mulţi salariaţi lucrează în mediul privat şi câştigă mai bine, iar zonele cu venituri mici sunt cele cu bugetari, unde salariile sunt apropiate de minimul pe economie, potrivit datelor statistice oferite de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În Capitală se câştigă cel mai bine, cu salarii nete, în medie, de peste 3.000 de lei pe lună. Clasamentul este urmat de angajaţii din Cluj (2.684 lei), Sibiu (2,524 lei), Ilfov (2.505 lei), Argeş (2.486 lei), Timiş (2.440 lei), Braşov (2.330 lei) şi Iaşi (2.273 lei).

Cei mai prost plătiţi salariaţi se află în județul Teleorman, acolo unde se câştigă 1.720 de lei net/lună, cu 27% sub media naţională și la jumătate faţă de bucureşteni.

Apoi, un pic mai bine plătiți sunt angajații în Ialomiţa (1.789 lei), Brăila (1.801 lei), Harghita (1.808 lei), Covasna (1.817 lei), Bistriţa-Năsăud (1.841 lei), Vâlcea (1.848 lei), Giurgiu (1.861 lei), Maramureş (1.866 lei), Vaslui (1.870 lei), Sălaj (1.875 lei), Caraş-Severin (1.877 lei), Suceava (1.883 lei) şi Bihor (1.886 lei).

În ceea ce privește creșterile salariale, în 2017, cele mai mari au fost în județul Argeş (în creştere cu 25% faţă de 2016), Sibiu (în creştere cu 16%), Ilfov (9%), Bucureşti (8%) şi Cluj (6%).

Sursa: https://www.libertatea.ro

Noul Cod Rutier a fost aprobat. E Jale pentru soferi ! Inchisoare pentru cei ce nu-l respecta !!

Noul Cod Rutier va intra în vigoare. Legea circulației prevede pedepse drastice pentru şoferii neatenți și indisciplinați. Noua prevedere legislativă ce va intra în vigoare începând de vineri se remarcă prin creşterea de zece ori a amenzilor sau transformarea amenzilor neplătite în suspendarea permisului.

Şoferii se vor gândi de două ori înainte de a lua decizia de a vorbi la telefon în timp ce se află la volan. Potrivit noului Cod Rutier, dacă vor fi prinşi vorbind la telefon în timp ce conduc un autoturism, riscă amenzi în cuantum de 1.600 de lei, la fel ca şi în cazul în care vor fi depistaţi că nu poartă centura de siguranţă, de zece ori mai mult decât amenzile de până acum.

Depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi din clasa a IV-a, cuprinse între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 720 şi 1.600 de lei. În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile. În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi din clasa a V-a, care implică sancţiuni cuprinse între 21 şi 50 de puncte amendă (între 1.680 şi 4.000 de lei), plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile. În cazul în care depăşirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometri pe oră se soldează cu un accident rutier urmat exclusiv de pagube materiale, se aplică sancţiuni din clasa a VI-a, care implică de la 51 până la 120 de puncte de amendă (între 4.080 şi 9.600 de lei), la care se adaugă suspendarea permisului pentru un an. În cazul în care accidentul se soldează cu victime, perioada de suspendare a permisului se dublează la doi ani.

Noul Cod Rutier mai prevede că dacă un şofer se află la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, care are o îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge, respectiv 0,15 – 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile”. În cazul în care îmbibaţia alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.
Potrivit noului Cod Rutier, vor fi sancţionaţi cu 9 până la 20 de puncte-amendă şi suspendarea permisului până la trei luni numai şoferii care nu acordă prioritate, depăşesc sau trec pe roşu şi provoacă un accident rutier soldat exclusiv cu pagube materiale. În cazul în care un şofer nu îşi achită amenda în termen de 30 de zile, permisul de conducere îi este suspendat. Suspendarea efectivă a permisului are loc, însă, după alte 15 zile de la comunicarea dispoziţiei de suspendare. Sumele aferente amenzilor percepute pentru contravenţii rutiere vor fi vărsate într-un cont unic deschis la Trezorerie, din care vor fi transferate ulterior către primării şi care va fi verificat de către Poliţie.

Amenda maximă, de 9.600 de lei, va fi aplicată şoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite. De asemenea, cu 9.600 de lei vor fi sancţionaţi şi şoferii care sunt implicaţi în accidente rutiere şi au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat. Şoferii care se încumetă să treacă pe culoarea roşie a semaforului vor fi sancţionaţi cu amenzi de 4.000 de lei.

O altă prevedere a noului Cod Rutier face referire la transportul copiilor. Astfel, copiii sub 12 ani nu pot fi transportaţi pe scaunele din faţă, cu excepţia bebeluşilor care sunt transportaţi cu dispozitive speciale de acest fel. Copiii cu vârste de până la 3 ani nu mai pot fi transportaţi decât în scaune speciale. De asemenea, copiii cu o înălţime de cel mult 135 de centimetri trebuie transportaţi în scaun. Este obligatoriu ca dispozitivele de fixare în scaun să fie omologate şi adecvate pentru caracteristicile fizice ale copiilor.