Doi gropari din Giurgiu și-au văzut moartea cu ochii, în timp ce săpau o groapă în cimitir. Au lovit cu lopeţile de câteva ori, neștiind ce e

Doi gropari din Giurgiu și-au văzut moartea cu ochii, în timp ce săpau o groapă în cimitir. Au lovit cu lopeţile de câteva ori, neștiind ce e

Doi gropari din Giurgiu și-au văzut moartea cu ochii, în timp ce săpau o groapă în cimitir. Au lovit cu lopeţile de câteva ori, neștiind ce e.
Oamenii au săpat o vreme, iar la un moment dat, au început să lovească cu lopețile în ceva metalic. Erau două bombe neexplodate.

Echipa pirotehnică a ISU Giurgiu a executat o misiune de asanare a terenului de muniție rămasă neexplodată în cimitirul Sf. Gheorghe, de pe şoseaua Bălănoaiei. Muniția a fost ridicată și depozitată în siguranță.

Simona Opriță, Montreal: „Mi-aş scoate toţi românii din ţara aia comatoasă şi i-aş aduce aici, în Canada”

APDA, 4 octombrie 2017 – Născută în Craiova, absolventă a Facultăţii de Drept, Simona Opriţă a profesat în România ca avocat şi coordonator al Departamentului de Resurse umane al unei firme norvegiene. Căsătorită şi având un copil, într-o zi din 2006 s-a decis să emigreze cu familia în Canada, stabilindu-se în Montreal. Ambiţioasă, aici a urmat alte cursuri specializîndu-se în chiţibuşurile care ţin de mecanismele administraţiei.

Îi lipsesc Oamenii, cu O mare, din România şi frumuseţea ţării natale. Îi e dor să „aparţină” pământului din care s-a născut. Dar, deşi suspendată între două lumi – a ţării natale şi a celei de adopţie – NU s-ar întoarce, pentru că „pseudo-oamenii” care conduc destinele României, „nişte NIMENI aroganţi” – la care nu există alternativă viabilă- au ajuns să decidă soarta românilor, pe care, dacă ar putea, Simona i-ar scoate pe toţi din ţară. Pentru că ei, românii obişnuiţi, nu merită să moară pentru cauza altora.

„În 2002, în instanţa de judecată am contestat o expertiză contabilă pentru eroare de calcul matematic. 60 zile x 100 lei/zi despăgubire aveau ca rezultat, pentru orice şcolar de primară, suma de 6.000 de lei. Nu 60.000 lei, cât îi dăduse expertului. Mi s-a respins ca nefondată contestaţia, iar avocatul reclamatului mi-a zâmbit cu un colţ de gură. Atunci am ştiut că trebuie să ies din sistem şi, mai apoi, să plec din ţară.

M-am pregătit, sufleteşte mai ales, patru ani. Mi-era greu să-i las pe ai mei, mi-era şi teamă să o iau de la început, în necunoscut. În sfârşit, în 2006 am plecat.

Mi-am lăsat ţara bolnavă, oamenii bolnavi. Încrâncenaţi, lipsiţi de orice speranţă, trişti.

Am uitat, câţiva ani buni, de ea. Şcolile, serviciul, adaptarea la regulile canadienilor (şi, Doamne, cât am mai râs de ei la început, io, românca verde!) mi-au ocupat mai tot timpul. Am mers în vizită, după vreo şapte ani. Nu mai eram de acolo, după cum nici canadiancă n-o să fiu niciodată. Undeva, suspendată între două lumi. Cu dorul şi durerea despărţirii, în normalitatea şi calmul Canadei.

Fiindcă România mi-a refuzat o viaţă normală, nu m-aş întoarce

Fiindcă acolo sunt ai mei, mâine aş lăsa totul baltă aici. Îmi lipsesc oamenii care gândesc asemenea mie, care înţeleg dincolo de cuvinte, prietenii cu care te trezeşti la uşă, neanunţaţi, vecina care cere împrumut o cană cu zahăr şi poştaşul care aduce pensia tatălui. Îmi lipsesc OAMENII.

Şi mi-e dor de Iaşi, de Sibiu, de Sfântu Gheorghe. Mi-e dor de pantofii italieni, de covoarele turceşti, de papanasii cu gem, de prispele pline cu flori de la Câmpina. Mi-e dor să aparţin.

Şi mi-e scârbă, în aceeaşi măsură, de mai-marii zilei, nişte NIMENI aroganţi, care decid soarta fiecărui om, individual, şi soarta unei naţii, a unui popor. Nu ştiu să lege două fraze, n-au coerenţă, n-au substanţă, mint şi fură, se acoperă unul pe altul când sunt prinşi, n-au o minimă decenţă, au diplome falsificate… O caracatiţă, asta e clasă politică a României acum, o caracatiţă. Îi tai un braţ şi îi cresc, instantaneu, alte trei. Iar partea care chiar mă îngrozeşte este că nimeni nu constituie o alternativa viabilă. Cum ajung la putere, se transformă.

Pseudo-oamenii ăştia mi-ar conduce mie viaţa dacă m-aş întoarce. Mi-ar acorda dreptul la un număr de respiraţii pe minut, mi-ar decide pensia, dacă am acces la o intervenţie chirurgicală sau la resuscitare după AVC. Ei, NEMERNICII. Iar viaţa mea s-ar întâmpla, în funcţie de interesele lor. Viaţa mea s-ar întâmpla cu mine spectator, pe margine.

Ei bine nu, nu m-aş întoarce. Dar mi-aş scoate toţi românii din ţara aia comatoasă, fiindcă nu merită să moară şi ei pentru cauza altora. Şi i-aş aduce aici, în Canada, în locul unde nu se întâmplă nimic, să moară de plictiseală la 102 ani, şi nu la 60 de foame sau de la o sinuzită pentru care spitalul nu are fonduri.

Nu, nu mă întorc. Şi doare”.

CRISTINA SOFRONIE, Montreal

Sursa > http://diasporaazi.ro

Straniul caz al omului ce s-a trezit în sicriu. S-a uitat trist la rude și le-a spus un singur lucru

Un tânăr de 24 de ani s-a trezit la propria înmormântare, spre propriul șoc, dar și al rudelor care se pregăteau să îl ducă pe ultimul drum. Incidentul s-a întâmplat în Tingo Maria, Peru, în timpul înmormântării lui Watson Franklin Mandujano Doroteo, un tânăr de 24 de ani. Potrivit presei locale, acesta fusese declarat mort după ce a dezvoltat o febră puternică, ca urmare a unei operații pe care o suferea la dentist.

Se pare că doctorii au făcut de fapt o mare greșeală, omul fiind doar puternic sedat, nicidecum mort. Doroteo a început să respire greu în momentul în care era așezat în sicriu, sub privirile îngrozite ale rudelor. Acesta le-a spus imediat celor din jurul său să îl scoată din coșciug, lucru care s-a și întâmplat.

Omul a ajuns între timp la spital și este bine mersi, în vreme ce procurorii au deschis un dosar penal pentru a elucida cum au ajuns doctorii să îl declare mort.

Vei citi cu lacrimi în ochi! Au găsit un tanc îngropat în pădure. Când l-au deschis au rămas fără cuvinte. Privește ce era în el!

La un sfert de secol de la sfârșitul războiului, într-o pădure deasă din Rusia a fost găsit un tanc îngropat în pământ, cu numărul tactic 12.

Trapele erau închise, bordul era găurit. Când mașina a fost deschisă, pe locul șoferului-mecanic au fost descoperite rămășițele unui sublocotenent-tanchist.

El avea un revolver cu un singur glonț și un dosar, în care se aflau o hartă, poza iubitei sale și niște scrisori netrimise, scrie perfectmedia.tv.

Iată ce spunea una dintre scrisori:

„Salut, Varvara mea! Nu, nu ne vom întâlni. Ieri la prânz am bombardat încă o coloană nemțească. Un proiectil de-a fasciștilor a spart armura laterală a tancului nostru și a explodat înăuntru.

În timp ce conduceam tancul spre pădure, Vasile a murit. Rana mea este severă… L-am înmormântat pe Vasile într-o pădurice de mesteceni.

Era un loc plin de lumină. Vasile a murit fără să reușească să-mi spună măcar un cuvânt, fără să-i transmită ceva frumoasei lui Zoya și blonduței Măriuța, care seamănă cu o păpădie pufoasă.

Astfel din trei tanchiști a rămas doar unul. Am intrat în pădure pe înserate. Tovarășii noștri vor alunga dușmanul, care nu trebuie să umble pe câmpiile și prin pădurile noastre.

Niciodată nu mi-aș fi trăit viața astfel, dacă nu erai tu, Varvara.

Tu m-ai ajutat întotdeauna: la Halhân Gol și aici. Probabil, cel ce iubește este mai blând cu oamenii. Îți mulțumesc, draga mea!

Omul îmbătrânește, iar cerul este veșnic tânăr ca ochii tăi, pe care i-aș privi și admira întruna.

Ei niciodată nu vor îmbătrâni, nu se vor decolora. Va trece timpul, oamenii își vor vindeca rănile și vor construi orașe noi, vor crește livezi și grădini noi. Va începe o altă viață, vor fi cântate alte melodii. Dar niciodată să nu uitați cântecul despre noi, despre cei trei tanchiști.

Vor crește copiii tăi. Tu iarăși vei iubi. Iar eu sunt fericit că părăsesc această lume, având în suflet marea dragoste pentru tine. Al tău Ivan Kolosov”. Sursa: varulsandel.ro

Test de perspicacitate- tu ce ai vazut prima data in aceasta imagine,raspunde sincer și noi o să îți spunem cine ești.

Acest test îți va spune cine ești cu adevărat.

Privește cu atenție fiecare imagine și reține ce ai văzut mai întâi. Răspunsul tău va spune multe despre percepția ta, despre viața și despre personalitatea ta.

1. Ce ai văzut mai întâi?
O femeie:

Un crocodil

Ești foarte precaut, uneori chiar pesimist. Ar trebui să nu cazi în prada lucrurilor rele, dar să te bucuri mereu de viață.

O barcă

Ai o atenție pentru detalii extraordinară – nu pierzi nimic. Ești foarte creativ și întotdeauna găsești soluții unice pentru toate problemele.

2. Ce ai văzut mai întâi?

Un bătrân
Ești emotivă și deseori ești stresată. În același timp, ești foarte încrezută în sine. Uneori arăți perfecționism excesiv, dar nu există nici o limită pentru perfecțiune!
O fetiță
Ești o persoană optimistă care emite energie pozitivă. În ciuda impulsivității tale, cei din jur te iubesc. În același timp, ai o gândire destul de logic și analitică.

3. Ce ai văzut mai întâi?

 

Două fețe
Ești o persoană extrovertă, te hrănești cu energia lumii din jurul tău. Este foarte important să fii înconjurată de oameni pozitivi care să te susțină și să nu te critice.
O vază
Ești o persoană introvertă, care primește energie din interior. Dacă te descurci cu slăbiciunile tale, poți obține multe.

Sursa: lifter.com.au

Spune-mi la ce MĂR POFTEŞTI ca să îţi spun ce PERSONALITATE ai! E uimitor testul!

Sună ca o glumă, dar nu este deloc aşa! În funcţie de mărul pe care l-ai alege ca să-l mânânci poţi să afli multe lucruri interesante despre tine. În plus, doar ştii că acest fruct e foarte vechi pe Pământ. Iar în Biblie ştii cum e numit mărul, nu-i aşa? Fructul interzis.

Uite ce spune mărul pe care l-ai ales despre arhetipurile tale interne:

Mărul nr. 1 – Eşti un om cinstit şi onest. Niciodată nu încerci să muşamalizezi adevărul, chiar dacă uneori e extrem de dureros. Nu eşti o persoană cu gânduri ascunse. În plus, nu-ţi este teamă să fii tu! Pe scurt, nu ai măşti. Şi, nu ştim dacă e un bonus sau nu, dar, cu siguranţă, ai o capacitate incredibilă de a trece peste cu bine peste eşecuri şi succese.

Eşti fericit prin lucruri mici, nu te îngrijorezi din orice fleac. O plăcere aparte îţi poate oferi un sumplu măr, rupt direct de pe ramura unui pom.

Mărul nr. 2 – Ai un caracter jucăuş şi eşti o persoană energică. Duşmanul tău nr. 1 e plictiseala, tocmai de aceea îţi construieşti o viaţă plină de evenimente şi o mulţime de aventuri. Mărul tău e din caramelă, presărat cu ciocolată şi nuci!

Mărul nr. 3 – Eşti un om interesant. Cel puţin asta cred toţi cei din jurul tău, însă tu ai altă părere. Eşti foarte optimist şi ai un simţ foarte dezvoltat pentru frumos. ÎN plus, asta îi inspiră pe oameni. Tot ce se întâmplă în viaţa ta e extrem de interesant pentru cei din jur. Fără să ai intenţia, eşti persuasiv. Visezi la o bucată de tartă cu mere făcută acasă, poate chiar de bunica ta.

Mărul nr. 4 – Eşti un om de nădejde, ai calităţi rare – printre care fidelitatea – şi ai capacitatea de a fi echilibrat în fapte, sentimente şi gânduri. Nu eşti genul care vorbeşte ca o moară stricată – mai mult asculţi decât vorbeşti, iar asta îţi place. O ceaşcă de compot din mere te poate fericit.

Mărul nr. 5 – Fie că-ţi sunt prieteni sau nu, când te văd, oamenii se bucură. Ai o viaţă plină, astfel încât nu ai nevoie să faci sporturi extreme ca să ai parte de adrenalină. Apreciezi gusturile, formele şi mirosurile fiecărei zile, potrivit eustiu.com

Mărul nr. 6 – Eşti o persoană haioasă. Ai un creier viu şi o reacţie fină. Pe scurt, îţi dai seama din zbor de anumite lucruri. Deşi nu eşti prea comunicativ, uneori poţi fi destul de vorbăreţ. Eşti amuzant, dar şi inteligent în acelaşi timp.

Ce parere aveti ?

Acesta este omul care a lăsat să moară toți pasagerii de pe ”Titanic”! Se afla la doar 32 de kilometri, dar a preferat să doarmă, deși a fost trezit din somn de două ori!

În noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, vasul ”SS Californian” se află la doar 32 de kilometri de locul în care ”Titanicul” se scufundă, luând cu el, în adâncuri, 1.512 suflete. Căpitanul Stanley Lord este avertizat, de două ori, că în zonă se trag rachete de semnalizare, se încearcă trezirea sa dar, de fiecare dată, refuză. ”SS Californian” ajunge abia la 5.45 AM la locul tragediei, doar pentru a mai aduna cadavrele ce plutesc. Compania îl va demite, câteva luni mai tîrziu, dar refuzul său este considerat de către istorici, unul dintre cele mai ”rușinoase” cazuri din toate timpurile

Lansat la apă pe 26 noiembrie 1901, ”SS Californian” navighează, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912 în Atlanticul de Nord. A plecat, sub comanda căpitanului Stanley Lord din Londra, pe 5 aprilie, cu destinația Boston, SUA. Este gol, în afara echipajului niciun alt pasager neaflându-se la bord. La 22.20, Lord ordonă oprirea vasului: zona în care navighează este plină de iceberguri. Se aruncă ancora, călătoria urmând a fi reluată a doua zi, de dimineață, pe lumină. Înainte de a se retrage în a sa cabină, căpitanul îi dă ordine precise lui Cyril Evans, ofițerul său responsabil cu transmisiunile radio să avertizeze celelalte nave din zonă!

SS Californian”, a doua zi după tragedia ”Titanicului”, pe 15 aprilie 1912, dimineața

Evans se conformează și trimite avertizarea. Mesajul ajunge și la Jack Philips și la Harold Bride, seniorul și, respectiv, juniorul de pe ”Titanic”. Ambii sunt specialiști în radiotelegrafie și toată ziua au transmis și recepționat semnal la aparatul lor special, în camera ”Marconi”. Sunt obosiți, lipsiți de chef, așa că în momentul în care Evans ia legătura cu ei, primește următorul răspuns, tăios: ”Taci din gură, taci din gură! Sunt ocupat! Vorbesc cu cei de la Cape Race!”, aude vocea autoritară a lui Jack Philips. Cape Race e punctul radio de pe Insula Newfoundland…Cyril închide aparatura și pleacă și el la culcare. E ora 23.00 și omul și-a făcut datoria…

Deși presa notează că ”SS Californian” s-a aflat la doar 16 kilometri, în realitate el se găsea la 32. Chiar și așa ar fi putut salva sute de vieți

La 23.40 ”Titanicul” lovește icebergul. Trimite semnale, dar aparatura de bord de pe ”SS Californian” e închisă. Cu toate acestea, ofițerul de cart observă rachetele de semnalizare lansate de pe cel mai mare vas construit până în acel moment. Conform declarațiilor acestuia, ”rachetele expodau peste umbra propriului vapor”. Sunt opt lumini în total. E cumpăna dintre zile când se merge către cabina lui Lord, pentru a fi trezit. Acesta refuză. Prima oară. A doua încercare, ceva mai târziu. I se comunică faptul că rachete de semnalizare brăzdează cerul. Stanley Lord spune că sunt ”rachete de tip intern” adica sunt semnalizatoare între navele aceleași companii, pentru recunoaștere. Se culcă din nou și dă ordin să nu mai fie deranjat. Nava se află la 32 de kilometri de locul tragediei. Conform anchetei, este vasul ce se găsește la cea mai mică distanță de ”Titanic!” Practic, decizia lui Lord – de fapt, deciziile – condamnă la moarte peste 1.500 de oameni!!!

Lord se trezește abia la 05.00, pe 15 aprilie. ”Titanicul” se scufundă, în totalitate, la 02.20. Când ”Californian” ajunge la locul catastrofei, la 05.45, e mult prea târizu, pentru că apele înghețate au luat cu ele tot…”RMS Carpathia”, cea care a acționat imediat, fiind prima la fața locului, a încărcat, deja, la bord, supraviețuitorii și a plecat spre New York.

Căpitanul Lord nu va fi acuzat, niciodată, direct, că a lăsat să moară 1.512 persoane. Refuzul său va fi considerat ”rușinos” de către istorici, iar compania, ”Leyland Line” îl va demite câteva luni mai târziu…

”SS Californian” va fi scufundat de către submarinul german ”U-35”, unul dintre cele mai feroce din istorie, pe 9 noiembrie 1915, în Mediterana de Est.

2000 de kilometri in 20 de ore. Atat L-A OBLIGAT FIRMA sa faca pe Alex. Șoferul de doar 22 de ani A MURIT intr-un accident cumplit.

Un sofer in varsta de 22 de ani din Sebes a murit in urma unui cumplit accident rutier care a avut loc joi dimineata in Franta. Alex era angajatul unei firme de transport din Aiud, iar colegii acestuia au declarat ca tanarul le-a spus ca este epuizat, deoarece dormise doar doua ore in ultimele trei zile.

Ei sustin ca firma l-a obligat sa efectueze 2000 de kilometri in doar 20 de ore. Alex se afla la volanul unei dube, iar joi dimineata el a intrat din plin intr-un camion. Tanarul a decedat pe loc, scrie specialarad.ro.
Sute de soferi sunt revoltati din cauza firmelor de transport care isi exploateaza angajatii, obligandu-i sa parcurga distante enorme zilnic si care ii priveaza de orele de odihna.

Sursa: stirilekanald.ro

Profeţia cutremurătoare a Părintelui Arsenie Boca: ”Se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, se va mânca şi carne de om şi se va bea sânge de om“

Părintele Arsenie Boca a fost unul dintre cei mai mari duhovnici ai României.

El a murit pe 28 noiembrie 1989 şi a fost înmormântat, cinci zile mai târziu, la Prislop, în locul ales chiar de el. La funealii au fost prezenți peste 2000 de oameni.

Deși a fost deshumat de trei ori, trupul său se odihnește în același loc, iar mii de pelerini trec zilnic să se roage acolo.

Se spune că părintele de la Prislop a anunţat împovărarea de taxe şi impozite pe care o trăim astăzi, a vorbit despre „spurcăciunea” ce va cuprinde toate clasele sociale, inclusiv instituţiile statului şi politica. Sfântul Ardealului a avertizat şi că bisericile vor rămâne goale şi vor cânta cucuvelele în ele, pentru că atât oamenii, cât şi preoţii se vor lepăda de credinţa în Dumnezeu. Profeţiile nu apar în cărţile pe care ni le-a lăsat moştenire Sfântul Ardealului, ci sunt cuprinse în numeroase lucrări religioase. Mărturiile sunt susţinute de oamenii care l-au cunoscut sau au trăit în apropierea părintelui Arsenie Boca, de aceea, veridicitatea lor este legată strict de fidelitatea cu care aceştia au transmis vorbele de duh ale părintelui de la Prislop.

„Se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, se va mânca şi carne de om şi se va bea sânge de om“

Relatările preotesei Lucreţia Urea şi ale Paraschivei Anghel vorbesc despre nişte semne înfricoşătoare. „Toate aceste semne ni le-a prorocit părintele Arsenie prin anul 1945-1946 şi ne-a citit [tălmacit] din Biblie de la Apocalipsă că se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca carne de om şi se va bea sânge de om. Cine va rămâne din războiul acesta va fi ales ca grâul din pleavă. Pleava zboară, iar grâul rămâne. Se va alege cine va rămâne. Părintele ne-a spus: „Nu vă spun de la mine. Aşa scrie în carte, în Biblie”.

„Vor veni necazuri mai mari“

Aurelia Chiş, 93 de ani, a povestit cum părintele a vorbit despre necazuri mai mari decât munţii pe care oamenii nu le vor putea suporta. „Vor veni necazuri mai mari decât Munţii Făgăraşului. Ne-om duce la Munţii Făgăraşului şi la dealul Prislopului să se prăvălească peste noi că nu mai putem rezista («Atunci vor începe să spună munţilor: Cădeţi peste noi!, şi dealurilor: Acoperiţi-ne!» ) şi ne-om duce la morminte să iasă afară morţii şi să intram noi de vii că nu mai putem rezista”.

Citește continuarea pe Adevărul.ro http://adevarul.ro/locale/calarasi/

Imaginea care a generat controverse aprige pe reţelele sociale !„În mijloc se afla averea haitei…”

O fotografie care surprinde mai mulţi lupi mărşăluind prin zăpadă a adunat mii de aprecieri şi comentarii de la utilizatorii reţelelor sociale. Poza preluată şi distribuită pe pagina Parcului Natural Vânători Neamţ este însoţită de explicaţii despre rolul pe care îl au exemplarele care fac parte din haită.
Reprezentanţii Parcului Natural Vânători Neamţ (PNVN) au postat recent pe Facebook o fotografie preluată de pe pagina electronică a ziarului The Guardian. Imaginea în care se văd 25 de lupi care se deplasează în şir indian prin zăpadă este însoţită de explicaţii despre rolul pe care îl îndeplinesc carnivorele din haită.

Cei de la PNVN au făcut şi traducerea descrierii găsite în limba rusă, pe contul Andrey Matveev. Din comentarii rezultă că instantaneul este surprins în Parcul Naţional Buffalo din nordul Canadei, autorul fiind Chadden Hunter pentru documentarul Frozen Planet (Planeta Îngheţată) difuzat de BBC. „Primii trei lupi sunt cei mai slabi şi bolnavi. Ei imprimă ritmul de mers întregii haite.

Dacă ar fi invers, ei ar rămâne în urmă şi vor pieri. În caz de ambuscadă, ei sunt primii sacrificaţi. Mergând în faţă, aceştia bătătoresc poteca prin zăpadă, pentru a economisi puterile celor din urma lor“, se arată în comentariul tradus din rusă.(Continuarea mai jos)

Mai departe, se spune că cei trei lupi sunt urmaţi de cinci exemplare puternice, care formează avangarda. „În mijloc se afla averea haitei – 11 lupoaice, apoi, alţi cinci lupi care formează ariergarda. Şi ultimul, aproape izolate de haită, este conducătorul. El trebuie să-şi vadă toată haita, pentru a o controla, dirija, coordona şi a da comenzile necesare“, se mai spune în descrierea fotografiei.

Avalanşă de comentarii şi controverse „Poza ESTE reală, dar prezentând-o ca pe ceva normal este necinstit. Pur şi simplu astfel de situaţii sunt excepţia, nu regula. O haită de 25 de lupi este un fapt excepţional. Haita tipică este un grup familial de 5-10 exemplare, format dintr-o pereche şi puii lor, nu din mai mulţi adulţi (masculi şi femele). Nici vorbă de 11 femele reproducătoare“, susţine Florin Feneru faţă de explicaţia preluată de cei de la Parcul Vânători Neamţ.

Imaginea postată de Parcul Natural Vânători Neamţ a strâns peste 30.000 de like-uri, a avut aproape 23.000 de distribuiri şi a stârnit o mulţime de comentarii, din cele mai diverse. „O haită imensă de 25 de lupi la vânătoare de bizoni la cercul polar din nordul Canadei. În mijlocul iernii, în Parcul Naţional Buffalo temperaturile oscilează la minus 40 de grade.

O haită de lupi, condusă de femela alpha, înaintează prin zăpada adâncă pentru a economisi energia“, este explicaţia ce însoţeşte poza originală. Aceasta a aprins disputa comentatorilor, mai mult sau mai puţin avizaţi.

Din lista lungă a comentariilor nu lipsesc nici constatări cu iz de umor. „Erau cândva haite de până la 7-9 lupi şi în România, dacă mai vedem câte doi împreună suntem norocoşi“.

„Singura haită aşa numeroasă din România este în Parlament… cei mai feroce prădători“.