Un nou tip de job unde nu ai program, munceşti când vrei şi cât vrei. Această femeie a câştigat 1 milion de dolari într-un an

Un nou tip de job unde nu ai program, munceşti când vrei şi cât vrei. Această femeie a câştigat 1 milion de dolari într-un an

În 2011, Charmaine Pocek era corporatistă full-time în resurse umane, însă a decis să îşi încerce norocul pe Fiverr pentru a face bani în plus. Aşa că a început să îmbunătăţească CV-uri cu 5 dolari bucata; ea rămânea cu 4 dolari după taxa percepută de Fiverr.

Iniţial, Pocek făcea câte 10- 15 dolari pe oră, dar cu ratingurile pozitive ale clienţilor şi cu o nouă certificare, a început să perceapă preţuri mai mari. Între timp, şi-a permis să renunţe la slujba ei cu normă întreagă şi să-şi ofere serviciile prin Fiverr, unde pentru un pachet de CEO încasează până la 800 de dolari. În prezent este singura femeie freelancer şi singurul american de pe Fiverr care câştigă până la 1 milion de dolari cu ajutorul acestui site. „Auzi mereu că primul milion este cel mai greu de făcut. M-a făcut să-mi doresc să fac şi mai mult”, declara aceasta.

Aproape jumătate din câştig l-a realizat în 2016, când profitul câştigat prin ajutorul Fiver a ajuns la 445.000 de dolari, iar pentru că cererile sale nu sunt constante, venitul pe lună poate varia între 26.000 şi 43.000 de dolari. Cifrele în creştere nu se datorează creşterii volumului de muncă, ci faptului că mizează pe experienţa sa pentru a impune tarife din ce în ce mai mari. Aceasta munceşte, în funcţie de cereri, între 25 şi 60 de ore pe săptămână.

„Fiver îţi oferă un cadou preţios – timpul. Poţi alege dacă azi vrei să munceşti, să faci bani sau să îţi iei o zi liberă, să stai cu familia ta. Pentru asta sunt foarte mulţumită”, adaugă aceasta.

Nu ai să crezi câți bani îi dă Ramona Gabor tatălui ei, săptămânal! Lumea spune că fetele nu au grijă de el, dar bruneta e disperată! De ce se teme cel mai tare că va face tatăl ei: Tu ai putea trăi cu suma asta?

Nu ai să crezi câți bani îi dă Ramona Gabor tatălui ei, săptămânal! Lumea spune că fetele nu au grijă de el, dar bruneta e disperată! De ce se teme cel mai tare că va face tatăl ei: Tu ai putea trăi cu suma asta?

Lumea le “condamna” pe Ramona si pe Monica Gabor ca ele duc o viata de lux in Dubai, respectiv America, iar tatal lor, Emil Gabor, n-are curent in casa, ii umbla gandacii pe pardoseala, n-are unde face baie, iar de mancat… Dumnezeu cu mila.

Emil Gabor nu concepe viata fara fosta lui sotie, VeronicaDe fapt lucrurile sunt putin diferite in familia Gabor! Emil Gabor traieste intr-adevar in conditii inimaginabile insa cauza nu sunt cele doua fete, Ramona si Monica! Conform unor rude ale celor trei, Ramona si Monica ii trimit lui Emil Gabor zeci de milioane pe saptamana! Barbatul nu duce lipsa de bani, problema este ca ii sparge pe toti in alcool, preferand sa bea, decat sa manance, sa-si renoveze garsoniera din Bacau sau sa-si ia medicamente pentru ca e grav bolnav.

“Ramona se plange mereu de tatal ei. Emil are probleme serioase cu alcoolul, mereu ii spune sa nu mai bea. Ramona i-a facut cont in banca si ii trimite saptamanal cate 2.000 de lei. Pai cu 2.000 de lei iti faci toate poftele! Te imbraci, mananci, stai intr-o casa curate, renovata, iti iei pastile, pleci si vacanta. Daca te gandesti, pe luna, numai Ramona ii trimite 8000 de lei. Pai in Bacau nici n-ai ce face cu atatia bani. Dar el nu face nimic din toate acestea. Emil bea toti banii. Si le face cinste si vecinilor. Daca azi ii trimite Ramona bani, maine el o suna si ii zice ca nu mai are. Si Monica am inteles ca ii trimitea cate 500 de euro, dar in ultima perioada ii trimitea mamei ei si o ruga sa-I ia mancare si sa-i duca. Emil merge saptamanal la banca si scoate banii primiti de la Ramona, deja e as, se descurca, da contul, il stie pe de rost. Pacat de el… Si la inmormantare la Veronica, Emil bause. Chiar Ramona l-a trimis acasa de cateva ori, asta dupa ce l-a rugat sa se abtina macar in acele zile de inmormantare”, ne-au povestit rudele familiei Gabor.“Ramona se plange mereu de tatal ei. Emil are probleme serioase cu alcoolul, mereu ii spune sa nu mai bea. Ramona i-a facut cont in banca si ii trimite saptamanal cate 2.000 de lei. Pai cu 2.000 de lei iti faci toate poftele! Te imbraci, mananci, stai intr-o casa curate, renovata, iti iei pastile, pleci si vacanta. Daca te gandesti, pe luna, numai Ramona ii trimite 8000 de lei. Pai in Bacau nici n-ai ce face cu atatia bani. Dar el nu face nimic din toate acestea. Emil bea toti banii. Si le face cinste si vecinilor. Daca azi ii trimite Ramona bani, maine el o suna si ii zice ca nu mai are. Si Monica am inteles ca ii trimitea cate 500 de euro, dar in ultima perioada ii trimitea mamei ei si o ruga sa-I ia mancare si sa-i duca. Emil merge saptamanal la banca si scoate banii primiti de la Ramona, deja e as, se descurca, da contul, il stie pe de rost. Pacat de el… Si la inmormantare la Veronica, Emil bause. Chiar Ramona l-a trimis acasa de cateva ori, asta dupa ce l-a rugat sa se abtina macar in acele zile de inmormantare”, ne-au povestit rudele familiei Gabor.

Mihaela Bilic a dezvăluit cele șapte trucuri care te ajută să scapi de burtă. ”La cină cel mai bine e să mâncăm…”

Pentru a scăpa de burtă trebuie să avem trei mese principale pe zi, să renunţăm la zahăr, alcool şi alimentele preparate în stil tradiţional, dar şi să nu mai mâncăm carbohidraţi după ora 6 seara.

Dieta joacă un rol important în topirea grăsimii acumulate în jurul abdomenului. Nutriţioniştii afirmă că pentru a scăpa de burtă nu trebuie să ţinem o cură de slăbire drastică.

”Se impune puţină ordine alimentară în ritmul meselor, în ceea ce priveşte cantitatea de mâncare pe care o punem în farfurie, dar şi asupra felului în care este preparată”, spune dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist şi autorea cărţii ”Sănătatea are gust”.

Aceasta a realizat o listă de reguli dietetice pe care ar trebui să le respectăm dacă dorim să căpăm de inestetica burtă:

● Obişnuiţi-vă să aveţi zilnic 3 mese principale. Această regulă nu doar că vă va ajuta să scăpaţi de burta inestetică, ci vă va ajuta şi să slăbiţi câteva kilograme.

”Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la intervalul 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă şi aceea seara”, spune medicul nutriţionist.

Potrivit acesteia, o zi în care aţi ”sărit” o masă este o zi în care nu aţi slăbit, iar caloriile venite după sunt asimilate mai repede şi transportate instantaneu în grăsime de depozit.

● Eliminaţi din meniul zilnic preparatele ”grele”.

La această categorie intră preparatele gătite în mod tradiţional, cele care au multă grăsime şi conţin carne tocată. Printre aceste preparate se numără salata de boeuf, sarmale, şniţel, chiftele, sosuri cu smântână. ”

Atunci când vreţi să scăpaţi de stratul adipos din jurul burţii trebuie să optaţi pentru variante dietetice: grătar sau cuptor, carne salbă, sos tomat, condimente şi ierburi aromatice”, recomandă dr. Bilic.

● Evitaţi alimentele cu densitate calorică mare.

Produsele care au calorii multe concentrate într-un volum mic, aşa cum este cazul mezelurilor, a caşcavalului, margarina, dulciurile şi fastfood-ul, trebuie înlocuite cu produse care au densitate calorică mică şi volum mare. La acest capitol intreă carnea slabă, peştele, laptele, iaurtul, fructele şi legumele.

● Redimensionaţi porţiile şi numărul de feluri de mâncare servite la o singură masă.

”Pentru că suntem tot mai sedentari trebuie să renunţăm la succesiunea clasică: aperitiv, ciorbă, fel pricipal şi desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente, iar ciorba trebuie să fie una dintre ele.

Aceasta va umple stomacul fără un aport mare de calorii şi va asigura senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp”, a mai spus mendiul nutriţionist. Medicul spune că pentru a scăpa de burtă trebuie să reducem cu 30% cantitatea de alimente din farfurie.

● Renunţaţi complet la zahăr.

Acest ingredient conţine foarte multe calorii goale, fără un aport de nutrienţi. ”Datorită vitezei cu care se absoarbe în sânge determină o secreţie crescută de insulină, hormon care stochează suplimentar grăsimea la nivelul abdomenului”, a explicat Mihaela Bilic. Pentru persoanele care nu pot renunţa la desert pot opta pentru o salata de fructe.

● Eliminaţi alcoolul.

Berea este şi ea pe lista alimentelor interzise atunci când vrem să scăpăm de burtă. ”Majoritatea băutorilor de alcool au un surplus ponderal provenit atât din caloriile proprii alcoolului – acesta conţine 7 calorii pe gram – cât şi din aportul generos de alimente grase şi sărate care merg bine cu alcoolul”, spune nutriţionista.

Băuturile alcoolice au capacitatea de a reduce arderea grăsimilor de depozit şi favorizează transformarea caloriilor alimentare în ţesut adipos.
Nu mâncaţi carbohidraţi după ora 6 seara.

Pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii şi mămăliga nu au ce căuta în meniul cinei. Explicaţia? După această oră organismul îşi încetineşte metabolismul şi nu mai poate consuma glucidele, aceastea transformându-se automat în grăsime.

Astfel, la ultima masă a zilei este indicat să mâncăm carne de orice fel, inclusiv peştele, şi cât mai multe legume. Carbohidraţii pot fi incluşi în meniul micul dejun şi cel al mesei de prânz.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

Ce trebuie să faci ca să ai mereu portofelul plin… Trucuri ce merită încercate!

De ce unele doamne sau domnișoare nu se plâng de bani, în timp ce altele abia se descurcă? Cum poţi atrage mai mulţi bani în casă? Cum e mai bine să gestionezi banii, astfel încât să ai mereu portofelul plin?

Ei bine, azi îţi prezentăm câteva metode interesante de a atrage bani, metode care, surprinzător sau nu, chiar funcţionează!

Atragerea banilor în înţelepciunea populară

Unii le numesc superstiţii, în timp ce alţii sunt convinşi că aceste trucuri chiar funcţionează, dând drept exemplu poveşti despre ieşire din sărăcie şi transformări financiare uluitoare. Pe final, îţi prezentăm şi alte obiceiuri de atragere a bogăţiei culese din popor.

– Nu ţine niciodată portofelul gol. Ai grijă să ai mereu în el cel puţin o bancnotă.

– Menţine lunar o evidenţă clară a banilor. Banilor le place să fie număraţi!

– Nu încărca portofelul cu lucruri inutile! În plus, aranjează bancnotele în ordine descrescătoare, de la cele mai valoroase, la cele mici.

– Nu privi insistent banii care nu îţi aparţin.

– Nu face planuri bugetare asupra banilor care nu se află încă în posesia ta.

– Scoate bani dimineaţa sau pe timpul zilei, şi nu seara după lăsarea întunericului.

Trucuri utile pe care trebuie să le încerci!

– Portofelul perfect

De regulă, portofelul unei femei conţine de toate: fotografii ale membrilor familiei, bonuri, chitanţe, carduri de reduceri, dar rareori bani!

De ce unele doamne sau domnișoare nu se plâng de bani, în timp ce altele abia se descurcă? Cum poţi atrage mai mulţi bani în casă? Cum e mai bine să gestionezi banii, astfel încât să ai mereu portofelul plin?

Ei bine, azi îţi prezentăm câteva metode interesante de a atrage bani, metode care, surprinzător sau nu, chiar funcţionează!

Atragerea banilor în înţelepciunea populară

Unii le numesc superstiţii, în timp ce alţii sunt convinşi că aceste trucuri chiar funcţionează, dând drept exemplu poveşti despre ieşire din sărăcie şi transformări financiare uluitoare. Pe final, îţi prezentăm şi alte obiceiuri de atragere a bogăţiei culese din popor.

– Nu ţine niciodată portofelul gol. Ai grijă să ai mereu în el cel puţin o bancnotă.

– Menţine lunar o evidenţă clară a banilor. Banilor le place să fie număraţi!

– Nu încărca portofelul cu lucruri inutile! În plus, aranjează bancnotele în ordine descrescătoare, de la cele mai valoroase, la cele mici.

– Nu privi insistent banii care nu îţi aparţin.

– Nu face planuri bugetare asupra banilor care nu se află încă în posesia ta.

– Scoate bani dimineaţa sau pe timpul zilei, şi nu seara după lăsarea întunericului.

Trucuri utile pe care trebuie să le încerci!

– Portofelul perfect

De regulă, portofelul unei femei conţine de toate: fotografii ale membrilor familiei, bonuri, chitanţe, carduri de reduceri, dar rareori bani!

Ca să atragi mai mulţi bani în portofel, ţine mereu în el cardurile bancare, bancnote mari, dar şi mărunţiş. Nu mai lua după tine chitanţele şi facturile, sau alte hârtii legate de cheltuieli. În plus, scoate din portofel fotografiile celor dragi! Astfel vei fi mai puţin tentată să cumperi pentru ei cadouri şi atenţii costisitoare şi nejustificate!

– Arborele de jad sau planta banilor

Arborele de jad este o plantă extraordinară, care, potrivit denumirii sale, poate atrage bogăţie în casă. Achiziţionează această plantă, ţine-o mereu în casă şi îngrijeşte-o cu grijă ca să scapi de problemele financiare!

Alege o plantă deja sădită în ghiveci, apoi ud-o cu apă picurată din căuşul palmelor. Astfel îi vei transmite mai multă energie şi vigoare. Îngrijeşte-o atent şi nutreşte faţă de ea gânduri şi sentimente pozitive, iar ea te va răsplăti prin atragerea de mai mulţi bani!

– Alege cu grijă culoarea bancnotelor

Fie că pui bani deoparte în puşculiţă sau într-o casetă de valori la o bancă, alege şi aranjează cu grijă bancnotele. Bancnotele care atrag cei mai mulţi bani sunt cele de culoare verde, albastră, galben sau roşie. Fii atent şi la starea lor, dar şi la inscripţiile, însemnele şi imaginile ilustrate pe ele – înlocuieşte bancnotele uzate cu altele noi şi, dacă îţi displac anumite elemente grafice desenate pe ele, alege alte bancnote mai atractive.

– Chibzuieşte corect banii

Legea atracţiei banilor spune că nu e deloc bine să cheltui deodată toţi banii pe care îi iei cu tine. Mai mult, şi cheltuielile neprevăzute, neplanificate, alungă banii şi atrag energie financiară nefastă.

Când iei salariul, distribuie venitul astfel:

– Bani pentru depozite bancare, fonduri de economii sau „puşculiţă”

– Bani pentru acte caritabile

– Bani pentru cadouri

– Bani pentru cheltuielile de zi cu zi

– Oferă mai mult ca să primeşti mai mult

Ştii vorba aceea, culegi ceea ce semeni, iar biserica ne vorbeşte şi ea despre zeciuială: „Oferă din puţinul tău şi vei primi înapoi înzecit”. Aşadar, fii darnic! Nu înseamnă să oferi tot ce ai, ci atât cât vrei şi cât poţi. Poţi ajuta oameni nevoiaşi în mod direct sau prin depuneri în fonduri de binefacere, tu decizi.

S-a terminat! Veste extrem de bună pentru şoferi. Poliţiştii nu vor mai avea voie să facă asta!

S-a terminat! Veste extrem de bună pentru şoferi. Poliţiştii nu vor mai avea voie să facă asta!

Cel puţin asta scrie într-un proiect de lege iniţiat de 16 deputaţi şi senatori liberali.

Parlamentarii consideră că agenţii – a căror principală misiune este prevenţia – preferă să-i vâneze pe şoferii indisciplinaţi, în loc să-i determine – prin simpla prezenţă – să respecte legea.

Şi, pentru ca nimeni să nu mai spună că poliţiştii de la Rutieră stau la pândă în tufişuri, în maşini neinscripţionate, au înaintat actul normativ, care – deocamdată – a trecut cu brio de Comisia Juridică din Senat.

Radarele poliţiei ascunse după tufe, în maşini neinscripţionate ar putea deveni în curând istorie.

Comisia juridică a senatului a avizat favorabil marți o iniţiativă legislativă porivit căreia radarele trebuie amplasate la vedere, în autoturisme cu însemne distinctive.

Iar poliţiştii rutieri ar trebui să stea şi ei pe marginea drumului, pentru a fi zăriţi de la depărtare de şoferi. Iniţiatorii legii susţin că, astfel, ei ar face activităţi de prevenţie şi nu ar mai da atâtea amenzi.

Drumul Naţional 1, marţi la prânz. În Prahova, la Româneşti, conducătorii auto care intrau în localitate dinspre Capitală remarcau cu greu maşina de poliţie ce staţiona pe marginea drumului.

Cei care au fost amendaţi pentru viteză excesivă susţin că radarul era amplasat după curbă, astfel că nu au putut încetini la timp.

Şofer: “Nu l-am văzut, chiar nici nu vreau să întreb unde o fost, mi-ar fi plăcut să aflu că radarul a fost în cealaltă localitate să ştiu şi eu să am şi eu sufletul împăcat. E chiar aici la intrare. Asta este.”

Şofer: “Bineînţeles că radarul trebuie văzut. Trebuie să fie fair play pentru cetăţenii…. Totul ar trebui să fie la vedere.”

La acţiunea de marți din cele 83 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii serviciului rutier, 53 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Când radarul este la vedere, numărul şoferilor sancţionaţi scade vertiginos. Chiar şi cei neatenţi, sunt avertizaţi de colegii de trafic că în zona e un control.

Şofer: “Flashuri, mai nou oameni au staţii, în principiu flashuri, mai sunt şi pe Waze.”

Dacă modificarea legislativă intră în vigoare, poliţiştii nu vor mai putea folosi nici pistoalele radar la o distanţă mai mare de 10 metri de maşină inscripţionată care le semnalează prezenţa.

Îți mai amintești de țigările astea? Toată lumea le fuma! Cât mai costă acum un pachet de țigări Carpați: O să fii uimit! Tu ai da atâția bani?

Îți mai amintești de țigările astea? Toată lumea le fuma! Cât mai costă acum un pachet de țigări Carpați: O să fii uimit! Tu ai da atâția bani?

În tutungeriile epocii ceaușite, țigările Carpați fără filtru erau cele care făceau legea. Tigările, care acum nu se mai găsesc, au ajuns să coste o avere.

Pe vremuri, în era comunismului, țigările Carpați fără filtru erau cele mai căutate prin tutungeriile acelor vremuri.

Un pachet de Carpați, cu care s-a ajuns să se facă și contrabandă, costa 3,25 lei. Era foarte ieftine comparativ cu un pachet de țigări de import, al căror preț se ridica la 12 lei.

Celebrele țigări Carpați nu se mai fabrică de mai bine de 15 ani, astfel că au ajuns să fie foarte căutate de colecționari.

Dispărute de pe piață, țigările Carpați se mai găsesc pe site-urile de anunțuri, dar prețul lor este exorbitant.

Astfel, pe un site de anunțuri, un pachet de țigări Carpați a ajuns să se vândă cu nici mai mult nici mai puțin de 75 de lei.

 

Citeste si: Și-a dus pătura veche la un târg de antichități pentru că avea nevoie de niște bani. Ce a aflat acolo l-a lăsat în lacrimi! Incredibil câți bani a luat pe ceea ce considera el o cârpă:

Și-a dus pătura veche la un târg de antichități pentru că avea nevoie de niște bani. Ce a aflat acolo l-a lăsat în lacrimi! Incredibil câți bani a luat pe ceea ce considera el o cârpă:

Un bărbat în vârstă din SUA a aflat cu uimire că vechea sa pătură, moștenită din generație în generație, valorează o avere.

Omul și-a prezentat pătura la emisiunea Antiques Roadshow, unde specialiștii îi ajută pe proprietari să evalueze corect obiectele.

La prima vedere, pătura nu sărea cu nimic în evidență. Proprietarul a povestit că obiectul a ajuns în familie prin tatăl vitreg al mamei sale, dăruit de legenda Vestului Sălbatic, Kit Carson.

Specialistul în antichități i-a explicat proprietarului că pătura sa a fost împletită de indienii Navajo, cândva în anii 1840-1860, și că este o primă variantă a unor modele consacrate apoi în anii care au urmat.

Șocul a venit atunci când omul a aflat și prețul estimat al păturii: între 350.000 și 500.000 de dolari

 

Citeste si:

Înainte de Crăciun, bunica mea întotdeauna punea ulei de măsline în clementine, iar când am aflat și eu secretul… am încercat imediat!

Cum se apropie Crăciunul şi iarnă începe să fie din ce în ce mai rece, ne place să stăm în fotoliu, înveliţi într-o pătură călduroasă şi band ciocolată caldă. Ce ne bucură şimai tare pe durata iernii sunt lumânările parfumate. Pe lângă decoraţiile şi pomul de Crăciun, detaliile sunt cele care contează.

Atunci când vine vorba de lumânări, formele şi aromele lor sunt cele care ne fac casă să pară mai călduroasă şi primitoare.

Se taie coajă portocalei pe linia mediană de jur împrejur, încercând să nu secţionezi prea tare miezul. Cu degetul introdus sub coajă, roteşti portocală astfel încât coajă săse desprindă de pe o jumătate de miez.. Împingi coajă de pe jumătatea dezvelită cu degetele astfel încât să o desprinzi cât mai mult, dar să nu rupi fibrele din mijlocul portocalei. Acestea trebuie păstrate cât mai lungi pentru a le putea folosi apoi drept fitil.

Când ai obitnut o jumătate de sfera cu fitil în mijloc, umpli trei sferturi din volumul ei cu ulei de măsline, turnând uleiul încet, numai peste fitil pentru că acesta să seîmbibe bine cu ulei. Apoi, cu ajutorul unui aprinzător de aragaz, poziţionezi flacăra pe fitil, până când acesta se va aprinde. Fitilul se nu va aprinde instant, pentru că este încă umed, dar în 20-30 de secunde vei obttine o lumânare cu parfum foarte puternic şi plăcut de portocală.

Lumânările astfel obţinute vor rămâne aprinse de la 6 la 8 ore!

CITESTE SI: De ce se vând clementinele cu tot cu frunze. S-a aflat secretul comercianţilor:
Clementinele nu sunt apreciate doar pentru gustul şi savoarea lor, dar şi pentru vitaminele pe care acestea le conţin. Un lucru de remarcat este faptul că aceste fructe au în compoziţia lor puţine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct.

Sunt ideale pentru dietă, deoarece două clementine se încadrează la cifra de 60 de calorii, ceea ce reprezintă un lucru important pentru persoanele care urmează o dietă.

Conţin foarte multă vitamina C şi de aceea foarte utilă în special în perioada rece a anului. De asemenea mai conţin magneziu şi fier, care menţin funcţionarea în condiţii normale a sistemului muscular şi nervos.

Clementinele sunt formate din 86% apă, sunt bogate în potasiu şi calciu. De asemenea conţin foarte multe fibre, care sunt foarte utile în digestie, având un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sânge. Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sunt foarte bune în procesul de detoxifiere.

Clementinele sunt invenţia omului, prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create de Louis Charles Trabut, în 1900.

Aceste fructe nu conţin sâmburi, deci ele nu se pot înmulţi decât prin procesul de altoire. Gustul şi aspectul diferit al clementinelor se datorează soiurilor diferite de portocal şi mandarin din care rezultă clementinele.

Clementinele rezistă mai mult decât mandarinele, dar îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sunt mai dulci şi mai zemoase. Pentru a se menţine proapete ele sunt vândute cu frunze.

9 ritualuri de frumusețe RAPIDE pentru femei înainte de a face amor

Femeile au diferite ritualuri proprii de frumusețe pe care le practică înainte de a face amor cu partenerul lor. Acesta constă în epilare, hidratarea pielii sau aplicarea parfumului în anumite zone ale corpului.

De multe ori, nu îți programezi să faci amor, se întâmplă pur și simplu, mai ales când între tine și partenerul tău există atracție pasională. Dacă însă te pregătești pentru o seară romantică în doi și ai ceva timp la dispoziție înainte, iată câteva sfaturi practice și rapide care își vor fi de folos dacă vrei să arăți și să miroși ca o regină în pat:

1. Aplică un soufle de corp aromat pe toată suprafața pielii. Vei avea pielea mai catifelată și vei mirosi frumos pentru iubitul tău. Ai grijă să nu aplici o cantitate prea mare pentru că riști ca pielea ta să fie unsuroasă și să fii nevoită să faci din nou duș.

2. Demachiază-te complet. Dacă nu faci asta, riști să murdărești cearșafurile cu fond de ten sau ruj sau chiar să pierzi o geană prin pat. Folosește șervețele demachiante pentru a îndepărta machiajul. Acționează rapid, pielea ta va rămâne fină și te vei putea relaxa altături de iubitul tău.

3. Epilează-te cu atenție pe tot corpul și aplică culei de arbore de ceai pentru a evita apariția inflamațiilor. E bine să te epilezi măcar cu o zi înainte pentru ca eventualele leziuni să aibă timp să se vindece și să nu aibă un aspect neplăcut.

4. Poți folosi o loțiune de corp parfumată la duș sau poți opta pentru un ulei de corp hidratant care îți lasă pielea catifelată, cu un aspect sănătos și îi dă un miros extrem de atrăgător.

5. Încearcă să meditezi câteva minute înainte de a trece la fapte. Te va ajuta să scapi de stresul de peste zi și să fii în armonie cu corpul tău.

6. După duș, aplică un parfum discret în zona gâtului. Iubitul tău va găsi asta extrem de atrăgător.

7. Urinează înainte și după ce faci amor pentru ca eventualele bacterii din vezică să dispară și să te poți simți relaxată în timp ce petreci timp cu iubitul tău.

8. Poartă întotdeauna un set complet de lenjerie intimă, ceva atrăgător și confortabil, ca să vă simțiți bine atât tu, cât și iubitul tău.

9. Cel mai bine ar fi să nu ai unghiile de la mâini și de la picioare foarte lungi, în special de la picioare. În pat se pot întâmpla multe accidente minore, dar neplăcute.

Mai ai obiecte din acest material în casă? I se spune „aurul alb”. Iată cât valorează acum. Poți scoate o mulțime de bani din asta:

Porţelanul Rosenthal a fost mereu o „bijuterie”, în orice casă. Fie că vorbim de ceşti de cafea, servicii de masă, serviciu de ceai sau chiar cutii de bijuterii.

Astfel, pe site-urile specializare ale anticariatelor, un serviciu vechi din Porţenal Rosenthal, din perioada interbelică valorează acum 800 de lei. Serviciul este compus din fructiera mare si 6 vase (cosulete) mai mici.

De altfel, şi în prezent, obiectele din porţelan Risenthat sunt foarte scumpe. Pe site-ul oficial al firmei, un ceainic nou costa 135 de euro, iar o farfurie, 63 de euro. Porţelanu Rosenthal are o istorie aparte:

Philipp Rosenthal (1855-1937) incepe sa lucreze in domeniul portelanurile in 1884 cand cumpara primele obiecte din portelan de la compania Hutschenreuther. Dupa ce acestea sunt pictate manual de catre sotia sa Maria, Philipp le revinde (din usa in usa), obtinand astfel informatii utile (si directe) de la cumparatorii sai, privind marimea, forma, designul etc a ceea ce acestia doresc. Cativa ani mai tarziu, in 1891, infiinteaza prima fabrica in Asch, Boemia. Pana in 1934, Rosenthal incepe sa achizitioneze mai multe fabrici, marindu-si substantial numarul angajatilor si al produselor finite. In 1934, nationalismul german atinge cote foarte mari, ceea ce face ca, treptat, conducerea companiei sa devina politica. Intreaga familie Rosenthal (cu origini evreiesti) este inlaturata si, desi intregul context este in defavoarea sa, Philipp Rosenthal decide sa ramana pentru a lupta pentru firma sa. Paralel, familia emigreaza in Anglia, iar un an mai tarziu, Philipp Rosenthal este exilat. Dupa inca doi ani, in 1937, acesta moare.

Philip Rosenthal – singurul fiu al lui Philipp – isi continua educatia inceputa in Germania in Anglia luandu-si, in final, Masterul in filosofie, politica si economie la Oxford. In 1939 intra voluntar in Legiunea Straina Franceza, plecand imediat in Alger. Cand regimul Vichy ajunge la putere, Philip refuza sa-l serveasca, intorcandu-se cu greu in Anglia. Pentru un timp lucreaza ca ucenic la o brutarie, apoi ca profesor de limba germana, iar mai tarziu ca jurnalist. In tot acest timp, compania infiintata de tatal sau supravietuieste in Germania, noua conducere onorand numeroasele comenzi ale Partidului Nazist. Ca toate produsele care au apartinut acestui partid, si portelanurile Rosenthal ies din fabrica marcate cu vulturul german si zvastica. Dupa sfarsitul razboiului, Philip se reintoarce in Germania natala incercand sa recupereze activele companiei. Din motive politice, abia in 1950 el reuseste ca recastige conducerea.

In timp, modernizeaza fabricile, angajeaza artisti de top (din Franta, Germania, Finlanda, Danemarca etc) si incepe sa castige noi piete de desfacere. In pofida unei istorii agitate, portelanurile Rosenthal au rezistat aproape 130 de ani.

Acest test cu pete de cerneală va dezvălui o mulțime de lucruri despre personalitatea ta – Cine ești cu adevărat?

Acest test care are la bază imagini cu cerneală, este de fapt un test psihologic. Astfel de teste a ca scop să ne determine anumite trăsături de personalitate despre care nici noi nu știam să există, pe baza alegerilor pe carele facem în materie de imagini.

Vezi ce dezvăluie imaginile de mai jos despre tine!

1. Alege imaginea în care vezi un sărut:

Dacă ai ales prima imagine: dreapta

Dacă ai ales prima imagine, înseamnă că ești o persoană care gândește extraordinar de mult și care analizează totul în amănunt. Deși forma buzelor nu este clară în această imagine și dacă tu ai observat-o, totuși, înseamnă că nu poți fi păcălit de cei din jurul tău cu ușurință.

Dacă ai ales cea de-a doua imagine: stânga

Dacă ai ales cea de-a doua imagine, acest lucru înseamnă că ești o persoană puternică și directă atunci când ai ceva de spus. Ești o persoană sinceră și nu faci problemele de obicei. Totuși, ar trebui să ai grijă pentru că de cele mai multe ori, oamenii din jurul tău tind să profite de bunătatea ta.

2. Alege imaginea care ți se pare să inspiră teamă:

Dacă ai ales prima imagine: dreapta

Potrivit acestei imagini, ai anumite frici pe care le ții ascunse și pe care nu le dezvălui oricui. Ești o persoană căreia îi place intimitatea și care preferă să-și rezolve problemele pe cont propriu.

Totodată, lași impresia că ești o persoană curajoasă, însă nu ești deloc așa. În sufletul tău, le ceri ajutorul celorlalți și aștepți să te ajute cineva atunci când ai nevoie.

Dacă ai ales cea de-a doua imagine: stânga

Această imagine exprimă foarte multă frică. Ești o persoană care are multe temeri și care nu își asumă prea multe riscuri pentru că îți este teamă de eșec. De asemenea, nu-ți plac aventurile.

Ești o persoană care face sacrificii pentru cei din jur și foarte generoasă. De asemenea, atunci când cineva are nevoie de ajutorul tău, nu vei ezita să-i ajuți.

3. Alege imaginea care îți inspiră pasiune:

Dacă ai ales prima imagine: dreapta

Prima imagine este o combinație de culori care semnifică entuziasm și bucurie. Ești o persoană pasională și îți place să te distrezi. Nu ești o persoană materialistă și dragostea și relațiile cu cei din jur sunt mereu ma presus decât bani.

Dacă ai ales cea de-a doua imagine: stânga

Această imagine conține culori în nuanțe de roșu, în mare parte, ceea ce este un semn al pericolului, sacrificiului și al curajului. Ești o persoană care este orientată către carieră și care face totul cu pasiune. Această pasiune poate fi legată de dragostea vieții tale pentru care ai fi în stare să sacrifici totul.

Spune-mi cum dormi ca să-ți spun ce fel de personalitate ai

Am găsit un test simplu care spune multe despre cum ești tu. E foarte real. Alege poziția în care tu dormi cel mai des și află lucrur inedite despre tine.

1. Dacă nu poți să adormi fără să-ți îndoi genunchii, atunci ești o persoană foarte calmă și sigură. Ești greu de rănit și nu ți-e teamă de viitor. Zâmbetul tău poate tranforma orice dimineață grea și te poți adapta ușor la orice schimbare din viața ta.

2. Dacă de cele mai multe ori adormi în poziția fetală, atunci ai nevoie de admirația celor din jur. Te ghemuiști așa pentru că vrei să te îndepărtezi de problemele cotidiene. Ețti în lumea ta atunci când scrii, desene, sau dansezi.

3. Dacă dormi pe burtă și cu membrele pe lângă corp, atunci ești un lider. Ești impulsiv și preiei inițiativa ușor și te asiguri că e o ordine desăvârșită atât în viața ta personală, cât și în cea profesională. Îți place să planifici totul și nu accepți surprizele.

4. Dacă dormi pe spate, cel mai probabil ești o fire pozitivă căreia îi place viața, să fii în centrul atenției și compania bună. Preferi să spui întotdeauna adevărul. Lucrezi foarte organizat. Și în general, ai o personalitate puternică.

5. Dacă dormi ca un soldat, foarte atent, cu brațele lipite de corp, atunci ești o persoană foarte bine organizată, care știe exact ce vrea de la viață și ai soluții pentru orice. Poți să fii strict, pedant, exigent, dar mai mult cu tine, decât cu cei din jur.

6. Dacă dormi pe burtă, cu un picior ridicat sunt șanse să ai o personalitate imprevizibilă, atrasă în general de aventuri. Dispoziția ta se schimbă destul de des, lucru care-i baagă în ceață pe cei din jur. Îți este greu să iei decizii. În orice domeniu al vieții vrei liniște.