Nu am mai văzut așa ceva! Ce și-a făcut o orădeancă în jurul blocului:

Maria Dochia, o femeie din Oradea, a dorit ca spațiul din fața blocului în care locuiește să arate frumos și să bucure privirile trecătorilor, astfel încât a făcut o grădină de toată frumusețea.

”Dacă vrei o schimbare, trebuie s-o declanşezi chiar tu”, este deviza femeii care şi-a impresionat vecinii după ce a transformat spaţiul din jurul blocului unde locuieşte, plin de gunoaie şi buruieni, într-o grădină ca un colţ de rai, notează Bihoreanul.

Chimistă de meserie, pensionată între timp, Maria recunoaşte că în momentul când s-a apucat de muncă nu ştia prea multe despre grădinărit. Şi-a descoperit însă o adevărată pasiune, iar acum îngrijeşte zilnic florile de sub geam.

„O zonă liniştită, cu vecini cumsecade”, precizează femeia care nu-şi trădează defel cei 61 de ani, dintre care 30 locuiți în acest bloc.
În urmă cu trei ani şi-a dat seama, însă, că zona avea nevoie de o primenire şi a hotărât să nu mai aştepte s-o facă altcineva.

 

 

„Nu-mi plăcea cum arăta spaţiul din jurul blocului, plin de bălării, neîngrijit. Când ieşeam la geam, aceasta era priveliştea mea. Pentru că aveam timp liber, am hotărât să-l amenajez”, a spus doamna Maria pentru sursa citată.

De atunci, îngrijeşte zilnic grădina, care a ajuns să numere zeci de soiuri şi sute de exemplare de roze, hortensii, margarete, dar şi plante mai puţin comune, precum floarea-tigru şi floarea arlechin. De asemenea, grădina are şi plante aromatice, precum busuiocul şi lavanda, iar primăvara e plină de ghiocei şi zambile. Atât de multe sunt soiurile de plante sădite de Maria, încât tot anul, cu excepţia iernii, grădina e mereu înflorită…

„Nu mă pricepeam la ce şi cum trebuie făcut, dar pentru fiecare floare pe care am cumpărat-o am citit pe internet despre condiţiile de care are nevoie, despre cum se îngrijeşte, ce tratamente trebuie făcute”, spune orădeanca.

Pentru ca plantele să nu se usuce, le udă periodic, coborând bidoane cu apă din propriul apartament. Uneori chiar o prinde noaptea în grădină, plivind buruienile.

„Am, n-am timp, tot îmi fac. Dacă vreau să arate bine grădina, trebuie s-o întreţin”, spune Maria.
Sursa foto: ebihoreanul.ro

Un important om de știință german rupe tăcerea despre români: „Voi sunteți…” Ce-a putut să spună:

Un reputat om de știință german, Barbara Deppert Lippitz, arheolog și probabil cel mai mare expert în aur din Europa, s-a arătat o mare admiratoare a poporului român și a uimit pe toată lumea cu declarațiile ei referitoare la importantă aurului în istoria țării noastre.Un arheolog din Germania, Barbara Deppert Lippitz, a vorbit într-un intrerviu acordat revistei Formula As, despre România şi despre români.

„Voi sunteți cu siguranță urmașii dacilor. Românii au venit, au luat aurul, au stat o perioadă și au plecat. Este adevărat că au lăsat și câteva urme prin această trecere temporară pe teritoriul dac. Au lăsat puțină latină, pentru că latină era limba oficială, au lăsat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi române, și foarte puține obiceiuri, dar ei nu au putut să schimbe structura poporului dac, până la plecarea lor și nici după aceea.

Poporul român, care desigur a suferit și alte influențe, se deosebește radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legătura românilor cu natura este mult mai profundă decât a celorlalte popoare europene. Și această este cea mai importantă moștenire păstrată de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viață lor, iar viață lor era natura.”

„Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastră și numai cine nu vrea nu o privește la adevărată ei valoare. După părerea mea, sunteți singura țară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur”, a declarat aceasta.

Baba Vanga: Dacă vezi acest copac, nu-l ocoli, rupe 3 crenguțe și ține-le în casă! Îți vor aduce noroc la bani tot anul!

Ce trebuie să faci ca să ai bani, să nu te mai plângi de situația financiară?
Baba Vanga oferea câteva sfaturi interesante despre cum îndepărtăm belșugul și ce putem face ca să îl atragem în viața noastră.

Celebra clarvăzătoare din Bulgaria a lăsat în urmai ei o serie de povețe despre cum trebuie să trăim corect ca să fim lipsiți de primejdii.
Una din principalele probleme ale oricărui om, indiferent de locul din care provine, este banul. Fără bani, nu putem face multe din lucrurile banale precum să ne hrănim.

Clarvăzătoarea care a prezis atentatele din 11 septembrie de la Turnurile Gemene din America a crezut cu tărie în superstițiile de mai jos.

1. Nu strânge cioburile după ce ai spart o farfurie. Se spune că blidurile stricate pot aduce fisuri în viață. Culegerea cioburilor de pe jos simbolizează culesul mărunțișului de pe asfalt.

2. Ține crengi de soc în casă. Această plantă este aducătoare de noroc și lasă răul la pragul casei tale. așa că oricine vine în locuința ta cu intenții rele, nu va reuși să aducă energiile negative.

3. E foarte important ca la trezire să u cobori din pat cu piciorul stâng. Se spune că dacă nu te trezești cu dreptul, vei pierde mulți bani în acea zi.

4. păstrează în buzunar o monedă tip talisman a unui stat vecin. Se spune că vei primi bani din toate țările, inclusiv bancnote străine.

5. Baba Vanga mai spunea că dacă pui sare la toate pervazurile vei strânge bani cu lopata tot anul. Sarea trebuie lăsată tot timpul pe pervaz, iar dacă o suflă vântul când deschizi geamul, trebuie strânsă cu grijă cu mătura.

6. Nu lăsa bucăți de pâine pe masă. Firimiturile aduc numai pagube materiale.

7. Ca să te ferești de cheltuieli neprevăzute, e bine să îngropi oglinda spartă în pământ. Dacă stai la casă, e bine să îngropi cioburile în cel mai apropiat șanț al casei.

8. Nu da niciodată bani mărunți celor sărmani. Baba Vanga spune că riscăm să cădem și noi în sărăcie dacă facem asta.

Sf. Constantin şi Elena. Ce trebuie să faci pe 21 mai pentru a avea noroc tot anul

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA. Biserica Ortodoxa îi prăznuieşte pe 21 mai, pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa, Elena. Sfantul Constantin a fost fiul imparatului Constantius Chlorus si al Elenei.

Află ce trebuie să faci pe data de 21 mai pentru a avea noroc tot anul.

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA. Ce nu este bine să faci pe 21 mai

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA. În ziua praznicului nu este bine să divorţezi sau să renunţi la o prietenie. Tradiția spune că, în caz contrar, toată viaţa vei avea o pierdere pe plan financiar sau sentimental. Totodată, nu este bine să dai păsărilor cerului pâine, pentru că risipeşti sporul casei, și nu trebuie să strici cuibul păsărilor care au pui, oricât de zgomotoase ar fi ele, deoarece se crede că în familie vor fi necazuri tot anul.

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA. Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA. Sfinţii Constantin şi Elena. Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, hramul istoric al Catedralei Patriarhale, începe duminică seara, iar a doua zi moaştele lor şi ale Sfântului Dimitrie cel Nou vor fi aduse în procesiune pe podiumul special amenajat în apropierea locaşului.

Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena care se celebrează anual la 21 ale lunii mai este, se pare, cea mai mare sărbătoare creștină a bisericii ortodoxe din această lună.

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA. Ce nu ai voie să faci pe 21 mai. E mare PĂCAT

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt cunoscuți drept cei care au dat libertate creștinismului. Despre Împărăteasa Elena se spune că a fost prima femeie care și-a eliberat sclavii și a ajutat creștinii persecutați.

FELICITARI CONSTANTIN ŞI ELENA. Mesaje, felicitări şi urări frumoase de Sf. Constantin şi Elena

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA. În calendarul popular, sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena este o sărbătoare a păsărilor de pădure, numită Constantin Graur sau Constantinul Puilor. Tradiția populară ne spune că în această zi păsările de pădure își învață puii să zboare.

Sfinţii Constantin şi Elena. Există, în ziua de Constantin și Elena, și o serie de obiceiuri și superstiții, care fac referire la vara ce urmein și Elena este ziua în care păstorii hotărăsc cine le va fi baci, unde vor amplasa stânele și cine le va păzi pe timpul pășunatului, femeile, pentru a alunga duhurile rele și necurate, tămâie și stropesc cu aghiasmă, pentru a se apăra de forțe malefice, țăranii aprind un foc mare și stau în jurul lui, prin acest foc obișnuiesc să treacă și oile, pentru a fi ferite de rele pe timpul cât vor sta la stână.

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA. Agricultorii nu lucrează

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA. În calendarul popular, sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena este una a păsărilor de pădure, numită Constantin Graur sau Constantinul Puilor. Tradiția populară ne spune că în această zi păsările de pădure își învață puii să zboare. De sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena, mulți agricultori nu lucrează, pentru a evita pagubele aduse holdelor de păsările cerului.

În unele regiuni ale țării, 21 mai este ultima zi în care se mai pot semăna porumb, ovăz și mei, deoarece în popor se spune că tot ce se seamănă după această zi se va usca. Femeile, pentru a alunga duhurile rele și necurate, stropesc casa cu aghiasmă. Totodată, pentru a se apăra de forțe malefice, țăranii aprind un foc mare și stau în jurul lui. Ziua praznicului este importantă şi pentru păstori – ei îşi aleg atunci baciul și stabilesc locul unde vor poposi stânele pe timpul verii.

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA. În ziua Sfinţilor Constantin şi Elena este bine să nu se lucreze, pentru ca holdele şi strugurii să nu fie distruşi, iar până în 21 mai trebuie să fie semănate porumbul, ovăzul şi meiul, potrivit tradiţiei populare.

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA. Bujorii

În ziua praznicului, pentru ca voia bună să se adune în familie, se zice că trebuie să aducem în casă măcar trei fire de bujori îmbobociţi. De asemenea, în popor se crede că unul dintre membrii familiei este bine să ducă la biserică trei bujori, flori de lămâiţă, pâine şi dulciuri preparate în casă.

Pentru ca duhurile rele să nu ia sporul laptelui, se mai păstrează datina „sperietoarea vrăjitoarelor”. În mediul rural, membrii familiei se adună în mijlocul gospodăriei, în jurul unui vas cu lapte. Cu toţii, cu mic, cu mare, vor bate cu linguri noi de lemn în vasele în care se fierbe laptele de obicei, strigând încât să sperie vrăjitoarele care le-ar putea fura laptele.

Din secretele gospodinelor! Uite de ce este bine să pui o lingură de lemn pe oala cu mâncare: Sigur nu știai!

Cateva lucruri simple dar foarte utile, iti pot usura munca in bucatarie. Iata cateva trucuri de la cele mai pricepute gospodine.
Evita ca mancarea sa dea in clocot si sa curga din oala, pe aragaz. Pune o lingura de lemn deasupra vasului de gatit. Acest atat de simplu truc invatat de la cei mai in varsta a salvat nenumarate aragazuri de la murdarit si, totodata, multe gospodine de la a le curata, a mia oara.

Asa ca, de fiecare data cand fierbi ciorba/tocanita/cartofi/paste/fasole etc., pune transversal o lingura de lemn deasupra, pentru a opri lichidul sa mai dea pe afara.

Taie ceapa fara lacrimi. Inainte de a taia ceapa, pune-o in suc de lamaie. Acesta va neutraliza sulful, care produce lacrimi.
Omleta pufoasa. Inainte de a bate ouale pentru omleta, adauga-le putina apa minerala. Omleta se va face mai repede, va fi mai gustoasa si mai pufoasa.
Reimprospateaza painea veche. Daca vrei ca painea de o zi sau doua sa redevina proaspata, inveleste- o in hartie absorbanta umeda si incalzeste-o 15 secunde la cuptorul cu microunde.

Cartofi prajiti crocanti. Tine cartofii curatati si taiati 2-3 minute in apa rece ca gheata, apoi usuca- i bine si pune-i la prajit. Vor avea o crusta crocanta delicioasa.

inlatura surplusul de sare. Daca ti-a iesit mancarea prea sarata, adauga o felie de cartof crud. Acesta va absorbi surplusul de sare.

Salata frageda pentru mai mult timp. Dupa ce ai cumparat salata verde, inveleste- o in ziar inainte de a o baga in cutia de legume, la rece. Astfel, umiditatea va fi absorbita si salata va tine mai mult, arata doctorulzilei.

Timp de două zile la rând un roi de albine i-a atacat și urmărit mașina. Când s-a uitat în portbagaj și a văzut ce era acolo, a încremenit de groază

Carol Howarth din Haverfordwest, Marea Britanie, și-a parcat într-o zi mașina pentru a face ceva cumpărături, dar când s-a întors a văzut că sute de invitați nedoriți îi atacaseră automobilul. Un roi întreg se odihnea pe partea din spate a mașinii sale.

Un localnic, Tom Moses, a observat șcena uimit: „Era un adevărat spectacol. Am trecut cu mașina pe acolo și am văzut că se strânseseră deja mulți oameni care făceau poze. Dar eram cam îngrijorat. Mașina era chiar în fața unui bar și îmi era teamă că cineva va face ceva stupid, precum să arunce apă fiartă pe ele. Totul se putea sfârși foarte rău.”.
Așa că Tom a pus mâna pe telefon și a sunat oamenii de pe un site care se ocupă de albine. În cele din urmă ei au reușit să le bage pe toate într-o cutie.

Dar Carol își va recăpăta mașina doar pentru scurt timp: ,,În ziua următoare am observat că albinele mă urmaseră acasă!”. Acum a fost rândul ei să sune la apicultori. Unul dintre aceștia, Roger Burns a declarat:
„Credem că regina a fost atrasă de ceva care era în mașină, probabil ceva dulce. Apoi a fost prinsă pe undeva în plasticul mașinii. Roiul de peste 2.000 de albine au urmărit-o și s-au adunat pe mașină.”

In cele din urmă apicultorii au reușit să o elibereze pe regină care s-a întors apoi acasă. Apicultorii spun că e ceva normal pentru albine să își urmeze regina, ,,dar e ciudat că au urmărit o mașină timp de două zile la rând!”, au mai adăugat ei.

Confesiunea unei menajere din Constanța: ,,Sunt Dora, conduc o mașină pe care nu și-o permit 95% din cei după care curăț eu. La mine acasă nu fac curat, am angajat o femeie.” Iată cum face banii.

O femeie a scris un mesaj devastator pe o rețea de socializare. Mesajul a fost preluat imediat de foarte multe site-uri și a devenit viral. Femeia descrie turismul românesc așa cum este el de fapt.  Femeia, proprietară chiar și a unor apartamente de închiriat din Mamaia, a decis să se îngrijească personal de apartamentele pe care le închiriază turiștilor. Întâmplările pe care le povestește ,,Dora Minodora”, care a dorit să scrie sub pseudonim pentru a nu-i fi afectată afacerea, sunt incredibile.

Iată textul scris de ea:
,,Bună ziua! Numele meu este… mmm… Dora. Dora Minodora. Aceasta este singura minciună pe care o veți citi în acest text. Sunt menajeră în Mamaia și trăiesc destul de bine. Da, curăț cabine de duș, wc-uri, spăl prosoape, lenjerii, le calc, frec podele, șterg praful. Acesta este jobul meu după ora 18.00. Până în ora 17, muncesc în alt domeniu. Nu, nu sunt curvă.

Sunt directorul unei firme care se ocupă de lucruri foarte serioase. Câștig și de aici bani, evident. În intervalul 17-18, sunt acasă, în vila mea din Constanța, îmi pup copilul, fac un duș, mă schimb și apoi îmi iau mopul, găleata, papucii albi, mă sui în SUV-ul meu de lux și mă duc în Mamaia să fiu menajeră. Nu în fiecare zi, dar des.

Conduc o mașină pe care nu și-o permit 95% din cei după care curăț eu. E a mea, nu e a firmei de leasing. La mine acasă nu fac curat, am angajat o femeie de care îmi pasă, face ea, câștigă și ea ceva. În plus, eu am un copil minunat și hobby-uri, prefer să mă ocup cu așa ceva în timpul în care nu muncesc. Eu nu-mi fac concediile în România, doar in Europa la minimum 4 stele, dacă nu găsesc de 5. Așa cum găsesc curat acolo, așa fac și eu în apartamentul pe care îl inchiriez, nu există picătură pe chiuvete, dușuri, nu există fire de păr, totul arată ca și cum nu a mai stat nimeni acolo înainte, pentru că așa trebuie să arate un loc de cazare civilizat.

Câștigăm bine. Așa avem chestiile cu care mă lăudam mai sus, am învățat și am muncit. Ăștia suntem noi, e important să înțelegeți cine sunt oamenii care vă închiriază apartamente de vacanță. Nu suntem manglitori, suntem și noi niște oameni care mai și muncesc. Acum, doar ce-am terminat de frecat o cabină de duș. În timp ce ștergeam niște pete dubioase, mi-a venit ideea să scriu. Oare turiștii care lasă așa urme penibile s-ar jena dacă ar ști că eu fac curat în urma lor?

Unii vorbesc cu mine la telefon, alții mă și văd când sosesc. Sunt frumoasă (da, sunt), știu să mă comport civilizat, sunt îmbrăcată cu haine bune, le zâmbesc cu sinceritate pentru că mie îmi plac oamenii. Oare s-ar jena? Pe mine m-ar putea întâlni în alt context. Aș putea fi cea care le dă un job mâine, ar veni în biroul meu să mă roage să-i angajez, și-ar calcula fiecare vorbă și gest pentru a-mi face o impresie bună și pentru a le da pâinea.

Aș angaja un om care-și șterge pantofii cu prosopul alb de baie? Crema de ghete nu iese. Nu l-aș angaja daca aș ști asta despre el. Aș angaja un om care lasă sub pat prezervative pline, pamperși murdari? Aș angaja unul care nu e în stare să își facă o cafea în ibric, ci doar în fierbătorul de apă? Care toacă legume pe blatul lucios de bucătărie, deși tocătorul e în sertar? Adică, atât îl duce mintea?! Aș avea încredere într-un astfel de om?

Oamenii care vin și se cazează undeva nu realizează că și ceea ce lasă în urmă spune multe despre ei. Așa cunoști omul cel mai bine, în intimitatea lui îi pică masca socială. De fapt, sub cămașa călcată și sub mirosul de parfum, poate fi un om foarte jegos și care gândește extrem de puțin. De-asta am vrut să mă ocup eu de curățenia acelui apartament. Așa am ieșit din mediul meu și am văzut mai de aproape cum sunt oamenii, iar mie îmi folosește asta pentru că eu mai și scriu despre oameni. V-am povestit întâi cine sunt eu și cum am ajuns aici ca să nu vă pripiți și să spuneți: pune mâna și curăță, dragă, că de-aia primești bani, nu prea ți-a plăcut cartea. Vrei să îți meargă turiștii pe vârfuri? Nu. Evident că îmi doresc să folosească prosoapele, lenjeriile.

Dacă nu le-ar folosi, m-aș simți prost, e ca și cum mi-ar spune că nu sunt de calitate sau că sunt murdare. Totul e de calitate acolo, iar prosoapele și lenjeriile sunt spălate la 95 de grade timp de vreo 3 ore. Apoi sunt și călcate și asta o fac nu numai pentru aspect, ci și pentru igienă. Tocmai pentru că ne respectăm clienții. Cum să ștergi pantofii cu prosopul de baie?! Înțeleg că se poate sparge vreun pahar, că a scăpat copilul înghețata pe canapea, dar nu pot să înțeleg că iei cuțitul și tai legumele direct pe blatul bucătăriei. Poate unii veți spune: lasă, cucoană, că faci o grămadă de bani pe spinarea noastră!

Cazarea în Mamaia e prea scumpă. Serios? Raportat la ce e scumpă? Mâncarea, combustibilul sunt și ele scumpe în România. Raportezi la ce? La Republica Dominicană? Păi ce salarii sunt acolo, cât costă mâncarea, cât costă casele, cât costă combustibilul? Haideți să facem un calcul altfel: un apartament în Mamaia costă în jur de 115 euro/noapte.

Stă omul liniștit la masă cu nevasta și copiii și zbang! ușa de perete, turistul cu ochii scoși după cazare. Poate același turist care țipă în online că sunt prețuri nesimțite în Mamaia. Poate același turist care seara sparge într-un club mai mult decât a plătit pentru cazare în ziua respectivă. Noroc că are pantofii sterși cu prosopul. Observați că am rămas șocată, fac ce fac, și tot la asta ajung. Pe lângă turistul care se plânge de preț, mai e categoria turistului căruia îi pute zona. – “Păi nu e în Mamaia!” – “Păi e Mamaia Nord.

Am pus zona pe hartă, pe booking, nu v-ați uitat când ați rezervat?” – “E frumos apartamentul, dar noi vrem în centrul stațiunii” (genul mici-bere-șprot) sau “E frumos, dar noi vrem lângă cluburi.” – “Păi mergeți în cluburi?! (mă uitam la ei, om de vreo 50 ani cu o umbră de soție în urma lui și cu un copil de vreo 9 ani) – categoria “nu mai putem, dar visăm” și, până la urmă, ei vor ca la televizor, să aibă ce povesti proștilor de acasă, că doar nu au venit pentru mare, aerosoli și plimbări lungi pe plajă la apus. Deci, nu genul “nu mai putem, dar visăm”, genul “noi vrem ca la tv, ca Columbeanu”.

Culmea e că i-aș mai fi lăsat, dar l-am sunat pe unul dintre ei să-i spun asta și, când m-am prezentat, mi-a zis că e greșeală. M-am dus acolo și i-am poftit să plece, trecuseră 2 ore deja peste ora de check-out. Erau praștie. Mă ia groaza, ăștia sunt tinerii de acum?! Dacă nu le-aș fi zis că acel băiat are probabil nevoie de asistență medicală și că voi chema salvarea, nu s-ar fi mișcat din apartament. Apoi sunt cei care își fac rezervări în mai multe locuri și tu stai ca prostul să îi aștepți.

Nici nu fac anulare pe booking, țin perioada aia ocupată, doar așa!, că se poate. În fine. Nu am avut doar din ăștia. Turiștii mei preferați sunt familiile care vin cu copilul și bunica.

Aș pune condiție: cazăm doar turiști care vin cu bunica. Păi bunicile sunt spirt. Prima, imediat ce a intrat în apartament, a întins un cearșaf pe canapea. Doar așa, just in case, nu se știe ce face copilul ăsta cu ciocolata și înghețata. Au stat o săptămână și au zis că tot la noi vin. Îi cred și îi vreau acolo oricând.

Apoi, mai sunt familiile formate din el și ea și copiii. Și ăștia sunt buni, dar numai unii. Să vă explic. Când vin, îi vezi de pe stradă, el merge înainte și ea în urma lui, cocoșată și cu câte un copil de mână.
El se uită prin jur și decide singur dacă e cazul să rămână acolo sau nu. Ea nu are nimic de spus. Noi deja recunoaștem genul. E familia formată din cocoș și femeia-fantomă, cunoscută și ca femeia-umbră, adică femeia care a fost odată femeie, dar s-a măritat cu un dobitoc.

În schimb, alții sunt echipă, tată! Îi vezi cum privesc amândoi, cum se înțeleg din priviri dacă le place, dacă rămân. Ea vorbește, întreabă, râde, te verifică în felul ei. El, la fel. Te privesc în ochi.

Ăștia îmi plac. Mereu găsesc curat și după ei. M-am întins la vorbă, dar, dacă ați avut răbdare să citiți, sper că am reușit să vă ofer și o altă perspectivă asupra statutului de turist la mare. Vreți respect? Ca în orice alt aspect al vieții, trebuie să și arătați respect.

Sunt cu ochii pe voi, vă studiez și habar n-aveți. Azi nu sunt menajeră, dar mâine sunt. De-abia aștept. Azi am niște clienți pe care nu-i pot încadra încă în nicio categorie. E o provocare! Menajera de lux vă salută cu respect și vă așteaptă la Mamaia! Dora Minodora”.

O femeie din Timiș, rămasă fără serviciu, a ajuns să câștige bani pe urma pasiunii sale unice. Femeia, care s-a întors acasă după ce a muncit în străinătate, nu a găsit în mediul rural loc de muncă. Cum fiica ei trebuia să înceapă școala, a creat ceva unic. Acum e apreciată de toată lumea și toți vor minunățiile care ies din mâinile ei! Câți bani îi ies din asta:

O femeie din Timiș, rămasă fără serviciu, a ajuns desingner de încălțăminte, fiind acum apreciată pentru creațiile sale unice.
Luminița Șuldac, o timișeancă din comuna Darova, a devenit din întâmplare designer de pantofi, fiind căutată acum de foarte multe femei care își doresc o pereche de încălțări ieșite din mâna sa, notează Renașterea Bănățeană.

Femeia, care s-a întors acasă după ce a muncit în străinătate, nu a găsit în mediul rural loc de muncă, și, cum fetița sa trebuia să înceapa școala, s-a dedicat pasiunii sale pentru lucrul de mână.

Și, cum dorea să îi facă fiicei sale o pereche deosebită de încălțări pentru toamnă s-a apucat de treabă, iar ceea a urmat a lăsat-o plăcut surprinsă.
Vinde perechea cu 200 de leiȘi-a confecționat și pentru ea o pereche asemănătoare, iar în scurt timp a început să primească diferite comenzi de la oamenii cărora le-a plăcut ideea.

Astfel, lucrează câteva zile pe săptămâna la o pereche de cizme croșetate și primește 200 de lei pentru hobby-ul său, transformat în modalitate de a câștiga bani.

”M-am gândit să-i fac singură încălțări de toamnă fetei. Am vrut să fie ceva deosebit și la modă ca să le poarte cu plăcere. Așa că am luat croșeta și am făcut din fir mai gros o pereche de cizme la care am atașat tălpi. Mi-au plăcut foarte mult și am mai făcut o pereche pentru mine.

Apoi au urmat alte zeci de perechi pentru prietenele mele, cunoștințele, dar și alți amici. Mi s-a dus vestea peste tot. O pereche o fac în trei-patru zile și primesc pentru munca depusă 200 de lei și, în plus, îmi place ceea ce lucrez. Am elaborat mai multe modele în diferite culori pentru că fiecare femeie vrea să fie unică”, mărturisește, pentru sursa citată, Luminița Șuldac.

10 Alimente facute in China care sunt umplute cu plastic, pesticide si substante chimice care dauneaza grav organismului

Chiar daca pare greu de crezut, in China exista orez preparat din plastic!
Consumul de contaminanti derivati din plastic, chiar si in cantitati infime, genereaza dezechilibre hormonale si digestive grave, iar consumul acestui ingrozitor orez sintetic te predispune riscului de a dezvolta cancer mamar.

China este recunoscuta pentru faptul ca produce nenumarate produse ieftine si de proasta calitate, dar cand vine vorba de mancare, lucrurile sunt incomparabil mai grave.

Riscul de imbolnavire este urias daca alegi sa consumi aceste alimente importate, iar preturile aferente foarte mici ridica din principiu semne de intrebare serioase..

Există câteva alimente şi produse pe care ar trebui să le eviţi cu orice preţ
din cauza riscurilor de îmbolnăvire la care te poţi expune.

1. Ouă contrafăcute

Un video postat de câteva site-uri chinezești, explică modul în care se „fabrică” un ouă false şi se câştigă 70 de dolari pe zi. Pentru fabricarea acestor ouă, se utilizează alaun de potasiu, calciu, acid alginic, clorură de calciu, gelatină, coloranţi artificiali și apă.

Ingredientul principal pentru obţinerea cojii este carbonatul de calciu, care poate provoca demenţă şi pierderi de memorie.

2. Lapte formula pentru sugari

În anul 2004 , CBS News a raportat că 47 de persoane au fost acuzate că au falsificat laptele formula instant pentru bebeluşi, care a dus la moartea a zeci de copii din Guiyang, China.

„Laptele” a fost făcut aproape integral din cretă şi a dus la apariţia aşa-numitei „boli a capului mare” la copii, însemnând o creştere rapidă a capului în raport cu corpul.

3.Sarea industriala

De mai bine de 13 ani, această sare se vinde pe post de sare de masă, deşi poate cauza afecţiuni mentale şi fizice, precum şi tulburări ale aparatului reproducător.

4.Mazărea verde

Evită cu orice preţ mazărea verde produsă în China, întrucât conţine coloranţi periculoşi. Legea interzice folosirea colorantului în cauză la prepararea produselor alimentare, deoarece are efecte cancerigene. Chinezii nu se sfiesc, însă, să-l folosească.

În concluzie, fugi ca de ciumă de alimentele importate din China! Provin dintr-o ţară cu un grad crescut de poluare a aerului şi a apelor, şi mai există şi riscul de a fi ticsite cu pesticide şi chimicale toxice! Cel mai indicat este să cumperi alimente de pe piaţa locală şi de la furnizori de încredere.

5. Sucul de mere produs în China

China se afla chiar în capul listei ţărilor producătoare de pesticide şi care nu asigură măsuri corespunzătoare de verificare a prezenţei pesticidelor, chimicalelor şi a altor materii reziduale în produsele alimentare.
Având în vedere faptul că în România, peste 50% din cantitatea de suc de mere importată provine din China, ai mare grijă la cumpărarea acestor produse.

6.Ginseng fals

Radacina de ginseng este o planta medicinala folosita in medicina chineza de milenii.Pretul sau a crescut insa foarte rapid,deoarece comerciantii chinezi au ales sa o fiarba in zahar pentru a o face mai grea.

Wei Fung,un expert medical chinez de la Institutul National Al Controlului de Calitate Chinez ,sustine ca acesta problema este majora,deoarece aceasta procedura elimina substantele nutritive din radacina de ginseng.

7.Pamant vandut in locul piperului negru

Si acest lucru este,de asemenea socant pentru intreaga lume!In provincial Guangdong din China,a fost raportat un vanzator local care vinde in locul piperului negru,pamant.

Si piperul alb a fost “fabricat” din faina,dar cand comerciantii au fost prinsi de autoritati au spus ca produsul lor nu ucide pe nimeni.De necrezut!

8. Orezul cu plastic

Acest orez artificial contine efectiv plastic, fiind produs din cartofi si rasini sintetice artificiale!
Dupa fierbere, orezul se intareste si se incleiaza excesiv, rezultatul fiind un risc crescut de imbolnavire. Consumul cu regularitate al acestui orez poate cauza chiar si cancer.

9. Tăiţei falşi din cartofi dulci

Autorităţile din oraşul Zhongshan au descoperit cel puţin 5,5 tone de tăiţei falşi. În 2011, oamenii au început să se plângă că ceea ce ar fi trebuit să fie tăiţei din cartofi dulci au un gust ciudat.

Investigaţiile suplimentare au scos la iveală că tăiţeii aveau în compoziţie porumb, parafină şi cerneală industrială care le dădea culoare mov.

10. Carne de porc tratată chimic, comercializată în loc de carne de vită

Deoarece carnea de porc este mai ieftină, în China, unele restaurante au vândut-o în loc de carne de vită – dar nu înainte de a o „cosmetiza”.
După doar 90 de minute de stat la marinat, carnea de porc tratată cu coloranţi, conservanţi şi aromă de carne de vită devenea… carne de vită.
Medicii au sfătuit populaţia să evite acest produs care, consumat pe termen lung, poate provoca otrăvirea lentă, malformaţii şi chiar cancer.
Sursa: Poate Nu Stiai

Testul Vieții: Alege o carte și află totul despre viața ta!

În una din toate aceste 5 cărți destinul tău îți este scris, iar tu ai dreptul doar la o singură alegere.

Concentrează-te pe o singură carte pe care vrei să alegi și citește mai jos ce scrie în dreptul acesteia pentru a-ți afla destinul! Este un test de personalitate foarte simplu care sigur o să te uimească la maxim!


CARTEA 1 – Te-ai satuarat de atata lume falsa care se misca in jurul tau si pretind multe lucruri de care nu sunt in stare sa le indeplineasca. Tu ai fost in totdeauna un om de cuvant si te-ai tinut de promisiuni, nu ca altii.
Ai facut alegeri bune, dar si rele. Ai invatat mult mai mult decat ar fi trebuit, asta din cauza celor care nici nu meritau atentia ta. Acum au plecat pe drumul lor, dar sigur tot tu ai ajuns mai bine decat ei.

Vei pleca intr-o calatorie indepartata unde iti vei gasi pacea si echilibrul vietii, iti vei pune toate gandurile in ordine si vei strange forte noi pentru a te reintoarce in obositoarea viata pe care o traiesti zilnic, acea calatorie te va face sa intelegi unele lucruri ce-ti vor colora viata. Desi anii au trecut pe langa tine precum vantul, viata ta nu se sfarseste aici, ci din contra! Tocmai incepi sa o traiesti, caci in aproximativ doua luni in viata ta isi va face aparitia o persoana ce te va invata ce inseamna sa traiesti cu adevarat!

Ti-a placut sa fii un om cinstit si la locul tau. Ai facut lucruri frumoase din cele urate si ai avut niste rezultate foarte grozave de fiecare data cand ai experimentat cate ceva. Nu te mai intereseaza ceea ce a fost in trecutul tau. Ai de gand sa iti indeplinesti toate visele si sa lupti pentru ele oricat de greu ar fi acestea de indeplinit. Vrei mult mai mult de la tine si toata lumea stie ca o sa poti!

CARTEA 2 – Vor exista rezultate foarte mari ca viata ta sa devina fixata cum vrei tu, iar toate lucrurile sa ti se indeplineascasi sa ai parte numai de bucurii si fericire. Va exista doar bucurie si fericire pe parcursul tuturor anilor pe care ii vei trai. O sa ai parte de cineva care chiar va stii cu adevarat sa te pretuiasca. Visele tale vor deveni realitate rand pe rand si vei avea tot ceea ce ti-ai dorit tu vreodata. Nu te ingrijora, trebuie doar sa astepti si sa ai rabdare!

Ai iubit. Ai iertat. Ai sperat. Ai luptat. Ai renuntat. Ai plans. Ai castigat. Asta se afla in spatele tau, iar astazi poti sa zambesti in cel mai frumos mod cu putinta, desi, in sufletul tau au fost lupte de care nici n-ai avut habar. Ai invatat ca pentru a fi in armonie cu alte persoane din viata ta, trebuie sa ai o relatie frumoasa cu tine insuti. Sa stii sa te ierti, sa te accepti, sa inveti, sa uiti. Nu vei fii un om obisnuit pentru ca ai dreptul sa fii un om extraordinar! Invata ca nu poti raspandi lumina daca nu arzi.

Esti o persoana inteligenta, cu o memorie buna, dar cu o mai mica putere de concentrare asupra obiectivului propus, pentru ca nu poati mentine acest interes. Ai obiceiul de a te implica in mai multe proiecte odata. Esti un om hotarat, cu o mare vointa, adori riscul si pericolul, libertatea si noutatea. Esti un om marinimos, generos care isi respecta promisiunile, esti capabil de fapte marete. Secretul vietii nu este sa ai tot ceea ce iti doresti, ci sa-ti doresti tot ceea ce ai. In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni.

CARTEA 3 – Uneori, iti dai seama ca singurul prieten adevarat pe care il ai esti doar tu. Si vine un timp cand realizezi ca singuratatea e doar o stare de spirit, caci aiurea te poti simti chiar si atunci cand ai in jurul tau o multime de oameni. Nici nu stii de unde ai mostenit vulcanul din tine. Nu-ti aflii niciodata linistea, traind ca si cand timpul ti-ar frange aripile, ai vrea sa-l invingi, incapatanandu-te sa zbori.

Orice persoana este norocoasa ca te are inviata sa, iar scopul tau pe acest pamant este unul divin. Mereu o sa atingi lucrurile pe care le vrei cu adevarat. Esti in centrul atentiei mai tot timpul. Iti accepti conditia pe care o ai si poti sa folosesti orice situatie in avantajul tau ori de cate ori este cazul. Ai o minte diabolica si te bagi usor pe sub pielea multor persoane fara ca nici macar sa-ti dai seama. Esti in completa armonie cu tine, intreaga ta viata este un echilibru total si nimic nu iti poate schimba modul de a gandi care este excelent de bun. Castigi mereu ceea ce vrei cu adevarat!

Nu te deranjeaza atunci cand cineva te respinge, pentru ca poti atrage orice persoana in viata ta, atunci cand iti doresti asta. Ai un suflet bun si plin de bogatie. Calitatile tale sunt numeroase si foarte bune! Esti un om puternic si dispui de toate resuresele necesare pentru a atrage succesul in viata ta si te poti manifesta asa cum iti doresti fara ca nimeni si nimic sa te opreasca. Te simti ca esti un om iubit si protejat de cei dragi, iar Universul tau te ajuta sa-ti descoperi adevaratul destin. Totul va fi frumos si stralucitor in viata ta. Viitorul suna bine!

Ai cerut putere si viata ti-a dat dificultati pentru a te face un om mai puternic. Ai cerut intelepciune si viata ti-a dat probleme ca sa le poti rezolva. Poti asculta cuvintele, dar te increzi doar in fapte! Iti vei cauta steaua pana o vei gasi. Este ascunsa in sertarul inocentei, infasurata in esarfa minunilor. Trebuie daor sa ai rabdare si incredere in tine, doar asa vei reusi. Esti o persoana puternica si poti obtine tot ce iti doresti. Poti castiga orice batalie si iti poti depasi limitele oricand si la orice ora

CARTEA 4 – Vrei sa echilibrezi balanta doar cu lucruri frumoase in viata pe care ti-a fost dat sa o traiesti si sa nu duci lipsa de absolut nimic. Vrei ca tu sa fii un om fericit langa cineva care te merita cu adevarat! Iti place sa iesi in evidenta aratand de ceea ce esti in stare si nimic si nimeni nu ar putea sa-ti stea in cale oricat de multe piedici ti-ar putea pune invidiosii in viata. Tu ai putere sa treci peste absolut tot!

Dupa fapte ai inteles cine tine la tine, dupa apeluri ai inteles cine are nevoie de tine, iar cu timpul ai inteles cine te iubeste cu adevarat si nu ar vrea sa te piarda pentru nimic in lume! Nu obligi pe nimeni sa te placa. Cine te place, te place si gata. Ai invatat ca nimic nu dureaza pentru totdeauna si ca oamenii pentru care ti-a fi dat pana si viata, cu timpul iti devin doar niste simpli straini. Ai crezut ca-n lumea asta, bine faci, bine gasesti.

Dar pe cine nu ai lasat sa moara, nu te-a lasat sa traiesti! Nu poti sa te comporti frumos cu toata lumea, dar intotdeauna poti face asta cu absolut toti cei care merita cu adevarat! Durerea te-a maturizat si te-a pus pe ganduri, te-a invatat sa citesti printre randuri. Stergi lacrima, dar nu poti sterge amintirea. Ai trecut prin foarte multe lectii de viata!

Urasti minciuna si pe omul care o foloseste. Nici nu intelegi la ce le foloseste unora atata barfa, atata falsitate, atata rautate. Doar o clipa e de ajuns si nu mai esti pe acest pamant. Esti un exemplu bun pentru multe alte persoane din jurul tau!

Vei avea o viata la fel ca in povesti, plina de surpirze frumoase si nu vei duce lipsa de absolut nimic deoarece tu chiar stii cu adevarat ce vrei de la tine! Esti un om puternic si stii sa lupti cu adevarat pentru visele tale, iar asta va face ca aproximativ toate visele tale sa devina peste noapte realitate. Nici nu iti va veni sa crezi pana cand nu vei vedea dum rand pe rand toate dorintele tale ti se vor indeplini si vei avea tot ceea ce iti doresti tu in aceasta viata.

E incredibil, dar adevarat, nu e un vis, ci realitate tot ceea ce ti se va intampla. Trebuie doar sa astepti si sa ai putina rabdare, deoarece ti se va intampla ceva deosebit!

CARTEA 5 – Exista zile facute din mici nimicuri, zile de care iti amintesti multa vreme, fara sa stii cu adevarat de ce. Exista zile facute din nimicuri, dar iti lasa inima plina de melancolie si senzatie de singuratate de care iti amintesti mult, mult timp. Faptul ca ai o agenda plina cu nume si numere de telefon pe care le folosesti doar atunci cand trimiti mesaje de sarbatori, nu inseamna ca ai multi prieteni adevarati.

Cineva te-a parasit pentru alta persoana iar din cauza aceasta te-ai suparat si ti-ai pierdut increderea in alte persoane. Invata ca e greu sa convingi o maimuta ca mierea este mai dulce decat banana! Ierti usor, poate prea usor, dar vei tine minte si nu vei uita NICIODATA! Oamenii sunt in stare sa spuna despre tine absolut orice. Iar atunci cand nu mai stiu ce sa spuna, INVENTEAZA! Tie iti place de toata lumea. Pe unele persoane iti place sa le ai aproape, pe altele iti place sa le eviti, iar pe restul sa le pocnesti, mai ales pe cele care le urasti!

Ai multi prieteni care doar iti promit ca te vor ajuta de fiecare data cand vei avea nevoie, dar atunci cand vine vremea sa ai nevoie, nu iti sare nimeni in ajutor, iar tu iti dai seama ca nu esti niciodata o prioritate. Cu timpul, oamenii si lucrurile din viata ta capata noi fete si noi intelesuri. Sau poate, cu timpul, chiar tu te schimbi si privesti lucrurile si oamenii cu alti ochi. Fiecare an care trece te lasa cu tot mai putini prieteni.

Iubesti armonia. Iti place linistea. Iti place sa povestesti cu oamenii despre lucruri frumoase, iti place sa spui si sa auzi lucruri frumoase, motiv pentru care rautatea si intriga iti creeaza un dezechilibru. O sa ai parte de foarte multe suprize pe de-alungul vietii tale, dar cea mai frumoasa surpriza va fi ziua in care visele tale vor deveni realitate rand pe rand. Stai fara stres si doar asteapta sa vezi ce va urma, ceva foarte frumos care iti va schimva viata in adevaratul sens al cuvantului.

Un vis e pe cale de implinire! O sa ai parte doar de bucurii si fericire. Vei avea foarte multi prieteni in jurul tau, iar visele tale usor, usor vor deveni realitate chiar daca nu-ti vine sa crezi! Vei avea un viitor foarte frumos si inflorit, toate drumurile tale duc doar spre fericire. O sa ai parte de tot ceea ce ti-ai dorit tu vreodata!

Eu m-am străduit să fac un articol interesant, tu dacă ai ajuns până aici îmi confirmi că este, dar dă-i LIKE şi SHARE să îl vadă şi prietenii tăi!