Un tată bogat a vrut sa își învețe copilul ce înseamnă să fii sărac! Ce s-a întâmplat este incredibil!

Un om bogat si-a dus fiul într-o excursie la țară, în scopul de a ii arata ce inseama sa fii sarac. Ei au petrecut câteva zile la fermă, cu o familie foarte săracă.

Odată ce excursia s-a terminat tatăl l-a intrebat pe fiul său daca i-a placut. “Da fost grozav, tată,” fiul a răspuns. “Ai văzut cat de săraci sunt unii oameni?”, a întrebat tatăl. “Oh, da, am vazut”, a spus copilul.

Când a fost întrebat ce a învățat din excursie, copilul a răspuns:

“Am văzut că noi avem un câine și ei au patru. Avem o piscina care ocupa jumatate din grădina noastra și ei au un pârâu care nu are sfârșit. Am pus felinare în grădina noastră, pentru a avea lumina, și ei au stelele, ca sursa de lumina, noaptea. Terasa noastra ajunge pana la strada din fata casei si ei au tot orizontul.

Avem o mică bucată de pământ pe care trăim și ei au câmpuri mai mari decat poate privirea noastră sa cuprinda. Noi avem servitori care ne servesc, dar ei servesc pe altii.

Noi cumpărăm hrana noastră, dar ei o cresc pe a lor. Avem ziduri în jurul proprietății noastre pentru a ne proteja, ei au prieteni pentru a ii proteja. ” Tatăl băiatului a fost luat prin surprindere de acest răspuns! Apoi, fiul a adăugat: “Mi-ai arătat cât de săraci suntem.”

Noi, oamenii, de multe ori uităm ceea ce avem și ne concentram pe lucrurile pe care nu le avem.

Sunt recunoscător pentru ceea ce am, nu sunt gelos pentru ceea ce eu nu am, dar altii au. Am afla mai multe despre unde mă aflu și am înțeles ce vreau pentru familia mea.

Atunci când sunt pe deplin conștient de modul în care decizia mea poate afecta alte persoane, stiu bine care sunt cele mai bune lucruri pentru familia mea, comunitatea mea, țara mea, și chiar și planeta noastră.