Întotdeauna aruncăm aceste pliculețe! Nimic mai GREȘIT! Iată cât de utile sunt!

Plicurile cu silicon, pe care le găsim adeseori în cutiile de încălţăminte, ajung la gunoi pentru că le considerăm inutile sau chiar toxice. Adevărul este nu există nimic toxic în ele. Sunt umplute cu o substanţă numită dioxid de silicon, care nu trebuie mâncată, însă poate fi de folos în gospodărie. Ele sunt nişte săculeţe nontoxice, care vor usca orice din jurul lor

Iată cum le poţi întrebuinţa:

1. Pune-le în rucsacul de sală

Scopul principal al acestor pliculeţe este să absoarbă umezeala extra şi să protejeze încălţările. Locul preferat al bacteriilor este cel întunecat şi umed, aşa că ele îţi pot fi de ajutor în eliminarea umezelii din rucsacul de sală. Deasemenea, ele pot elimina şi mirosul neplăcut.

2. Pune-le între prosoape

Elimină umezeală şi mirosul neplăcut al prosoapelor punând câteva plicuri de silicon în cabina de duş.

3. Salvează-ţi telefonul căzut în apă

Dacă telefonul tău cade în apă şi se udă, în loc să îl pui într-un borcan cu orez, încearcă acelaşi lucru cu plicurile de silicon. Umple un borcan cu ele şi pune-ţi telefonul mobil acolo, va fi mult mai eficient.

5. Spune “adio” geamurilor aburite ale maşinii
Cu siguranţă preferata mea este aceasta, având în vedere că geamurile aburite ale maşinii îmi dau multă bătaie de cap, mai ales în această perioadă rece. Acest lucru funcţionează la orice maşină; te va salva cu siguranţă în timpul iernii. În loc să aştepţi ca aerul condiţionat să îşi facă treaba, lucru care la modele auto mai vechi poate dura o veşnicie, pune nişte plicuri cu silicon lângă geam imediat. Vei vedea că mâine ferestrele tale nu vor mai fi înceţoşate. Este cea mai rapidă metodă şi vei câştiga 10 minute, timp pe care îl foloseai ca să le cureţi.

6. Protejează-ţi trusa de machiaj

Fiecare femeie ar trebui să aibă câteva plicuri cu gel de silicon în trusa de machiaj, pentru a împiedica degradarea pudrei.

sursa: observator.tv

Share this...