Erau în vacanță când au descoperit sute de borcane uriașe îngropate, când le-au deschis și au văzut ce era în ele, au sunat poliția imediat: ,,De 2.800 de ani…” Uite ce era în borcanele din pământ: VIDEO

O echipă de arheologi a descoperit o serie de borcane de ceramică uriașe îngropate în pământ de 2.800 de ani. Totul s-a petrecut în Vans, în sudul Turciei, iar arheologii cred că acestea ar putea fi din Regatul Urartu, care a guvernat țara începând cu jumătatea secolului al XIX-lea ÎHr.

Peste 50 de arheologi au muncit pentru a dezgropa aceste adevărate comori. Ei cred că borcanele sunt de fapt morminte, mai precis vase în care sunt rămășițele pământești ale oamenilor din acele vremuri.

Dr. Erkan Konyar spune că arheologii lucrează pentru a repara și prezerva acest oraș vechi, și că nimănui nu-i vine să creadă că pereții care stau deasupra mormintelor sunt încă în picioare, chiar și după toate cutremurele prin care au trecut timp de 2.800 de ani. Arhitectura a rămas robustă și neschimbată.

Vans era capitala Regatului Urartian până când a căzut în secolul XVI-lea, înainte de era noastră. În fiecare vară o echipă de 50 de arheologi lucrează pentru a încerca să descopere și mai multe comori pe care acest pământ le ascunde.

Iată mai multe imagini, dar și un clip:Share this...