E normal sau exagerat!? Spitalul de stat din România unde medicii au salarii de 20.000 de lei lunar

Una dintre cele mai mari probleme din sistemul de sănătate românesc continuă să rămână exodul medicilor, însă nu doar veniturile mici îi alungă pe tineri specialiști și pe viitorii medici.

Pe lângă salariile neatractive, condițiile de muncă din spitalele româneşti și lipsa oportunităților de dezvoltare profesională sunt două dintre principalele cauze ale migraţiei masive a personalului medical, au atras recent atenţia specialiștii de la Institutul Național Democrat, potrivit jurnalul.ro.

„Cel mai des motiv enunțat al plecării este nivelul salarial”, susțin specialiștii.

Însă o situație deosebită se înregistrează laSpitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, acolo unde managerul Sorina Pintea face performanță, scrie dcnews.ro.

Prezenta la Conferinta Nationala de Farmacoeconomie si Management Sanitar – Editia a IV-a, Sorina Pintea a explicat ce se intampla la institutia pe care o conduce.

Spitalul unde medicii au salarii de 20.000 de lei
La Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris”, unii medici ajung si la 20.000 leisalariu lunar. De ce? Pentru ca sunt motivati!

Astfel, 50% din veniturile suplimentare, stranse din servicii, analize cu plata, internari ale oamenilor fara asigurare si alte venituri, le revin medicilor care efectueaza operatiunea.

Venituri mai mari, salarii pe măsură
Au crescut exponential atat veniturile spitalului, cat si salariile. Unii dintre medici castiga si 20.000 de lei pe luna.

Din acest motiv, o parte din cei care lucrau in spitalele private s-au intors la stat. Sorina Pintea a spus ca din banii stransi, Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” a fost dotat cu aparatura de specialitate,Share this...