Un bucătar apelează la știință pentru a fierbe oul PERFECT!

Poate părea ușor să fierbem un ou tare, dar din când în când putem obține rezultate dezamăgitoare. Și acest lucru ne poate strica dimineața, mai ales daca ne dorim să mâncăm un ou tare la micul dejun, dar obtinem un ou cu gălbenușul zemos.
Motivul pentru care acest lucru se poate întâmpla atunci când fierbem un ou se datorează faptului că oul este format din două substanțe diferite. Având în vedere acest lucru, cele două substanțe trebuie să fie fierte la temperaturi diferite pentru a obține textura dorită.

Temperatura ideală pentru a fierbe albușul de ou este 180 ° F (82 ° C), în timp ce temperatura ideala pentru gălbenușul unui ou este de 170 ° (77 ° C). Crezi că este foarte complicat să obții aceste temperaturi? Ei bine, un bucătar american a găsit o modalitate simplă de a face acest lucru.

J. Kenji López-Alt a constatat că, pentru cel a obține cel mai bun ou fiert, cu albușul moale și gălbenușul complet fier, trebuie să intriducem ouăle în apă fiartă. Lasați-le să fiarbă pentru 30 seconds. Apoi adăugați gheață în apă și lăsați-le din nou să fiarbă. Lăsați ouăle să fiarbă timp de 11 minute, la aproximativ 190 de grade.

Bucătar J. Kenji López-Alt a depus un efort serios pentru a ajunge la această concluzie. Acesta a lăsat ouăle în apă clocotită și a scos unul la fiecare 30 de secunde pentru a vedea ce consistența are.

Cum arata interiorul unui ou fiert la 1 minut la 3 minute, 5 minute , 7 minute , 9 -11 minute si 13-15 minute

Si astfel ar arata un ou fiert perfect!!!