Toate femeile vor să aibă genele lungi să apelează la tot felul de extensii, însă nu arată deloc natural. Iată 10 modalități prin care poți face acest lucru la tine acasă în tehnici naturale. Nu mai este nevoie să petreci ore în șir la saloanele de înfrumusețare.
1. Pieptănarea.
De ce funcționează: pieptănarea îmbunătățește circulația sângelui și stimulează creșterea genelor.
Cum să faci: Folosește o pensulă specială sau spală o pensulă de la un rimel vechi. Folosește câteva picături de vitamina E și periază-ți genele timp de 5 minute de 2 ori pe săptămână.
2. Uleiurile.
De ce funcționează: uleiul de cocos sau uleiul de măsline conține grăsimi care oferă o nutriție perfectă genelor și vor fi mult mai sănătoase.
Cum să faci: pune câteva picături pe o pensulă sau pe deget și aplică uleiul pe gene înainte de a merge la culcare.
3. Gel de vaselină.
De ce funcționează: Acest gel hidratează și face genele uscate mai moi.
Cum să faci: Aplică cu atenție puțin gel cu o pensulă sau cu degetul înainte de a merge la culcare. Evită contactul cu ochii. Spală-te pe față de dimineață.
4. Nutriția corespunzătoare.
De ce funcționează: lipsa vitaminelor poate conduce la căderea părului și totodată a genelor.
Cum să faci: mănâncă mai multe proteine, vitamine și mâncăruri bogate în acizi grași: nuci, carne, pește ,ouă, fructe și legume.
5. Ceaiul verde.
De ce funcționează: ceaiul verde conține antioxidanți și vitamine și de aceea este folosit în produsele cosmetice.
Cum să faci: fă o cană de ceai verde, lasă-l să se răcească și aplică-l cu o dischetă demachiantă pe gene de 2 ori pe săptămână.
6. Aloe vera.
De ce funcționează: sucul din frunzele de aloe vera este foarte bun pentru fortificarea părului și ,bineînțeles, a genelor.
Cum să faci: stoarce frunzele de la aloe și aplică câteva picături pe gene apoi mergi la culcare și spală-te pe față de dimineață. Pentru a îmbunătăți efectul , amestecă sucul cu ulei de măsline.
7. Masajul.
De ce funcționează: masajul ajută la îmbunătățirea nutriției genelor și stimulează creșterea lor.
Cum să faci: spală-te pe mâini și aplică câteva picături de ulei de cocos pe degete și masează-ți genele timp de 5 minute. Repetă procedura de câteva ori pe săptămână.
8. Masca cu ou.
De ce funcționează: oul conține biotină și vitamina B ceea ce va fortifica genele și va preveni căderea lor.
Cum să faci: amestecă un ou cu o lingură de glicerină sau veselină. Aplică amestecul pe gene și repetă procedura de 3 ori pe săptămână pentru câteva luni.
9. Curățarea.
De ce funcționează: lăsând rimelul pe gen înainte de a merge la culcare este egal cu lăsarea fixativului în păr peste noapte. Dacă genele tale ating perna, se pot rupe.
Ce să faci: îndepărtează de tot machiajul. Folosește uleiuri speciale de îndepărtare cu o dischetă demachiantă.
10. Pauze de la machiaj.
De ce funcționează: componentele acestor rimeluri ,de exemplu cele rezistente la apă, pot face genele uscate sau fragile.
Ce să faci: din când în când, dă-le genelor tale o pauză, măcar o dată sau de 2 ori pe săptămână. Nu ezita să arunci rimelul după 3 sau 6 luni pentru a evita infecțiile.