10 obiceiuri de înfrumusețare care sunt o pierdere de timp! Scapă de ele cât mai repede!

Dacă ritualul nostru de înfrumusețare ar avea o zodie, aceea ar fi Gemeni – pentru că e mereu cu două fețe. Ne place să ne răsfățăm, să ne îngrijim pielea, șă experimentăm noi machiaje și coafuri. Dar uneori simțim că durează atât de mult încât nici măcar nu ne-am mai deranja. Există dimineți în care am prefera să stăm mai mult timp în pat decât să ne exfoliem pielea, și nopți în care suntem prea obosite pentru a face față întregului proces de spălare-tonifiere-hidratare.

Așadar, a sosit clipa să facem o inspecție în ritualul de înfrumusețare pe care-l avem, și să mai tăiem din obiceiurile inutile, care în realitate nu ne aduc nici un folos. Am stat de vorbă cu un grup de profesioniști în domeniul înfrumusețării (piele, unghii, păr și machiaj), și am fost surprinși să aflăm cât de mulți pași inutili urmăm în rutinele noastre de înfrumusețare zilnică (ca să nu mai vorbim de faptul că unele dintre ele ne fac mai mult rău decât bine).

Așadar, într-un efort de a reduce și economisi timp (dar și bani!), iată 10 lucruri pe care le poți tăia de pe lista ritualului zilnic de înfrumusețare, fără nici o strângere de inimă!

1. Tamponarea unghiilor

„Tamponarea unghiilor nu este necesară atunci când se aplică lacuri de unghii obișnuite”, spune manichiuristul Alex Mc.Cormick. „Lacul de unghii aderă cel mai bine pe suprafața netedă a unghiilor. De asemenea, curățarea constantă a unghiilor pentru fiecare nouă manichiură va subția stratul acestora. Așadar, îndepărtați cuticulele dar săriți pasul de tamponare al unghiilor”.

2. Tonifierea

„Tonifierea este o pierdere de timp”, spune dermatologul din Austin, Ted Lain. „Tonerele au fost la modă atunci când produsele de curățare a feței nu erau echilibrate din punct de vedere al pH-ului, lăsând un reziduu acid pe piele, pe care aceste produse le-ar fi echilibrat. Acum însă, produsele de curățare sunt complet echilibrate, deci utilizarea unui toner nu este necesară”.

3. Să faci baie cu bule

Băile cu bule conțin o cantitate de săpun și alcool uscat care îți usucă umezeala pielii”, spune dermatologul David. E. Bank. „Toți iritanții din detergenții utilizați pentru a produce bule pot usca și irita pielea. În schimb, este mai bine să folosești un produs care conține toate ingredientele de calmare a pielii, cum ar fi mierea, fulgii de ovăz sau laptele”.

4. Îndepărtarea mizeriei de sub unghii

Un lucru pe care ar trebui să încetezi să-l mai faci este să pierzi timpul ștergându-ți mizeria de sun unghii – mai ales dacă ai unghii scurte. Nu numai că este o pierdere de timp, dar acest lucru irită pielea de sub unghii și ar putea chiar să-ți facă unghiile și mai scurte. „Cel mai bun mod de a curăța mizeria de acolo este alcoolul și un bețișor mic de unică folosință – se va comporta ca un mic scruber și va funcționa foarte bine”, spune McCormick.

5. Îți faci codița de tuș înainte să-ți ondulezi genele

Îți faci cozi de tuș? Îți ondulezi genele? Nu te teme, nu trebuie să renunți la nici una. Dar dacă le faci în ordinea asta, s-ar putea să-ți pierzi și mai mult timpul, căci îți vei strica aripile codiței de tuș, iar apoi trebuie să o iei iarăși de la capăt. Așadar, trebuie să schimbi puțin ordinea lucrurilor.

6. Îți stilizezi părul în fiecare zi

În timp ce poate fi un lucru frumos să ai o coafură nouă în fiecare zi, acest obicei nu este tocmai recomandat. „Părul se pote deteriora dacă este curățat, uscat și ondulat zilnic. Dacă acesta a fost coafat cu o zi înainte, ar trebui reîmprospătat și prins cu o panglică a doua zi. Femeile ar trebui să încerce să-și lase părul să se usuce în aer sau să îmbrățișeze textura naturală a părului lor – toate aceste lucruri sunt consumatoare de timp și dăunătoare pe termen lung!”, spune Jeanie Syfu, expert în hairstyle.

7. Pensatul sprâncenelor

Știm cu toții că sprâncenele stufoase nu arată prea estetic, dar se pare că nu este indicat să le pensezi foarte des. Pentru a obține o formă concretă și perfectă pentru fața ta, lasă-le să crească o perioadă bună de timp. Odată ce acestea cresc, ar trebui să stai departe de pensetă. La final, mergi la un salon profesionist care să te ajute să dai o formă superbă sprâncenelor tale, de care nu va mai fi nevoie să te mai atingi apoi.

8. Hidratarea excesivă

Hidratarea poate părea inofensivă, dar dacă vrei să-ți salvezi pielea și o mulțime de bani în acest proces, încearcă să nu-ți supraîncarci fața cu atât de multe produse cosmetice. Persoanele cu pielea grasă pot dezvolta erupții sau acnee și îmbătrânirea prematură care-și suprahidratează pielea, spune chirurgul plastician Anthony Youn. E indicat să folosești un hidratant obișnuit pentru a-ți menține pielea senzațională și să nu exagerezi cu această procedură. Folosirea excesivă de produse hidratante pot determina pielea să secrete mai puține din uleiurile esențiale, de vreme ce le primește artificial din creme.

9. Tăierea cuticulelor

Cuticulele sunt acolo pentru a-ți proteja unghiile de infecții, iar dacă se întâmplă să le tai greșit sau prea puțin, sunt șanse ca tot ceea ce vei face este să lași ușa deschisă pentru bacterii. Așadar, redu această sarcină de pe lista manichiuristei atunci când îți faci următoarea programare la salon, căci nu-ți aduce nimic bun!

10. Exfolierea zilnică

Dacă îți exfoliezi fața sau corpul în fiecare zi, e timpul să renunți. Pentru majoritatea oamenilor, 2-3 ori pe săptămână este mai mult decât suficient pentru a-și revitaliza pielea. Excesul de exfoliere poate provoca iritarea și inflamarea pielii, în special persoanelor care au o piele mai sensibilă.

Așadar, având în vedere că majoritatea femeilor au majoritatea sau toate aceste etape incluse în ritualul personal de înfrumusețare, ar fi cât se poate de util să știe că pot scăpa de ele. Multe nu aduc nici un folos substanțial, iar altele se pot dovedi a fi mai mult rele decât utile. Prin urmare, nu ar trebui să-ți bați prea mult capul cu ele.Share this...