10 SECRETE pentru a arăta SUPERB chiar și fără MACHIAJ! Numărul 4 este ESENȚIAL!

Fiecare femeie ar trebui să se sită frumoasă naturală, fără a fi nevoie să își acopere fața cu machiaj. Prea multe persoane acordă mult prea multă atenție machiajului și fardurilor în loc să se concentreze pe îngrijirea pielii. Frumusețea vine din interior, iar aspectul exterior este condiționat foarte mult de modul în care tu te îngrijești.

Iată care sunt cele câteva lucruri pe care trebuie să le aplici pentru a reuși să arăți absolut superb chiar și fără machiaj!

1. Ai grijă de buzele tale

Orice femeie îşi doreşte să aibă buze senzuale şi frumoase iar acest lucru nu este deloc greu de obţinut. Trebuie să urmezi doar doi paşi extrem de importanţi – exfolierea şi hidratarea. În urma exfolierii elimini celulele moarte de pe suprafaţa buzelor, făcându-le să pară mai mari şi mai pline. Prin hidratare, acestea îşi vor recăpăta culoarea lor naturală şi vor părea mai sănătoase.
2. Acordă-ţi îndeajuns de mult timp pentru somn

Deşi fiecare persoană are nevoie de un număr diferit de ore de somn, este important să nu adormi mai târziu de ora 12 şi să încerci să dormi cel puţin 6 ore. Pe parcursul somnului, pielea secretă anumite substanţe hrănitoare care o ajută să se regenereze. Lipsa somnului va facilita îmbătrânirea pielii şi apariţia ridurilor premature.
3. Acordă atenție zonei ochilor

Un set de gene extrem de lungi şi de voluminoase te vor face întotdeauna să arăţi absolut minunat şi să ai o privire intensă şi pătrunzătoare. Chiar dacă nu aplici rimel, curbează-ţi genele în fiecare dimineaţă. De asemenea, ar trebui să foloseşti o cremă specială pentru ochi pentru a avea o privire mereu odihnită.

Încearcă să diminuezi cât mai mult cearcănele din jurul ochilor, având grijă să dormi întotdeauna destul şi să foloseşti o cremă cu efect de albire.
4. Acordă atenţie pielii tale

Pielea noastră este extrem de sensibilă iar orice agresiune poate duce la deteriorarea sau îmbătrânirea ei. Aplicarea prea dură a cremei sau folosirea unor scrub-uri mult prea abrazive pot cauza pierderea elasticităţii pielii. Este important să investeşti în cele mai bune produse de îngrijire pentru piele pe care ţi le poţi permite.
5. Albeşte-ţi dinții

Se spune că unghiile şi dintîi sunt oglinda unei persoane, aşa că un zâmbet alb şi strălucitor va atrage întotdeauna atenţia. Indiferent că optezi pentru remedii naturiste de albire a dinţilor, o pastă de dinţi specială sau un tratament profesional, îngrijeşte-ţi dintîi cât mai mult cu putinţă.

6. Îngrijeşte-ţi părul

Un păr sănătos te va pune întotdeauna în valoare, indiferent dacă porţi machiaj sau nu. Dacă vrei să începi să renunţi la machiaj, ar fi bine să optezi pentru o culoare naturală a părului, care să îţi pună în valoare tonurile ochilor şi pielii (citeşte şi Cum să vezi ce culoare de păr ţi se potriveşte). De asemenea, este extrem de important să ai grijă de sănătatea părului tău, aplicându-i tratamente de hidratare şi reparare. Dacă vrei să vezi care sunt măştile de păr pe care ţi le poţi face chiar la tine acasă pentru a obţine un păr absolut superb, citeşte acest articol.
7. Ai grijă de sprâncele tale

Fiind singura linie de expresie care este constant vizibilă de pe faţa ta, sprâncenele vor fi şi mai vizibile atunci când nu vei fi machiată. Forma sprâncenelor tale trebuie aleasă în funcţie de forma fetei (citeşte şi Cum să îţi alegi forma sprâncenelor în funcţie de forma feței). Dacă sprâncenele tale sunt extrem de deschise la culoare, poţi opta pentru nuanţarea uşoară a acestora pentru a le da expresivitate. Nu uita, în cazul în care părul tău este închis la culoare, sprâncenele trebuie să fie cu 1-2 nuanţe mai deschise, iar dacă părul tău este deschis la culoare, sprâncenele trebuie alese cu 1-2 nuanţe mai închise.
8. Poartă culori care să te avantajeze

Fiecare dintre noi este avantajat de anumite culori, aşa că ar trebui să înveţi care sunt nuanţele care te pun cel mai bine în valoare. În cazul în care vei purta în partea de sus o piesă vestimentară într-o culoare care nu te flatează, trăsăturile tale vor părea şterse iar ochii tăi vor părea obosiţi.
9. Utilizează produse cu factor de protecţie solară

Chiar dacă iarna este un anotimp rece şi razele soarelui nu par să te afecteze la fel de tare, este extrem de important să îţi protejezi mereu pielea de razele ultraviolete. Optează pentru o cremă hidratantă care să conţină şi SPF şi te vei asigura că pielea ta va arăta minunat.

10. Ai grijă la regimul alimentar

Este normal ca aspectul nostru fizic să fie extrem de puternic influenţat de alimentele pe care noi le consumăm, aşa că este foarte important să acordăm atenţie dietei noastre. Alimentaţia ta ar trebui să fie bogată în legume, fructe şi produse cât mai puţin preparate. De asemenea, alimentele bogate în uleiuri naurale precum nucile, alunele sau seminţele vor ajuta ca pielea ta să capete un aspect tânăr şi sănătos.